Градски одбор СПС Нови Сад
САОПШТЕЊЕ  ЗА  МЕДИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

18/12/2017

На конференцији за новинаре одржаној 18. децембра 2017. године у 12,00 часова у просторијама Градског одбора СПС Нови Сад у улици Васе Стајића 6а, новинаре и све присутне је поздравио председник ГО СПС Нови Сад Слободан Цветковић.

Слободан Цветковић, обратио се медијима на завршној конференцији Социјалистичке партије Србије ГО Нови Сад, која је имала за циљ да представи резултате рада функционера СПС-а у извршној власти Града Новог Сада. У свом обраћању, председник Цветковић је нагласио да имамо потребу да као одговорни људи и социјалисти на крају ове календарске године „положимо“ рачуне грађанима о начину и резлтатима управљања поверених ресурса Града Новог Сада.

Цветковић је представио и присутне учеснике конференције, који су само један део успешног тима СПС-а: Заменица председника одборничке групе СПС-адр сци. Мирка Лукић Шаркановић, директора „Дома здравља“ прим.др Веселина Бојата, директора ЈКП „Паркинг сервис“ Нови Сад Стевана Лугоњу, директора Туристичке организације Града Новог Сада Бранислава Кнежевића и директора Агенције за енергетику Града Новог Сада Александра Ашоњу.

Резултати које су постигли функционери СПС-а су уједно и заједнички резултати целе коалиције на челу са Српском напредном Странком, нагласио је Цветковић, и у том контексту истако да СПС има веома добре и коректне односе са СНС-ом, а посебно са градоначелником Града Новог Сада Милошем Вучевићем. Сарадња са СНС је садржајна и квалитетна и у раду одборничке групе, као и на заједничким пројектима, као што је заједничко учешће на изборима за савете месних заједница, где је по приви пут на такав начих СПС наступала и освојила око 50-так места, рекао је Цветковић.

Председник Цветковић, се захвалио на поверењу бирачима који су гласали за Социјалистичку партију Србије као и коалиционим партнерима на сарадњи и најавио још успешнију 2018.годину.

У наставку су се пристуним медијима обратили и остали учесници конференције.

Др сци. Мирка Лукић Шаркановић је изнела искуства у раду одборничке групе СПС и истакла компактност и јединство у раду као и изузетно висок ниво сарадње са коалиционим партнерима.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ прим.др Веселин Бојат, хирург-ортопед, је подсетио на све активности Дома здравља „Нови Сад“ у претходној години, посебно истичући превентивни раду готово свим областима пружања здравствених услуга. Као подстицај за даље активности, поменуо је и Новембарску повељукоју је добила ова установа од Града Новог Сада као признање на досадашње резултате у раду. Др Веселин Бојат је истакао успешну сарадњу и са градоначелником Милошем Вучевићем.

Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Нови Сад, је представио изузетно успешну годину у раду наводећи низ активности овог предузећакоје унапређују и олакшавају живот грађана Новог Сада, као што су отварање нових паркиралишта, нових држача за бицикле, аутоматизација система наплате итд. и то све из сопствених средстава.

Бранислав Кнежевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада, је изнео значајан пораст броја туриста који долазе из иностранства у Нови Сад и представио низ услуга које им ТОНС нуди. Указао је и на сталан систем праћења потреба туриста који омогућава перманентан рад на културној и туристичкој понуди коју ова организација омогућава.

Директор Агенције за енергетику Града Новог Сада Александар Ашоња је истакао изузетан значај рада и резлтате постигнуте у овој години Агенције на пољу развијања свести о уштеди енергије и енергетској ефикасности. Посебно је издвојио сарадњу са образовним институцијама и организовањем семинара на тему о енергетској ефикасности и обновљивим изворима енергије.

На крају, је председник ГО СПС мр Слободан Цветковић закључио да на основу изнетог сва предузећа у Новом Саду на чијем се челу налазе људи из редова Социјалистичке партије Србије постижу изванредне резултате што представља обавезу и одговорност да на такав начин наставимо у предстојећој 2018. години.

Оперативна служба

Градског одбора СПС у Новом Саду