Градски одбор СПС Нови Сад
ПРЕДАВАЊЕ  „АРТЕРИЈСКА  ХИПЕРТЕНЗИЈА“  У  МЗ „БОШКО  БУХА“

ПРЕДАВАЊЕ „АРТЕРИЈСКА ХИПЕРТЕНЗИЈА“ У МЗ „БОШКО БУХА“

26/10/2019

Дана 23.октобра 2019.године са почетком у 19.00 часова одржано је предавање „Артеријска хипертензија“ у Месној заједници „Бошко Буха“ у организацији Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад и МО СПС „Бошко Буха“ , МО СПС „7.јули“, МО СПС „Вера Павловић“, МО СПС „Иво Андрић“ и МО СПС „Лиман 3“.Предавач је др Белинда Поповић.

Предавању су присуствовали др Мирка Лукић Шаркановић, председница новосадског Форума жена и потпредседница ГО СПС Нови Сад и др Мирослав Копања потпредседник ГО СПС Нови Сад.

Присутне је поздравио домаћин, председник МО СПС „Бошко Буха“ проф.др Тибор Халаши истичући значај данашњег датума за наш народ одајући поштуминутом ћутања жртвама страдалим у Другом светском рату.

Докторка Белинда Поповић је истакла значај раног дијагностиковања високог крвног притиска иризика које носи његово нелечење , који су симптоми, како се превенира и на које начине се лечи односно држи под контролом. Истаклаје да се здравим навикама може снизитивисок крвни притисак и тако позитивно утицати на целокупно здравље човека. Након предавања уследила су питања на тему артеријске хипертензије која су углавном билавезана за нека од претходних искустава у лечењу присутних .

Тема је својом актуелношћу привукла изузетно много заинтересованих те се у сали Месне заједнице „Бошко Буха“ тражило место више.

Уследио је коктел који су приредилидомаћини на којем су се присутни чланови СПС договорили о наредним активностима у месним организацијама у Новом Саду.