Градски одбор СПС Нови Сад
Нова опрема у Дому здравља „Нови Сад“

Нова опрема у Дому здравља „Нови Сад“

12/12/2018

У среду 12.12.2018. године у 10 часова градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су свечаном пуштању у рад и представљању опреме и аутомобила купљених средствима добијеним од оснивача, Града Новог Сада. У објекту “Змај Огњена Вука” уважене госте дочекао је потпредседник Градског одбора СПС Нови Сад и директор Дома здравља “Нови Сад” прим. др Веселин Бојат, он је истакао значај који ће нова опрема имати у раној дијагностици и лечењу болести са којима се суочавају наши суграђани.

На одељењу Службе стоматолошке здравствене заштите смештени су апарат за ОПТ телерендген са медицинским ласерским штампачем и стоматолошко радно место за оперативне захвате. У оквиру Службе за специјалистичко-консултативну делатност сада се налазе и ултразвучни апарат за РТГ дијагностику као и највећа инвестиција на овом списку дигитални мамографски систем са дијагностичком радном станицом.

Служба кућног лечења Дома здравља Нови Сад сада на располагању има још 5 аутомобила чиме ће се лакше организовати посете пацијентима којима је оваква врста здравствене помоћи потребна.
Подршку овом догађају су дали и функционери СПС-а у Новом Саду, члан председништва СПС Бранко Ћурчић, председник Градског одбора СПС Нови Сад Слободан Цветковић, председница ФОЖ СПС Нови Сад доц. др Мирка Лукић Шаркановић, потпредседница ФОЖ СПС Нови Сад др Татјана Покушевски, Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и начелника Градске управе за привреду Саша Билиновић.