Градски одбор СПС Нови Сад
ДРУГА  ИЗБОРНА   СКУПШТИНА  ФОРУМА  ЖЕНА   ГРАДСКОГ  ОДБОРА   СПС  У  НОВОМ  САДУ

ДРУГА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ФОРУМА ЖЕНА ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ

23/06/2018

У петак, 22. јуна 2018. године у Мастер центру Новосадског сајма у 18,30 одржана је Друга изборна скупштина Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду.

Пре три године одржана је оснивачка скупштина Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду. Форум жена је посебан облик деловањау Социјалистичкој партији Србије и треба да буде мотор и покретач у свим органима наше партије. Брзину промена политичких појава, престројавање на савремене начине политичке акције и коришћене информационих технологија, не може се одвијати без учешћа жена. Зато није случајно да се партије левице све више окрећу женама и свој изборни резултат и позиционирање на политичкој сцени, планирају ослањајући се на њихов максималан ангажман.

Гости на Изборној скупштини ФОЖ Нови Сад били су секретаркa Форума жена Социјалистичке партије Србије, Снежанa Пауновић, чланови Председништва Главног одбора СПС, кaо и чланови Извршног, председница Покрајинског Форума жена СПС у Војводини, Александра Ђанковић, потпредседнице Покрајинског Форума жена, Жељка Милошевић и Јелена Лопушина, секретарка Покрајинског Форума жена СПС у Војводини, мр Светлана Бабић, као и чланице Председништва покрајинског Форума жена,чланови руководства Градског одбора СПС у Новом Саду, председник, мр Слободан Цветковић, као и потпредседници Веселин Бојат и Мирослав Копања.

Организацију Скупштине је подржао и пружио потребну помоћ око организације председник ГО СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић. Он је истакао да су жене увек имале посебно место у Социјалистичкој партији Србијеи да су оне најлојанији и највреднији чланови.

Потом се обратила и Александра Ђанковић, узор младих у нашој партији, потпредседница Извршног одбора Главног одбора, потпредседница Скупштине Војводине и председница ФОЖ-а у Војводини.

Изабрано је Радно председништво Форума жена Градског одбора СПС у Новом саду у саставу: доц.др Мирка Лукић Шаркановић, др Татјана Покушевски и мр Душанка Ђокић, председница.

Након усвојеног Пословника о раду Друге изборне скупштине ФОЖ у Новом Саду и Извештаја о раду ПредседништваФОЖ Градског одбора приступилосе избору председнице, потпредседница и чланица председништва Форума жена СПС у Новом Саду.

За председницу Градске организације Форума жена СПС је изабрана доц.др Мирка Лукић Шаркановић, а за потпредседнице су изабране др Татјана Покушевски, др Вања Продић и мр Душанка Ђокић.

За чланице Председништва изабране су: др Николина Драча, Нада Пураћ, Сузана Савић, Милана Ћато, Драгана Јовановић, Неда Терзић, Викторија Пауновић, Кристина Плањанин Симић, мр Ивана Бабић, Биљана Маловић и Зорица Глигорић.

Новоизабрано Председништво је одржало прву седницу Председништва, а гости и делегаткиње су наставили дружење на коктелу.