Градски одбор СПС Нови Сад
Почели Међународни сајмови “Лорист”

Почели Међународни сајмови “Лорист”

03/10/2018
Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић уз присуство великог броја градских и покрајинских функционера, отворио међународни сајам "Лорист".

- Прва јесења манифестација на Новосадском сајму, Лорист, има богату традицију дугу више од пет деценија током које је стекао висок рејтинг у земљи и свету и овогодишња приредба то и потврђује - реко је председник Скупштине Војводине Иштван Пастор отварајући Међународне сајмове лова и риболова.

- Улазак у шесту деценију успешног постојања обавезује и на прави начин је залог за будућност и наставак развоја међудржавне сарадње, сарадње привредника и љубитеља природе, лова и риболова, али и право место да се укаже на потенцијале које наша земља има кад су у питању лов, риболов и туризам.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић истакао је да је ова манифестација по много чему јединствена јер се представљају излагачи из различитих сфера, али с истим циљем - живота у сагласју с природом. По његовим речима, Лорист је право место да се промовишу богати потенцијали Војводине у области лова, риболова и туризма, али и да се укаже да користећи потенцијале природе морамо научити да је поштујемо јер ћемо је само на тај начин сачувати.

- Јесен у Новом Саду нераскидиво је везана за Лорист и дружење с природом, али Лорист није само сајамска манфистација већ много више јер има и културолошки значај и права је прилика да, пре свега млади, науче шта значи живети с природом и које кораке би сви требало да предузмемо да је сачувамо за будуће генерације - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Истовремено, Лорист је и значајна привредна манифестација што доказује и успешно постојање дуже од пола века, а будући да је ове године више излагача него прошле, на најбољи начин се потврђује добар привредни амбијент у нашој земљи.

Отварају сајамске манифестације су присуствали и функционери Градског одбора СПС Нови Сад, као и велики број чланова СПС-а и симпатизера наше партије.