Градски одбор СПС Нови Сад
Новосадски сајам на Генералној скупштини ЦЕФЕ

Новосадски сајам на Генералној скупштини ЦЕФЕ

07/06/2019

Генерална скупштина Централноевропске сајамске алијансе – ЦЕФА, одржава се у Љубљани. Новосадски сајам, који је пуноправни члан од 2001. године, представљају генерални директор, Слободан Цветковић и извршни директор за конгресне активности, Андреа Кнези.
Удруживања сајмова омогућава лакши приступ излагачима у целој Европи, као и сарадњу у областима маркетинга и односа с јавношц́у уз размену знања, заједничке активности и обуке у циљу унапређења сајамске индустрије.
Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић се у Љубљани срео и са председником ЦЕФЕ, Пиетром Пиценетијем, као и представницима других сајмова чланица. Уз размену искуства и идеја, говорило се и о унапређењу сарадње кроз реализацију заједничких пројеката.
С обзиром на број и квалитет догађаја у Конгресном центру „Мастер“, као и значајна признања која су му припала у протеклих годину дана, радионицу „кноw-хоw“ о примени знања и искуства у савременом пословању одржала је Андреа Кнези.
ЦЕФА је основана 1995. године и данас окупља 24 чланице. То су организатори сајмова у Београду, Болзану / Бозену, Брну, Букурешту, Будимпешти, Будви, Цељу, Кишињеву, Клагенфурту, Љубљани, Минхену, Нитри, Новом Саду, Пловдиву, Порденонеу, Риму, Скопљу, Софији, Солуну, Тирани, Бечу и Загребу.