Градски одбор СПС Нови Сад
ПОСЛОВНИ САЈАМ „НАУКА ЗА ПРИВРЕДУ“

ПОСЛОВНИ САЈАМ „НАУКА ЗА ПРИВРЕДУ“

05/12/2018
Поводом Сајма „Наука за привреду“ у Медија центру Новосадског сајма одржана је конференција за медије.

Почетак децембра на Новосадском сајму обележиће други по реду пословни сајам "„НАУКА ЗА ПРИВРЕДУ“, који ће бити одржан у четвртак, 6. децембра. Овај сајам организује се на иницијативу Покрајинске Владе, а реализује у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, Развојном агенцијом Војводине и Привредном комором Војводине, истакао је на отварању конференције генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије Нови Сад, мр Слободан Цветковић.

Према његовим речима, централна тема овогодишњег сајма је ХРАНА. Факултети, научноистраживачки центри и лабораторије са Новосадског универзитета ће фирмама понудити решења која могу да унапреде производњу и пласман производа и услуга, да развију нове производе и побољшају конкурентност на домаћем и ино тржишту.

О концепту и садржају Сајма НАУКА ЗА ПРИВРЕДУ говорили су:

проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност
директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ
мр Зоран Трповски, секретар Удружења индустрије
проф. др Стеван Станковски, проректор за науку Универзитета у Новом Саду
мр Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма

Информације о сајму „Наука за привреду“

Други сајам "Наука за привреду" биће одржан у четвртак, 6. децембра на Новосадском сајму, а овогодишња централна тема је храна о којој ће се дискутовати из четири перспективе:

технологије, квалитета и безбедности;
ишране, здравља и медицине;
информационих технологија и аутоматизације;
консалтинга, обука и дизајна.

Учесници сајма су факултети Универзитета у Новом Саду (Пољопривредни, Технолошки, Економски, Техничких наука, Правни, Природно-математички, Филозофски, Факултет спорта и физичког васпитања, Академија уметности и Технички факултет „Михајло Пупина“ у Зрењанину), као и институти (Биосенс, Научни институт за прехрамбене технологије, Научни институт за ветеринарство, ЦЕМФИК – Центар за медицинско-фармацеутска истраживања и контролу квалитета, Институт за низијско шумарство и Институт за ратарство и повртарство), као и Универзитет ЕДУЦОНС у Сремској Каменици.

У оквиру сајма биће организовани и пословни састанци излагача и представника компанија. Котизација се не наплаћује, али је неопходна регистрација на платформи науказапривреду2018.талкб2б.нет

Министарство за европске интеграције, Фонд за иновациону делатност и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност ће изложити актуелне информације о инструментима подршке сарадњи науке и привреде.

Сви догађаји организују се у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма, а улаз се не наплаћује.