Градски одбор СПС Нови Сад
Заједничко веће општина – Вуковар у посети Новосадском сајму

Заједничко веће општина – Вуковар у посети Новосадском сајму

04/04/2019
У склопу припрема пред Међународни пољопривредни сајам, који ће бити одржан од 11. до 17. маја, генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора Социјалистичке Партије Србије Нови Сад, Слободан Цветковић примио је данас, представнике Заједничког веће општина, једине институције српске националне мањине, на подручју источне Славоније, Барање и западног Срема у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији, односно Републици Хрватској.

Приликом сусрета договорено је да Заједничком већу општина буде омогућено да наступи на 86. међународном пољопривредном сајму. То је за српску заједницу у Републици Хрватској од великог значаја, јер омогућава унапређење пољопривредне производње и повезивање са привредним субјектима из матичне државе, али и других земаља и ствара темеље за останак српске националне мањине у Хрватској и продубљивање сарадње између две суседне државе, Републике Србије и Републике Хрватске.

Један од важнијих циљева ЗВО-а је рад на стварању претпоставки за останак и опстанак српског народа у Републици Хрватској, а како су данашњи гости Новосадског сајма навели,  имају изванредну сарадњу са Владом Републике Србије, Покрајинском владом, градовима и општинама из матичне државе, као и бројним организацијама, удружењима и институцијама у Србији.