Градски одбор СПС Нови Сад
МУЛТИКУЛТУРАЛНОСТ – МОСТ  ДОБРЕ  САРАДЊЕ

МУЛТИКУЛТУРАЛНОСТ – МОСТ ДОБРЕ САРАДЊЕ

14/03/2018

Након успешно спроведених хуманитарних акција, жене из ФОЖ Нови Сад су поводом Дана жена, организовале излет у Ковачицуу суботу 10. марта 2018. године у сарадњи са ФОЖ Ковачица. Гошће из Новог Сада је дочекала потпредседница ФОЖ Ковачице Светлана Стојановић. Присутни су били и Ренато Јовнас, члан Покрајинског одбора СПС и председник Општинског одбора СПС Ковачица као и Ранко Стојанов потпредседник Општинског одбора СПС Ковачица. Испред новосадског ФОЖ је домаћине поздравила др Мирка Лукић Шаркановић председница ФОЖ Нови Сад и потпредседница ФОЖ Србије.

Излет и дружење су били добра прилика да се размене идеје о раду на терену, да се направе стратегије могућих заједничких активности ради унапређивања рада и деловања Социјалистичке партије Србије, а уједно да се упозна богато културно стваралаштво мештана Ковачице.

Жене из Новог Сада су са својим домаћинима посетиле Галерију у којој су изложене слике уметника наивне уметности, јединствену у свету и одушевиле се изузетном поставком. После галерије је уследила посета Музеју богатом историјском и етнографском поставком која сведочи о традицији, култури и начину живота Словака на овим просторима. Присутни су упознати и са делом истакнутог уметника из Ковачице Мартина Јонаса. Након обиласка галерије и музеја, дружење је настављено у ресторану „Црвено вино“.

Након ручка чланице ФОЖ Нови Сад су кренуле за Нови Сад носећи са собом сјајне утиске са дружења у Ковачици, одушевљене историјским наслеђем Словака који су чувајући свој културни и национални идентитет дали пример осталим народима у окружењу на који начин се то ради.