Градски одбор СПС Нови Сад
ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ОБЈЕКАТ СЛУЖБЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД“

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ОБЈЕКАТ СЛУЖБЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД“

21/04/2016

Реновирање Службе здравствене заштите деце Дома здравља „Нови Сад“ која се налази у улици Васе Стајића број 5, отпочело је у октобру 2015. године, а завршено је крајем фебруара 2016. године. Реновирање објекта, које је финансирано средствима Дома здравља „Нови Сад“ и Града,износило је укупно 16,3 милиона динара, а реновирана зграда представља једну од најстаријих у склопу Дома здравља „Нови Сад“ и легат је Васе Стајића, писца и филозофа.

Свечано отварање овог објекта уприличено на данашњи дан, 21. априла 2016. године, а са радом званично почиње у понедељак, 25. априла, када ће поново бити у служби грађана.

Домаћин данашњег отварања, које је почело у 11 часова, био је директор Дома здравља „Нови Сад“ и потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду Веселин Бојат, а својим присуством овај значајан догађај увеличали су и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић, председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић, потпредседници Градског одбора СПС у Новом Саду Милан Селаковић и Мирослав Копања, чланови Извршног одбора Градског одбора СПС у Новом Саду Бранко Ћурчић, Миодраг Драпшин и Никола Недељковић, као и чланови Градског одбора СПС у Новом Саду Стеван Лугоња и Марко Топо. Поред истакнутих чланова Социјалистичке партије Србије, отварању су присуствовали и градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство Золтан Хорват.

Том приликом, директор Дома здравља „Нови Сад“ Веселин Бојат истакао је: „ Значај овог објекта не огледа се само у томе што је у питању легат филозофа и писца Васе Стајића, већ и што је у питању и једна од најстаријих зграда које се налазе у систему Дома здравља „Нови Сад“. У овом објекту раде 4 педијатра и 5 педијатријских сестара, и ту се током године обави преко 25 000 прегледа, од чега је четвртина превентивних! Свако дете које је регистровано код наших лекара/педијатара, посети свог изабраног лекара током године у просеку 6 пута, што је европски стандард високе приступачности здравствене заштите за децу“.

Приликом отварања градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је са директором Дома здравља „Нови Сад“ Веселином Бојатом разговарао о даљем улагању у диспанзер Дома здравља „Нови Сад“ у улици Васе Стајића, које би било усмерено на реконструкцију подрума овог објекта који никада до сада није био употребљен како би наши суграђани могли да имају што квалитетније услове за здравствену заштиту.