Градски одбор СПС Нови Сад
ПРЕДАВАЊЕ  „ЗДРАВА  ИСХРАНА“  У  МО  СПС „БОШКО  БУХА“

ПРЕДАВАЊЕ „ЗДРАВА ИСХРАНА“ У МО СПС „БОШКО БУХА“

13/06/2019

Дванаестогјуна 2019. године, са почетком у 19.00 у просторијама МЗ „Бошко Буха“ у организацији МО СПС „Бошко Буха“је одржано предавање на тему „Здрава исхрана“, а предавач је била др Белинда Поповић.

Председник МО СПС „Бошко Буха“ др Тибор Халаши је представио предавача и поздравио присутне најављујући тему која треба да подстакне стварање здравих навика.

Докторка Белинда Поповић је указала на значајправилне исхране, указујући на важносткоју има храна за здраво функционисање организма. Приказано је како која врста хране утиче на рад одређених система органа. Узети су у обзир и сви остали фактори који утичу на људско здравље, те је на примеру из праксе приказано како је здравом исхраном „доведен у ред“ организам изузетно болесног пацијента.

Након предавања је настављена дискусија о томе како се могукомбиновати одређене врсте хране, да ли је примена суплемената препоручљива, која је улога и значај витамина Ц и Д, које дијете дају добре резултате.

Чланови МО СПС „Бошко Буха“ су приредили коктел, уз који је даље настављен неформаланразговор на тему здравља и здраве исхране.