Градски одбор СПС Нови Сад
 „СТОП  НАСИЉУ  У  ПОРОДИЦИ !“

„СТОП НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ !“

10/11/2017

Поводом Међународног дана против насиља у породици у четвртак, 9. новембра 2017. годинеу 18,00 часова, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад, одржана је трибина под називом „Стоп насиљу у породици!“ у организацији ФОЖ СПС Нови Сад.

Тема је окупила велики број заинтересованих чланица, а предавач је била адвокат Маја Лаушевић. Она је упознала присутне са законским оквиром који се бави овом проблематиком и са поступањем државних органа и установа у спречавању насиља у породици као и на који начин се пружа заштита и подршка жртвама насиља у породици. Она је истакла да једостојанство и равноправност женау свим облицима живота и поштовање личности оно чему сви тежимо и што јесте основа програмске декларације Форума жена.

Трибина је попримила дијалошку и полемичку форму, јер су присутне чланице износиле лична искуства по питању насиља у породици и постављале питања о конкретним проблемима и начинима њиховог могућег решавања.

Закључено је да је отворен разговор о проблему први корак ка његовом решавању и да ову тему треба да обрадимо у свим месним организацијама тако што ћемо укључити социјалне раднике задужене за насиље у породици, представнике МУП-а, психологе, педагоге као и жртве насиља.