Градски одбор СПС Нови Сад
Светски дан планете

Светски дан планете

22/04/2019
Широм света данас (22.04.2019) се обележава Дан планете Земље, како би се указало на штетне утицаје људи на животну средину.
Овогодишња тема светског Дана планете је „Заштити наше врсте – у природи ништа не постоји само“ и фокусирана је на заштиту угрожених врста, која су на ивици изумирања због климатских промена, загађења воде, земље и ваздуха, крчења шума и криволова.

Министар заштите животне средине Горан Триван из редова Социјалистичке Партије Србије, упозорио је да је наша планета Земља свемање плава и зелена.
„Свет се суочава с брзим нестанком и изумирањем биљних и животињских врста. Милиони врста које живе на планети које знамо или тек треба да откријемо су угрожени. Ово је глобални апел за спас биљних и животињских врста и упозорење да човечанство има будућност ако је имају сва жива бића на планет“, рекао је Триван.


Градски одбор СПС Нови Сад позива све институције,  пословни сектор, организације цивилног друштва и научно-истраживачке заједнице, медије и грађане да  се заједно изборимо за здравље наше планете, да заједно одговоримо изазову климатских промена, како бисмо сачували богаство нашег биодиверзитета и унапредили нашу животну средину и обезбедили одржив развој будућим генерацијама. Брига за добробит планете, за животну средину је брига за човека, за здравље свих нас и будућих генерација


Председник ГО СПС Нови Сад

Слободан Цветковић