Градски одбор СПС Нови Сад
ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА СПОМЕН-ПЛОЧУ БОШКА ПЕРОШЕВИЋА

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА СПОМЕН-ПЛОЧУ БОШКА ПЕРОШЕВИЋА

18/05/2018

Чланови Социјалистичке партије Србије, на челу са потпредседником СПС и министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем, секретаром Покрајинског одбора СПС у Војводини и потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и председником Градског одбора СПС у Новом Саду и генералним директором Новосадског сајма мр Слободаном Цветковићем, положили су данас, 13. маја, венце на спомен-плочу трагично настрадалом председнику Извршног већа Војводине.

Бошко Перошевић је био председник Извршног већа Аутономне Покрајине Војводине од 1993. до 2000. године, а три месеца пред убиство био је постављен за председника Градског одбора СПС у Новом Саду. Убијен је 13. маја 2000. године, приликом обиласка Новосадског сајма.

Медијима су се обратили потпредседник СПС и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и секретар Покрајинског одбора СПС у Војводини и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, истичући да је Бошко Перошевић био један од најперспективнијих политичара тога доба, човек који се озбиљно бавио политиком, гледајући у будућност и настојећи да унапреди стање у Војводини, због чега је за социјалисте од посебне важности обележавање овог датума и подсећање јавности на то ко је био Бошко Перошевић и за шта се у то време залагао.

Полагању венаца присуствовали су бројни функционери Социјалистичке партије Србије, као и велики број симпатизера и грађана који поштују животно дело и идеје за које се залагао Бошко Перошевић, а које су наставили да негују и развијају припадници СПС.