Градски одбор СПС Нови Сад
Отворени међународни сајмови туризма, спорта и екологије „Србију посећује све више страних гостију“

Отворени међународни сајмови туризма, спорта и екологије „Србију посећује све више страних гостију“

04/10/2018
Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић заједно са државним секретаром у Министарству за трговину, туризам и телекомуникације, Мирославом Кнежевићем, Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и Чланом Градског већа Новог Сада за привреду Милорадом Радојевићем отворио међународни сајмам туризма, спорта и екологије.
Отварајући, 51. међународни сајам туризма и Сајам екологије, по многима најлепше приредбе на Новосадском сајму, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Мирослав Кнежевић указао је да је изузетно добро што је Новосадски сајам у средиште овогодишњег Сајма туризма ставио рецептивни туризам, а како би се он ојачао, министарство је подршало организовање Хостед Буyер програма на Сајму туризма

- То се то подудара с настојањима министарства да нашу земљу посети што више страних туриста – рекао је Кнежевић. - Зато је веома важно да се на Сајму окупи што више страних туроператора, који ће се упознати са домаћом туристичком понудом и уговорити што више аранжмана.

Оценивши сарадњу ресорног министарства с Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам који води Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам и секетар ПО за Војводин СПС-а, Иван Ђоковић, Градом Новим Садом и локалним самоуправама у Војводини изузетно добром, Кнежевић је најавио да ће се за само неколико година, уместо о туристичким потенцијалима, причати о компаративним предностима.

Члан Градског већа Новог Сада за привреду и функционер СПС-а, Милорад Радојевић оценио је да успешни резултати у туризму нису више резултат стихије, већ низа испланираних активности. По његовим речима то је посебно видљиво у Новом Саду, пошто је 2011. године остварено 168.000 ноћења, а само у првих осам месеци ове године 300.000, уз раст од 25 одсто у односу на исти период прошле године.

Према његовој оцени, снажан замајац туризму Новог Сада биће то што је већ наредне године он Европска престоница младих, док ће 2021. године Нови Сад бити Европска престонице културе.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић истакао је да је Сајам спорта манифестацији која приметно напредује.
- Уз велики број спортских клубова и младих, веома је пријатно бити домаћин познатим спортистима из наше земље, који су освајали медаље на свим меридијанима и узор су најмлађима, те овај сајам на прави начин показује сав значај и лепоту спорта - рекао је је Цветковић.

Извршни директор за сајамску делатност на Новосадском сајма Борис Надлукач истакао је да се 51. међународним сајмовима „Лорист“ представља 450 излагача из 20 земаља, те да се на Сајму туризма представљају градови, општине, бање, чарде и салаши, као и туроператори из десет земаља.

Отварају сајамске манифестације су присуствали и функционери Покрајинског одбора СПС-а за Војводину и Градског одбора СПС Нови Сад, као и велики број чланова СПС-а и симпатизера наше партије.