Градски одбор СПС Нови Сад
Међународни дан матерњег језика обележен у Кисачу

Међународни дан матерњег језика обележен у Кисачу

27/02/2018

Међународни дан посвећен матерњем језику који се сваке године обележава широм света, а чији је основни циљ подизање свести о значају матерњег језика и мултилингвизма, обележен је овог 21.фебруара у Кисачу у вртићу “Лиенка”.

Након манифестације којом су деца предшколског узраста на себи својствен начин исказала значај језичке и културне разноликости,директорица установе Милушка Грња упутилаје посебну захвалност свима онима који су их до сада подржавали и издвајали финансијска средства како би се вртић уредио и како би се малишанима омогућило да бораве у што бољим условима. Тим поводом, захвалнице су примили директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић, директор ЈКП “Паркинг сервис” из Новог Сада Стеван Лугоња и председник Месне организације СПС “Кисач” Недељко Лугоња.

Захваљујући њиховој донацији и заједничком деловању на адаптацији, деци је обезбеђено да знатно квалитетније проводе време у вртићу“Лиенка”,чиме је још једном показано да је једно од основних начела Социјалистичке партије Србије и Градске организације Нови Сад управо брига о најмлађим члановима нашег друштва.