Градски одбор СПС Нови Сад
Отворен Сајам спорта

Отворен Сајам спорта

05/10/2017

​“Сајам спорта је изузетна прилика да се што више људи упозна с историјом развоја спорта, најтрофејнијим клубовима, али и онима који тек настају, јер бављење спортом учи младе најбољим особинама и омогућава им да живе здраво”, рекао је отварајући Сајам спорта члан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. “Бављење спортом некоме ће донети шампионску титулу, неко ће се спортом бавити рекреативно, али је извесно да ће и једни и други развити праве вредности које он негује, а то је онда и оно што се жели постићи”.

​По Цвјетићаниновим речима, спорт доприноси развоју позитивних људских особина – фер плеја, борбености, солидарности, издржљивости, спремности на победу, али и поразе, а то обезбеђује и савладавање препрека с којима се човек у животу суочава.

​“У Новом Саду се велика пажња поклања развоју спорта. Циљ је да он буде доступан што већем броју људи, а развој школског спорта је приоритет. Што је више младих укључено у спортске активности, то ће успех борбе против негативних појава у друштву бити успешнији”, рекао је Цвјетићанин.

​“Спорт и здрав живот изузетно су важни за све нас, а посебно имају утицај на успешан раст и развој најмлађих, па је зато ове године акценат Сајма спорта промоција спортских друштава и бављења спортом. У будућности на овом сајму очекујемо и излагаче из домена производње опреме за спорт”, рекао је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.