Градски одбор СПС Нови Сад
Најављен 13. Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ

Најављен 13. Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ

13/03/2019
Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре у Градској кући, на којој је најављен 13. Сajам пoслoвних мoгућнoсти и стручних прaкси – КOНTEХ у организацији Удружења студената електротехнике Европе-Локални комитет Нови Сад (EESTEC LS). Конференцији су присуствовале и прeдстaвница кoмпaниje Vega IT, кoja je гeнeрaлни пoкрoвитeљ сajмa, Маја Божић као и глaвна oргaнизaтoрка КOНTEХ-a Aндриjaнa Нeдeљкoвић.

Ове године, 13. и 14. марта, на Факултету техничких наука биће одржан Сајам пословних могућности и стручних пракси – КОНТЕХ. Циљ пројекта је да се студентима и дипломцима Универзита у Новом Саду представи програм стручних пракси и запошљавања компанија учесница Сајма.

- Ово је битан догађај за Град Нови Сад, пре свега јер са једне стране имамо компаније углавном из ИТ сектора од којих је већина замајац развоја привреде како града тако и државе, а са друге стране имамо младе људе који завршавају факултете и који су будућност Новог Сада и Србије, и сигурно је да ће већина њих наћи посао у овим компанијама. Факултет техничких наука у последње време је генератор и расадник добрих идеја и на прави начин показује како треба да функционише сарадња привреде и науке – рекао је Радојевић и позвао послодавце и младе људе који ће учествовати на Сајму да користе све мере које Град спроводи кроз Акциони план запошљавања.