Градски одбор СПС Нови Сад
Најављен јубиларни ЛОРИСТ

Најављен јубиларни ЛОРИСТ

21/09/2017

Улазећи у другу половину века Међународни сајам лова, риболова и спорта дочекује посетиоце већим бројем излагача на већем излагачком простору и највећом изложбом трофеја која ће ове године бити одржана у Европи.

“Ове године обележавамо пола века континуираног одржавања сајмова ЛОРИСТ. У максимално искоришћеним изложбеним просторима сајамских хала директно се представља више од 400 излагача из 11 држава – Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Индије, Мађарске, Македоније, Републике Српске, Румуније, Словеније и Србије“, најавио је на конференцији за новинаре генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.

“ Међународни сајам туризма од ове године је фокусиран на Дунавски регион и новом концепцијом у наредним годинама профилисаће се у централно место за сусрет пословне публике региона. Земља партнер је Црна Гора, а излагачи долазе и из Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске и Мађарске. Садржај и понуда, како у излагачком, тако и у конгресном сегменту, припремљени су и за очекивања грађана, али и да задовоље високе стандарде стручне публике”.

Дан шумара ће бити у четвртак, 5. октобар, риболовачки дан је петак, 6. октобар, а дан ловаца биће субота, 7. октобар.

На самом улазу у “Новосадски сајам”, у Аули, биће организовани Сајам хортикултуре и Сајам „Еко свет“, који ове године обележава 25 година постојања. Као „природна спона“ између свих дешавања на Сајмишту, посетиоцима ће бити понуђена и едукација.

Земља партнер Сајма туризма је Црна Гора. “Рекордна туристичка сезона продужена је наступом на Сајму у Новом Саду. Уз Националну туристичку организацију представиће се и локалне, као и општина Тиват, а биће представљена понуда приморја, средњег и северног дела Црне Горе”, најавио је конзул те земље у Србији Драган Канкараш.

На Сајму ће наступити и Покрајинска Влада са четири секретаријата – за привреду и туризам, за урбанизам и заштиту животне средине, пољопривреду и за спорт и омладину.

Од 3. до 8. октобра одличну изложбену понуду обогаћују тематске изложбе, конференције, предавања и такмичења.

Сајамови лова, риболова, хортикултуре и екологије трају од 3. до 8. октобра, док се сајмови туризма и спорта одржавају од 5. до 7. октобра, а Сајам коњарства дан дуже, до 8. октобра.