Градски одбор СПС Нови Сад
50 одсто већи 50. сајмови ЛОРИСТ и 50. сајам ТУРИЗМА

50 одсто већи 50. сајмови ЛОРИСТ и 50. сајам ТУРИЗМА

28/09/2017

Овогодишњи јубиларни 50. међународни сајмови ЛОРИСТ, од 3. до 8. октобра, и 50. међународни сајам туризма, од 5. до 7. октобра, окупиће на “Новосадском сајму” 50 одсто више излагача него прошле године, рекао је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић додајући да ће Сајмове ЛОРИСТ отворити министар заштите животне средине Горан Триван.

Цветковић је на конференцији за новинаре, која је одржана на “Новосадском сајму” рекао да је овогодишњи ЛОРИСТ, у оквиру ког се одржавају и сајмови хортикултуре и екологије, значајно садржајнији него претходни, а истакао је да је Сајам прилика да се ловци и риболовци опреме за предстојећу сезону новом опремом нагласивши да се после неколико година на Сајму поново представља Застава оружје и да ће се спортско и ловачко наоружање продавати по фабричким ценама. Додао је и да ће током свих првих јесењих приредби бити организоване тематске изложбе, конференције, предавања и такмичења.

“ У Конгресном центру биће одржано више од 20 стручних скупова и презентација, а важно је да најавимо и да ће на штандовима излагача бити више од 100 пратећих садржаја”. Централна поставка на ЛОРИСТ-у ће бити Изложба ловачких трофеја на којој ће бити представљено више од 500 експоната, што ће бити и највећа изложба те врсте у Европи у овој години. Једна од највећих атрактивности на сајму туризма биће и изложба “Путевима римских императора” коју је до сада видело око милион и по људи широм света, а први пут у Србији биће представљена широј јавности”, навео је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду.

Цветковић је истакао да је циљ да Сајмови ЛОРИСТ буду пандан Међународном пољопривредном сајму.

“Жеља је да током Сајмова ЛОРИСТ ставимо у функцију целокупни отворени и затворени простор Сајма и то је дугорочни пројекат на коме требамо да радимо”, казао је Цветковић и додао да је трећу годину за редом Црна Гора Земља партнер Сајма туризма.

Генерални конзул Црне Горе у Србији Драган Канкараш, сарадњу са “Новосадским сајмом” оценио је као веома успешну и најавио да је она проширена манифестацијом “Дани Црне Горе у Војводини” која ће бити одржана у Новом Саду и Сремским Карловцима током ЛОРИСТ-а и Сајма туризма. “Сајам и ова манифестација биће прилика да представимо све оно што Црна Гора има да пружи туристима, а то су поред приморја веома значајне и лепе дестинације у севернијим крајевима Црне Горе”, навео је Канкараш, истичући да управо северни крајеви бележе ове године значајан пораст броја туриста и ноћења.

Покрајинска влада на Сајму ће се представити са четири секретаријата, за привреду и туризам, урбанизам и заштиту животне средине, пољопривреду и за спорт и омладину.

Сергеј Тамаш из покрајинског секретаријата за привреду и туризам рекао је да је Сајам прилика да се прикаже све оно што је значајно у области туризма, те додао да ће, у вези са тим, фокус бити на промоцији циклотуризма.