Градски одбор СПС Нови Сад
Књижевно  вече „Потиска вила“

Књижевно вече „Потиска вила“

24/10/2017

У петак, 20.октобра 2017. године у 17,00 часова одржано је књижевно вече у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад на којем је представио своје кратке приче Дарио Тенжера из Новог Бечеја.

Присутнима је пожелела добродошлицу председница Форума жена др Мирка Лукић Шаркановић и пожелела успешан рад у наредним активностима које су испланиране до краја године. Постигнут је договор да се наредне активности изместе из просторија Градског одбора у месне организације како би се укључило више заинтересованих садашњих и будућих чланова за рад у партијским активностима.

Након уводне речи, својим кратким причама се представио млади писац Дарио Тенжера, правник, који се бави глумом, писањем и новинарством. Аутор је читајући приче указивао на шири контекст и атмосферу у којој су оне стваране и како су наставиле да живе код читалаца. Разговор са писцем је водила мр Душанка Ђокић, примећујући веома широку лектиру у реченицама младог писца, препознавајући утицаје и посебну бригу о језику. Осим тога, савременост аутора се огледа и у сведености његовог језичког израза што сасвим одговара духу дигиталног времена у којем живимо.

Уживајући у лепој атмосфери књижевне вечери, присутне су захтевале од аутора да настави са читањем својих прича из збирке „Потиска вила“, што је он са одушевљењем прихватио.

Након књижевне вечери је настављено дружење с писцем уз коктел и размену мишљења о активностима наших чланова у Новом Бечеју и о могућим начинима ширења мреже партијског деловања.