Градски одбор СПС Нови Сад
ПРВА  АУТО-МОТО БЕРЗА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

ПРВА АУТО-МОТО БЕРЗА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

16/09/2019
У Градској кући у Новом Саду одржана конференција за медије на којој је најављена „Ауто-мото берза“ Конференцији су присуствовали директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић , члан Градског већа за привреду и функционер СПС-а Милорад Радојевић као и председник Савеза возачаВојводине и члан Градског одбора СПС Нови Сад Марко Топо.
Прва Ауто-мото берза биће организована у суботу, 21. и недељу, 22. септембра, на Новосадском сајму. Радно време за посетиоце ће бити од 10 до 20 часова. Уз подршку Града Новог Сада, организатор манифестације је Савез возача Војводине, а суорганизатор Новосадски сајам.
Директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад Слободан Цветковић је истакао да је менаџмент Новосадског сајма током последњих пет година, одлучио да сајамски простор, који је добро лоциран, стави у функцију, те је почео са сарађује и са удружењима грађана и појединцима.
-Тржиште половних аутомобила у Србији је изузетно велико, проценили смо да то може да буде атрактиван садржај за посетиоце и зато Новосадски сајам ову јесењу сезону започиње раније, „Aуто-мото берзом“. Захваљујем се члану Градског већа Радојевићу и градоначелнику Вучевићу који подржавају све наше иницијативе на Новосадском сајму и надам се да ће ова сајамска манифестација да доживи свој успех и уђе у редован календар за наредни период – нагласио је председник Цветковић.
Циљ „Ауто-мото берзе“ је да Сајмом половних аутомобила, доставних возила, мотора и опреме подржи локално тржиште и понуђаче, а потенцијалним купцима, на једном месту, омогући увид у комплетну понуду.
- Драго ми је да Нови Сад добија још једну сајамску манифестацију која ће обогатити понуду Новосадског сајма, али и добру прилику за локалне ауто-дилере, који су важан сегмент привреде нашег града, да представе своју понуду. Ово је такође изузетна прилика за све посетиоце да на једном месту виде понуду половних аутомобила, али и читав низ догађаја који су до сада били посебне манифестације. Имајући у виду реноме инситуција које организују овај догађај сигуран сам да ће он имати квалитет и да ће постати традиционалан у календару Новосадског сајма – рекао је Радојевић и позвао све грађане да током викенда посете Новосадски сајам где их очекује велики број излагача.
Како је истакао председник Савеза возача Војводине Марко Топо, посетиоце очекују изложбe „Оld timera“ и „Custom“(модификованих) возила, представљање ауто-мото клубова и удружења, Берза макета и играчака аутомобила, „Car show Drift“ забавни програм, Саобраћајна олимпијада и затварање мото сезоне са музичким програмом. Такође, посетиоци ће имати прилику да се друже са љубитељима мотоциклизма и да уживају у мноштву активности које су спремили излагачи, а најмлађе посетиоце очекују вредни поклони и награде – рекао је Марко Топо.
Отварање манифестације заказано је за суботу, 21. септембра у 10.00 часова.