Градски одбор СПС Нови Сад
Протокол као последица одличне сарадње у пракси

Протокол као последица одличне сарадње у пракси

02/04/2019

Протокол о међусобној сарадњи Привредне коморе Војводине и Новосадског сајма, данас су потписали председник ПКВ, Бошко Вучуревић и генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић.

Према речима директора Цветковића, Новосадски сајам и Привредна комора Војводине су природни партнери који поспешују и доприносе привредној активности на територији Војводине, али и Републике Србије. Постоји сет активности конкретизованих заједничком организацијом сајмова, али и бројним привредним делегацијама из иностранства које посећују манифестације у Новом Саду или привредницима из наше земље који одлазе у друге државе.

- Новосадски сајам је као генератор привредног развоја допринео бољим резултатима у овој години. Потврда тога, на неки начин је и изузетно интересовање за наступ на Пољопривредном сајму, за који се тражи квадрат више, нагласио је Цветковић. Први пут имамо и Земљу партнера – Италију и Земљу пријатеља – Тунис. Генерални спонзор је Генерали осигурање Србија, а Златни спонзор Алдахра. У поклон игри имамо два трактора, Беларус и Јохн Деере и пнеуматску сејалицу, а дародавци су Агропанонка, Ките и ВГП.

Сајам наука за привреду, један је од конкретних примера сарадње две институције. Како је најављено, Привредна комора ће током Пољопривредног сајма од 11. до 17. маја имати више од 50 активности. Међу њима се посебно издваја форум на којем ће учетсвовати 18 привредника из Русије, као и форум привредних комора земаља из окружења.