Градски одбор СПС Нови Сад
Трибина  у  МЗ „Бошко Буха“

Трибина у МЗ „Бошко Буха“

14/02/2019

У организацији ФОЖ МО СПС „Бошко Буха“ организована је трибина која је обухватила две актуелне теме: „Остеопороза – тихи убица“ и „Улога кућног лечења у здравственој заштити“ у среду, 13. Фебруара 2019. године у 18.00 часова у просторијама МЗ „Бошко Буха“. Предавачи су: прим.др Веселин Бојат, хирург- ортопед и др Татјана Покушевски, спец.опште медицине.

Прим. др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“ и потпредседник Градског одбора СПС Нови Сад је указао на пораст оболелих од остеопорозе и на тенденцију раста услед генетских предиспозиција, али и учешћа фактора који поспешују прогресију овог обољења. Представљен је низ превентивних активности које би елиминисале или бар успориле остеопорозу. Посебно је истакнут значај редовних прегледа.

Др Татјана Покушевски, начелница Службе кућног лечења, је истакла значај и важност функционисања овог дела услуга које пружа новосадски Дом здравља и истакла добра искуства у досадашњем раду и стално усавршавање запослених како би били спремни на различите ситуације на терену.

Трибина је била изузетно посећена, а предавачи сунадахнуто одговарали на питања присутних везана за остеопорозу и кућно лечење. Након тога, разговори су настављени у мање формалној атмосфери на коктелу који су припремили домаћини.