Градски одбор СПС Нови Сад
8. Међународни дани енергетике и инвестиција

8. Међународни дани енергетике и инвестиција

21/02/2019
Добра енергија за почетак сајамске сезоне

У сусрет 5. марту, Светском дану енергетске ефикасности, одржавају се Међународни дани енергетике и инвестиција. Учествују представници Владе Републике Србије, АП Војводине, локалних власти, као и експерти из тематских области заступљених на стручном скупу.

Осми међународни дани енергетике и инвестиција (МДЕИ) биће одржани од 27. до 28. феб.2019. године , најавио је данас на конференцији за медије генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад Слободан Цветковић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић истакао је да је ова сајамска манифестација специфична по томе што нема класичан економски интерес и да примат над изложбеним делом, где се представљају фирме, институције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике, има конгресни сегмент манифестације. У оквиру тог сегмента, уз учешће водећих експерата из земље и иностранства биће обрађене најактуелније теме као што су: Како финансирати пројекте у области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије уз помоћ међународних „зелених“ фондова и уз помоћ фондова којим управља Република Србија? Зашто је важно учешће жена у области енергетике?

Како да кроз цеви у системима даљинског грејања испоручујемо јефтину топлоту, како се она производи, како се она ефикасно транспортује цевима и како се испоручује ефикасно и јефтино?

Највећи форум за иностране и домаће пројекте Новосадски сајам организује уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, а од ове године партнер сајма је РЕС фондација.

Уз изложбени део манифестације, у којем се представљају фриме, институције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике, од изузетног је значаја конгресни сегмент у оквиру којег се обрађује најактуелније теме из ове области, уз учешће водећих експерата из земље и иностранства. Град партнер Дана енергетике је Нови Сад, док је Град пријатељ Зрењанин , истако је у свом обраћању присутним медијима председник ГО СПС Нови Сад Слободан Цветковић, он је најавио и да ће свечаном отварању присуствовати:
  • Потпредседник Социјалистичке партије Србије, Александар Антић , министар рударства и енергетике
  • Ненад Грбић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај АП Војводине
  • Nj.E. Anderas Christian Hougard, Амбасадор Краљевине Данске