Градски одбор СПС Нови Сад
НОВОСАДСКИ  ФОРУМ  ЖЕНА  СПС  У  ПОСЕТИ  КРАГУЈЕВАЧАЧКОМ  ФОРУМУ  ЖЕНА  СПС

НОВОСАДСКИ ФОРУМ ЖЕНА СПС У ПОСЕТИ КРАГУЈЕВАЧАЧКОМ ФОРУМУ ЖЕНА СПС

03/03/2019

Усусрет предстојећем Дану жена, у петак 1. марта 2019. године уприличен је сусретчланица новосадског ФОЖ –а и крагујевачког ФОЖ-а у просторијама Градског одбора СПС у Крагујевцу.

Повод за сусрет и дружење је било представљање књиге „Др Макфејл и њена болница у Сремској Каменици“ аутора др Вање Продић и др Слободана Продића.Племенита шкотска докторка долази у Србију током Првог светског рата како би помагала у лечењу рањених и оболелих од тифуса. Пут ју је водио од Крагујевца до Сремске Каменице где је основала дечију болницу.

Промоцији, у организацијиФорума жена у Крагујевцу, је присуствоваламинистарка задужена за демографију и популациону политику др Славица Ђукић Дејановић.

Гошћама и домаћинима се обратила председница ФОЖ СПС КрагујевацЈелена Масловар речима добродошлице. Председница ФОЖ СПС др Мирка Лукић Шаркановић је указала на значај књиге и место др Мекфејл и њене болнице у нашој историји и представилаауторе књиге. Потом се обратила и чланица председништва Форума жена СПС из Крагујевца Гордана Тодоровић.

Поред чланова СПС – а и форума жена из Крагујевца и Новог Сада, присуствовала је и певачка група новосадског Форума жена „Искре“.

Представнице форума жена су најавиле низ заједничких активности у наредном периоду.