Градски одбор СПС Нови Сад
ДОНАЦИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋА ДОМУ ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ

ДОНАЦИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋА ДОМУ ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ

12/05/2016
Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, у пратњи сестре принцезе Катарине Бети Румелиотис, посетили су у среду, 11. маја, Нови Сад и том приликом Дому здравља уручили путнички аутомобил „Фијат 500Л“.
Краљевски пар је у Дому Здравља у Новом Саду директору те установе и потпредседнику Градског одбора СПС у Новом Саду др Веселину Бојату званично уручио кључеве "Фијата 500Л" који ће ова установа користити за превоз пацијената којима је потребна терапија.
Потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду и директор Дома здравља др Бојат захвалио се принцу Александру Карађорђевићу и принцези Катарини на овој вредној донацији која ће, несумњиво, бити од велике користи пацијентима и особљу Дома здравља „Нови Сад“.
Средства за куповину аутомобила обезбеђена су захваљујући хуманитарној организацији „Лајфлајн Канада“, под покровитељством принцезе Катарине, због чега је принц Александар поручио да је веома поносан на рад своје супруге принцезе Катарине и њених хуманитарних Фондација које непрекидно раде на побољшању квалитета рада здравствених установа у Србији.
Тим поводом, принцеза Катарина изразила је захвалност својим сарадницима из хуманитарне организације „Лајфлајн Канада“. Она је подсетила да су, уз помоћ ове организације, прошлог месеца поклоњени аутомобили „Фијат 500Л“ Здравственом центру у Краљеву, Општој болници у Ваљеву, Дому здравља у Ковину, као и болници у Пожаревцу.
Приликом своје посете принц Александар и принцеза Катарина обишли су одељење педијатрије новосадског Дома здравља и малишанима који су се тамо затекли уручили поклоне. Директор Дома здравља др Веселин Бојат искористио је прилику да информише Њихова Краљевска Височанства о даљим потребама ове здравствене установе, а краљевски пар је потврдио да ће заједно са својим пријатељима из иностранства радити на томе да наставе да им пружају помоћ.