Градски одбор СПС Нови Сад
ДОБРОМ ИНИЦИЈАТИВОМ ДО ЗАДОВОЉЕЊА ПОТРЕБА ГРАЂАНА

ДОБРОМ ИНИЦИЈАТИВОМ ДО ЗАДОВОЉЕЊА ПОТРЕБА ГРАЂАНА

05/12/2017

На седници Савета Месне заједнице “Стари Град” која је одржана 07.09, члан Савета Месне заједнице и председник Месне организације СПС “Стари Град” Светислав Јелић покренуо је иницијативу за уређење травњака у улици Модене. Наиме, на поменутом травњаку годинама се формирају утабане стазе, те је Светислав Јелић предложио да се преко травњака направе пешачке стазе. Дата иницијатива је подржана од стране савета МЗ "Стари Град" који је упутио допис ЈКП "Градско зеленило" као надлежном органу по овом питању и извођачу радова. Иницијатива је прихваћена, а њен резултат представљају започети радови на уређењу пешачке стазе који се већ приводе крају. Захваљујући заједничким напорима, ова "оаза" пешачке зоне најзад ће бити прави украс центра нашег града.

Јелић је напоменуо да се овакви потези регуларно практикују широм света, јер се показују као потреба грађана, и цитирао Александра Карпинског, првог председника Академије наука СССР, који је при изградњи академије на питање где треба поставити стазе рекао:

"Сачекајте пола године, где буде утабана трава, ту и изградите стазе". Водећи се његовим речима, Светислав Јелић и Социјалистичка партија Србије још једном су показали да су им потребе грађана увек на првом месту.