Градски одбор СПС Нови Сад
Успешно одржана акција “Повуци прави потез”

На платоу испред СПЕНС-а у Новом Саду,у суботу, 06.06.2015. године, у подне одржана је најављена акција “Повуци прави потез”, својеврсна креативна радионица Месне организације СПС "Прва војвођанска бригада", која је, поред руководства и чланова Социјалистичке партије Србије, привукла и бројне суграђане. У право време, уочи Светског дана шаха, овај тематски перформанс са поруком инспирисао је Новосађане да се укључе и опробају.

Мр Слободан Цветковић овогодишњи кум на слави Свети цар Константин и царица Јелена!

Данас је одржана вечерња служба са резањем славског колача, поводом православне славе Светог цара Константина и царице Јелене, на месту где већ неколико година стоји пободен Часни крст и где ће бити изграђена црква - на троуглу улица Мише Димитријевића, Крилове и Хоповске. Тако ће житељи овог дела Новог Сада, Грбавице и Адамовићевог насеља, ускоро добити православни храм.

Одржан састанак  Привременог руководства Форума жена уочи Изборне скупштине!

Уочи одржавања Изборне скупштине Форума жена Градске организације Социјалистичке партије Србије Новог Сада, 1. јуна је у просторијама Градског одбора одржан састанак Привременог руководства, на чијем челу је проф. др Бранислава Белић, потпредседник Скупштине Војводине и посланик Социјалистичке партије Србије у Скупштини Војводине.

Мр Немања Вукчевић отворио „BABY EXIT“ - 14. Фестивал оптимизма у Новом Саду!

Ове године, мр Немања Вукчевић, члан Градског већа за саобраћај и путеве Новог Сада, отворио је 14. по реду „BABY EXIT“ фестивал у Новом Саду. “Фестивал оптимизма”, једна од најлепших, трaдиционалних манифестација, одржава се на Петроварадинској тврђави, на неколико пунктова, од 30. до 31. маја 2015.године.

M.O. "Detelinara" Predavanje o šećernoj bolesti

Dana 26.05.2015. godine,u prostorijama Mesne zajednice "Detelinara", Braće Popović br. 4, održano je predavanje o šećernoj bolesti. U organizaciji rukovodstva MO SPS "Detelinara", predavanje je održao dr Milivoj Savić, internista-endokrinolog, istaknuti stručnjak za ovu oblast medicine i član Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada.

Акција Месне организације  СПС „Соња Маринковић“ - „ ДА УРЕДИМО СОЊУ! “

Према утврђеном плану рада Месне организације „Соња Маринковић“, на синоћ одржаном састанку, прикупили смо прве потписе за Иницијативу грађана за решавање инфраструктурних и комуналних проблема на територији наше Месне заједнице!

ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА ЗА ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ АУТОМАТИЗОВАНЕ БИЦИКЛАНЕ НА БЕОГРАДСКОМ КЕЈУ

У суботу 23. маја 2015. године, у складу са планом активности Месне организације СПС “Дунав”(у даљем тексту МО СПС “Дунав”), који је предложен на састанку Месног одбора 22. априла 2015. године, одржана је политичка акција (у даљем тексту акција) “Прикупљање потписа подршке грађана за изградњу аутоматзоване бициклане на Београдском кеју”.

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ, Позивамо Вас да дана 23.05.2015. од 10:10 часова на локацији испред Максија (бивша продавница Звезда) својим потписом порджите петицију за иградњу аутоматизоване бициклане на кеју код кошаркашких терена.

Одржан  15. меморијални фудбалски турнир „Бошко Перошевић“ у Футогу!

У организацији Социјалистичке партије Србије - Градског одбора Новог Сада и Омладинског фудбалског клуба „Футог“, традиционално је одржан 15. меморијални фудбалски турнир „Бошко Перошевић“ у Футогу.

Generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković ugostio novinare

Poslednjeg dana 82. međunarodnog poljoprivrednog sajma, generalni direktor sajma, mr Slobodan Cvetković, razgovarao je sa novinarima koji su pratili ovu manifestaciju i zahvalio imšto su je ispratili i pomogli da sve što se dešavalo dođe do gledalaca, slušalaca i čitalaca širom Srbije, pa i okruženja. Novinari su izneli ocenu da je 82. međunarodni poljoprivredni sajam, s obzirom na opšte okolnosti, prevazišao očekivanja.

Одржана Изборна Конференција Савета социјалистичке омладине Градског одбора СПС у Новом Саду - Дејан Лисица председник

Свечано и радно, данас су омладинци Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, изабрали Савет, председника савета и руководство. У присуству 88 делегата из 46 Месних организација градске организације СПС-а Новог Сада, за председника је предложен и једногласно изабран Дејан Лисица.

Изашао је први број ИНФОРМАТОРА Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада

Осим ВЕБ и ФБ странице Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада, од априла 2015 .године имамо и наше штампано издање најважнијих вести у вези са Градском организацијом!

Социјалисти поводом Међународног дана породице

Посебно место и најважнији део историје и традиције нашег народа представља породица! У овим, економски тешким временима за нашу државу, управо је породица та која трпи највише последица и носи највећи део терета. Међутим, поред спознаје да је за функционисање једне породице веома важна материјална подршка, мора постојати и свест о томе колико је важно унутрашње оснаживање и јачање сваког њеног члана, у емоционалном, интелектуалном и друштвеном смислу.

