Градски одбор СПС Нови Сад
Директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, био је део делегације која је дочекала председника Р Српске са сарадницима

Директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, био је део делегације која је дочекала председника Р Српске са сарадницима

06/09/2019

Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић,и председник Владе Републике Српске,Радован Вишковић, састали су се јуче у Новом Саду, у Привредној комори Војводине, а део наше делегације је био и директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић.

На сусрету привредника АП Војводине и Српске, разговарало сео побољшању свеукупних односа с акцентом на привредну сарадњу. Такође, тема разговора била је и укидањеадминистративних баријера у циљу интензивније сарадње наших привредника.

Милићевић и Вишковић су оценили да су досадашњи контакти и сарадња званичника Србије, АП Војводине и Српске, као и наших привредника, дали конкретне помаке у сарадњи.

Милићевић је овом приликом истакао да су односи Србије и Српске изузетно добри, те да је један од највиших приоритета Србије сарадња са Српском, као и помоћ њеном економском развоју.

Вишковић је изразио захвалност Српске према Србији, која, како је навео, помаже несебично. Он је додао да у Српској, у готовом свим општинама, постоји бар један пројект који Србија финансира.

У разговору је још истакнуто да је Влада Српске направила списак од 12 привредних субјеката из сфере пољопривреде и прехрамбене индустрије који имају проблеме у функционисању, како би пронашли потенцијалне инвеститоре из Војводине и тиме унапредили њихову производњу и допринели развоју привредног амбијента у Српској.

Вишковић је додао да је Влада Српске 1. јула донела закон о подстицајима који се делом односи на улагања из Србије, односно да привредни субјекти који желе да инвестирају у Српску имају бенефите као страни улагачи који своје пословање развијају у Србији.

Наредни сусрети привредника из Војводине и Српске биће од 13. до 15 септембра у Требињу на "Данима Војводине", као и на пољопривредном сајму у Бијељини где је свој наступ најавио значајан број привредника из наше покрајине.