Градски одбор СПС Нови Сад
Формиран Савет сајмова ЛОРИСТ

Формиран Савет сајмова ЛОРИСТ

13/06/2017

Поводом јубиларног, 50. међународног сајма ЛОРИСТ, оформљен је Савет који чине еминентни стручњаци из научних, градских, покрајинских и државних установа и институција у областима лова, риболова, хортикултуре и екологије. Савет пружа подршку “Новосадском сајму” у креирању садржаја, активно учествује у припреми и реализацији, али и у анимирању циљне публике.

Према речима генералног директора “Новосадског сајма” и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића потребно је интегрисати актуелне теме и вратити старе садржаје по којима је ЛОРИСТ остао у памћењу учесника и посетилаца. Дефинисан је стратешки циљ “Новосадског сајма” за петогодишњи период – позиционирати “Новосадски сајам”, до 2021. године, као организатора централног догађаја за стручну јавност и широку публику у области ловства, риболова, односно одрживог управљања природним ресурсима Дунавског региона.

Поводом јубилеја биће употпуњени и пратећи програми. Припрема се Изложба ловачких трофеја под покровитељством Међународног савета за узгој и лов дивљачи (ЦИЦ), Изложба ловачких паса, а у плану је и представљање теренских аутомобила за лов и риболов.

Како је председник Градског одбора СПС у Новом СадуЦветковић истакао поводом јубилеја, ове године ЛОРИСТ траје осам дана. Сви учесници, по истој цени као претходне године, имају могућност да понуде услуге и производе гостима из земље и иностранства у пет радних и три дана викенда.

Сајмови ЛОРИСТ, посвећени лову, риболову, хортикултури и екологији и Сајам коњарства биће одржани од 30. септембра до 7. октобра. Сајам туризма и Сајам спорта су од 5. до 7. октобра.