NA SAJMU POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI SRPSKOG I AUSTRIJSKOG MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević-Bošković, i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković, na 82. međunarodnom poljoprivrednom sajmu bili su domaćini austrijskom ministru poljoprivrede, Andreju Ruprehteru. Tom prilikom potpisan je Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti stočarstva između srpskog i austrijskog ministarstva poljoprivede.

С А О П Ш Т Е Њ Е

На данашњи дан, 13. маја, пре 15 година, у обиласку Новосадског сајма, убијен је мр Бошко Перошевић, тада председник Извршног већа Војводине и председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду.

Приликом отварања Б2Б конфернције, генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић најавио је иновацију делатности.

Приликом отварања Б2Б конференције на 82. Међународном пољопривредном сајму, генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић рекао је да овим пројектом, који је реализован са Привредном комором Србије и Универзитетом у Новом Саду, Сајам излази из самог излагачког оквира којем је циљ презентација експоната и технолошких достигнућа најширој популација.

Честитка Новосађанима поводом 9.маја - Дана победе над фашизмом

У основи идеологије Социјалистичке партије Србије уткани су антифашизам, осуда и отпор свакој врсти дискриминације над људским бићем, борба за слободу и равноправност. Данас сви славимо овај велики историјски дан за цео свет, који нас обавезује да свим снагама бранимо највећу тековину борбе у Другом светском рату – победу над нацизмом и фашизмом!

Поштовање радника је предуслов за напредак државе

"Социјалисти Србије увек ће се борити за слободу од сваке врсте дискриминације од стране послодаваца. Боримо се за једнакост и социјалну правду и солидарност са свим вредним радницима у Србији и њиховим породицама "- рекао је председник Градског одбора СПС-а у Новом Саду, Слободан Цветковић.

Интензивирана сарадња између руководства и чланства

Завршетком партијских избора 12. марта 2015. године и избором најужег руководства - председника, три потпредседника Градског одбора и секретара Извршног одбора Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада, рад на терену је интензивиран.

Мр Слободан Цветковић уручио књижевну награду „Лаза Костић“ Салона књига Новосадског сајма

Генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић уручио је, овогодишњој лауреаткињи Весни Капор, књижевну награду „Лаза Костић“ за књигу прича „По сећању се хода као по месечини“.

Новосађанима за Васкрс

На Велику суботу, уочи најрадоснијег православног празника Васкрса, чланови Градске организације Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, поделили су нашим суграђанима васкршња јаја. Сви активисти пуни позитивне енергије и расположени за акцију, обучени у црвене мајице са логом и поруком наше партије,шетали су са корпицама пуним црвених јаја и у потпуности успели да привуку пажњу већине пролазника.

Дружење са нашим суграђанкама

Поводом 8. марта, Дана жена, омладина Градскe организације Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, организовала је акцију дељења промотивног материјала и дружења са суграђанима – случајним пролазницима, члановима и симпатизерима.

"Црвени марш"

Мирном шетњом, од просторија Градског одбора Социјалистичке партије Србије, кроз ужи центар града, Дунавску улицу и парк, све до зграде Покрајинског одбора, млади социјалисти Новог Сада проносили су поруку наше партије „Реч је о будућности!“

Акција поводом дана Месне заједнице

Привремени Месни одбор Социјалистичке партије Србије „Подбара“, организовао је 12. фебруара 2015. године, поводом дана Месне заједнице и славе Три Јерарха, акцију испред просторија Месне заједнице у Косовској 41.

Предавање на тему “Превенција дечјих болести у предшколском узрасту”

Чланице Форума жена Градске организације Социјалистичке партије Србије Новог Сада, наставиле су своје активности и током јануара! Овог пута, скренуле су пажњу јавности на важност превенције у очувању здравља деце.У том циљу, 22. јануара 2015. године, у просторијама Градског одбора, одржано је предавање на тему “Превенција дечјих болести у предшколском узрасту”.

"Мало срце пуно жеља"

Омладинци, активисти Социјалистичке партије Србије Градске организације Новог Сада, посетили су децу без родитељског старања, у Дечјем селу у Сремској Каменици. У акцији под називом „Мало срце пуно жеља“, млади социјалисти дружили су се и разговарали са штићеницима дома. Анимирали су их пригодним такмичарским играма и наравно, доделом симболичних награда победницима.

Прослава православне Нове године

Традиционално, Социјалистичка партија Србије организује прославу и дочек православне Нове године! Овог 13. јануара, окупило се више од 450 званица, у прелепом амбијенту ресторана “Вила Москва”, комплекса хотела “Стари кровови” у Ветернику. У присуству највишег руководства Покрајинске организације СПС-а, социјалисти Новог Сада, коалициони партнери и бројни пријатељи наше партије, уживали су у дружењу уз богату трпезу и добру, живу музику “Тик Так” бенда.

Новогодишњи коктел

Новосадски социјалисти обележили су успешан крај старе 2014. године организовањем новогодишњег коктела у атрактивном амбијенту новосадског клуба “Giardino”.