Градски одбор СПС Нови Сад
Генерални директор Новосадског сајма лидер одрживог развоја Подунавља

Генерални директор Новосадског сајма лидер одрживог развоја Подунавља

01/11/2019
Генералном директору Новосадског сајма и председнику Градског одбора СПС Нови Сад, Слободану Цветковићу уручено је признање „Лидер одрживог развоја и конкурентности Подунавља“, за активан допринос на спровођењу Дунавске стратегије и макроекономске стабилности и сарадње у Региону Подунавља.
Признање додељују организатори Дунавског бизнис форума: Медиа Инвент, Унија послодаваца Србије, ТЕРИС-Удружење за европску територијалну сарадњу, Институт европских региона у Салцбургу и кластер Екопанониа у Новом Саду. Дунавски бизнис форум одржава се осам година са циљем да подржи и унапреди сарадњу Србије са подунавским земљама на бази “Дунавске стратегије”, коју је усвојила Европска Унија, а 14 земаља су потписници.
Како пише у образложењу, признање за конкуретност и одрживи развој припада водећим компанијама и привредницима, научним и јавним радницима из земаља Подунавског слива. Директор Цветковић, са својим тимом и менаџментом, који спаја енергију младости и искуствено знање, већ пет година својим ангажманом успешно повезују економију и друштво, туризам и ширу заједницу, као и тржиште рада и привредни развој домаћег и међународног окружења.
Стручним жиријем који је одлучивао о добитницима признања, председавао је проф. др Радован Пејановић, бивши ректор Новосадског Универзитета. Уз генералног директора Новосадског сајма, Слободана Цветковића, овогодишњи добитници су:
Лука Петровић, генерални директор Електропривреде Републике Српске,
Драган Гавриловић, генерални директор „Сика Србија“
Др Жељко Војиновић, власниик ИНБ-Индустрије намештаја Бајмок
Горан Караџић, директор „СП Ресорт“ Стара Планина
Др Радо Савић, начелник општине Лопаре (Република Српска)
Славенко Ристић, директор Технички ремонт Братунац (Република Српска)
Јавор Радованковић, бизнисмен из Темишвара (Румунија)
Александар Андерсен Подравац, директор „HEALTHCARE EUROPE“ д.о.о. Рума