Градски одбор СПС Нови Сад
СПОРАЗУМ  О  САРАДЊИ – ФОРМИРАЊЕ ЖЕНСКЕ ПОЛИТИЧКЕ  МРЕЖЕ ГРАДА  НОВОГ  САДА

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ – ФОРМИРАЊЕ ЖЕНСКЕ ПОЛИТИЧКЕ МРЕЖЕ ГРАДА НОВОГ САДА

06/11/2017

Представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су у петак 27. октобра 2017. године у 18,00 часова, у просторијама ГО Зелене странке присуствовале састанку на коме су се нашле жене из свих градских политичких партија ради формирања Женске политичке мреже Града Новог Сада.

Др Мирка Лукић Шаркановић, председница ФОЖ СПС Нови Сад и мр Душанка Ђокић, чланица Председништва ФОЖ СПС су представљале ФОЖ СПС Нови Сад. Оне су изнеле идеје за рад у Женској политичкој мрежи и преузеле иницијативу за формирање комисија или радних тела за поједине области које се тичу побољшања квалитета живота и рада жена. Предложиле суда активисткиње у својим странкама утврде које чланице би могле да раде у одређеним комисијама како би заступале интересе жена на основу компетенција које поседују и на основу свог ангажмана у политичким странкама којима припадају.

Представнице осталих градских партија су упознате са начином организовања и рада женау новосадском СПСте су закључиле да тренутно једино ФОЖ СПС делује као добро организовано тело које окупља своје чланице и ради на промоцији вредности важних за сваку жену. С обзиром на актуелну ситуацију и положај жена у осталим градским странкама, присутне жене су позване да са својим чланицама дођу на трибине, саветовања, предавања које редовно организује новосадски ФОЖ СПС и дасе укључеу активности које се организују без обзира на страначку припадност. Др Мирка Лукић Шаркановић је нагласила да је основни мото ФОЖ СПС Нови Сад здрава, јака и образована жена спремна да одговори на све изазове у друштву и да својим учешћем у друштвеном животу побољша његов квалитет.

Својим присуством су представнице ФОЖ СПС подржале иницијативу за формирање Женске политичке мреже Новог Сада ради остваривања заједничких интереса и циљева, имајући у виду тренутни положај и бројност жена у политичком животу Србије ина високо развијену свест да заједничким деловањем можемо допринети побољшању положају жене у Граду Новом Саду, као и на територији Републике Србије.

Постигнут је усмени договор о потреби заједничког деловања жена на нивоу Града, а Споразум о сарадњи ће бити потписан на наредном састанку када ће се изабрати и Координациони тим и бити донешен Правилник о раду којим ће се ближе одредити начин деловања и одлучивања у Женској политичкој мрежи Новог Сада.