Градски одбор СПС Нови Сад
„ЖЕНЕ  КОЈЕ   СУ  МЕЊАЛЕ  СВЕТ“

„ЖЕНЕ КОЈЕ СУ МЕЊАЛЕ СВЕТ“

22/04/2016

Након неколико успешних трибина које је одржао професор Тибор Халаши на тему „Жене које су мењале свет“, жене из Форума жена Градског одбора Нови Сад су дошле на идеју да од материјала направе књигу. У кратком временском року је идеја спроведена у дело и промоција књиге је одржана 21.априла 2016.године у 19,00 у Градском одбору СПС Нови Сад на четвртом спрату.

Издавач и промотер ове књиге је Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад на челу са председницом др Мирком Лукић Шаркановић. Уређивачки одбор књиге чине: Викторија Пауновић и Наташа Станић, лектор и рецензент је мр Душанка Ђокић, а прелом је урадио Горан Баленовић.

Промоцијије присуствовао потпредседник Градског одбора СПС Нови Сад др Веселин Бојаткао и жене из Форума као и симпатизери и љубитељи добре књиге. Током промоције је емитован спот на тему досадашњих активности Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад.

Потпредседник ГО СПС Нови Саддр Веселин Бојат је изразио задовољство радом Форума жена и радост због идеје да се пред изборну тишину организује књижевно вече.

Присутне је поздравила председница Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад др Мирка Лукић Шаркановић. Промоцију је водила мр Душанка Ђокић упознавајући присутне са порукама књиге као и са значајем рада и деловања жена у одређеним историјским тренуцима. Аутор књиге професор Тибор Халаши је још једном представио хероине, мученице и страдалнице, а Сузана Савић је рецитовала стихове посвећене жени.

Жене су показале да својом амбицијом, трудом и радом могу сваку идеју да спроведу у дело и да својим наизглед малим деловање померају границе и тако мењају свет.