Градски одбор СПС Нови Сад
16. ФУТОШКА КУПУСИЈАДА

У суботу, 31.10.2015. године, одржана је, 16. по реду, “Футошка купусијада”. Ова значајна манифестација која је посвећена искључиво аутохтоној сорти футошког купуса, окупила је велики број посетилаца који су, поред уживања у богатом културно-уметничком програму, могли да учествују и у такмучењу у кувању јела од футошког купуса. Футошки купус годинама уназад важи за посебан бренд Футога и Србије, због чега има велики културни и економски значај у њиховом развоју, а као такав, постао је и део локалне традиције, чувар локалних обичаја. и културне баштине.

КУЛТУРА КОМУНИКАЦИЈЕ – ПОЛИТИЧКА КОМУНИКАЦИЈА

У петак, 30.10.2015. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду, на IV спрату, у Великој сали, одржана је, трећа по реду, трибина под називом „Култура комуникације – политичка комуникација“.

Новосадски сајам лидер приредби у региону

Међународни дани енергетике и инвестиција почели су данас у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма. На Свечаном отварању присутне је поздравио генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић, који је нагласио значај учешћа Земље партнера – Мађарске, као и формирање програмског савета чији допринос је био од изузетног значаја за одржавање Међународних дана енергетике и минералних сировина.

Још један у низу добрих пословних потеза

Новосадски сајам биће у среду, 28. и четвртак, 29. домаћин излагачима и посетиоцима на Међународним данима енергетике и инвестиција, које организује заједно са Централно европским форум за развој и Покрајинским секретаријатом за енергетику и минералне сировине.

ЗА ЛЕПШИ СПОРТСКИ ТЕРЕН

Дана 16.08.2015. године одржана је акција сређивања спортског терена у Буковцу. У организацији Месног одбора СПС „Буковац“ и Градског одбора СПС у Новом Саду обезбеђена су средства и купљен материјал потребан за уређење терена ФК „Буковац“.

ПОДРШКА ЗА ДОБРУ ИНИЦИЈАТИВУ

Дана 24. и 25.10.2015. године у Петроварадину,у јутарњим часовима, одржана је акција подршке иницијативи за проширење Прерадовићеве улице.Акцију је, уз помоћ Градског одбора СПС у Новом Саду, организовала Месна организација СПС„Петроварадин“, на челу са председником Петром Њарадијем.

ПРЕВЕНЦИЈА  РАКА  ДОЈКЕ

Поводом Дана борбе против рака дојке, у Великој сали Градског одбора СПС на четвртом спрату 23. октобра 2015. године у 18,00 часова одржано је предавање на тему „Превенција рака дојке“.

Едукативна предавања сваког петка

Следећег петка, 23.10.2015. године, на истом месту и у исто време, биће одржано предавање под називом „Превенција рака дојке“, на коме ће свим девојкама и женама бити појашњено колико је превенција рака дојке битна и који су начини њене реализације.

Хуманост на првом месту

Поводом обележавања Светског дана хуманости, 8. октобра, чланови Социјалистичке омладине Србије Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, били су у посети "Дому за децу и омладину ометену у развоју Ветерник" у Ветернику, где су организовали спортски дан.

Социјалистичка партија Србије прославила је 25 година од оснивања Градског одбора СПС у Новом Саду.

Новосадски одбор Социјалистичке партије Србије пригодним дружењем прославио је четврт века од оснивања Градске организације партије. Пријему у Мастер центру Новосадског сајма присуствовали су заменик председника Социјалистичке партије Србије Александар Антић, потпредседници Главног одбора Бранко Ружић и Предраг Марковић, председница Извршног одбора Главног одбора Дијана Вукомановић, председник Покрајинског одбора Душан Бајатовић и гости из Јединствене Србије, Партије уједињених пензионера Србије и Српске напредне странке. Домаћин свечаности, Слободан Цветковић, најавио је да ће новосадски социјалисти од наредне недеље започети незваничну изборну кампању како би предстојеће локалне изборе дочекали спремни.

Саопштење за медије

У просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду , 09.10. 2015.год. са почетком у 11 часова , одржана је конференција за медије.

У Новом Саду јуче је отворен 48. Међународни сајам турзима и 6. Међународни сајам коњарства и серсана.

Успешан боравак на Новосадском сајму и добре пословне резултате излагачима је пожелео генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, указавши да се ове године Сајам туризма вратио у јесењи термин, те да је окосница овогодишње приредбе, уз целокупну туристичку понуду Србије, понуда бања и климатских места Србије.

Отворена јесења приредба на Новосадском сајму

На свечаном отварању ЛОРИСТА Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић рекао је да је сајам лова, риболова и спорта допуњен сајмовима посвећеним шумарству, хортикултури и екологији те сајмом туризма који је враћен у јесењи термин, друга по значају сајамска манифестација коју организује Новосадски сајам после Међународног пољопривредног сајма.

25 година за добробит Новосађана

Бити социјалиста увек је значило бити прогресиван, бити неко ко има визију о бољој будућности за све, а не само за појединце, а најбољи начин да се предвиди будућност је да се она и креира!

ВИШЕ ОД 250 ИЗЛАГАЧА ИЗ ШЕСТ ЗЕМАЉА

Међународни сајам лова, риболова, спорта (ЛОРИСТ) биће одржан од 7. до 11. октобра, Међународни сајам туризма од 8. до 10, а Сајам коњарства и серсана од 8. до 11. октобра, а посетиоци ће моћи да се упознају са понудом више од 250 излагача из шест земаља, рекао је генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић.

Сајмови ЛОРИСТ враћају стари сјај

Међународни сајам лова, риболова и спорта (ЛОРИСТ) биће одржан од 7. до 11. октобра 2015. године, а на отвореном простору сајмишта посетиоци ће моћи да се упознају са понудом више од 250 излагача из шест земаља, рекао је директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду Слободан Цветковић.

Апел младих социјалиста несавесним власницима животиња

Поводом обележавања Светског дана домаћих животиња, 2. октобра, Социјалистичка омладина Србије Градског одбора СПС у Новом Саду,жели да укаже на неправду коју људи наносе животињском свету, а сходно томе, и да апелује на државне органе да доследно спроводе законске прописе који се односе на добробит животиња.

Радно и петком увече

У склопу припрема за Изборну конференцију Форума жена Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, преносимо вам део атмосфере са једног од састанака Иницијативног одбора одржаног у седишту странке.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ У ПРАВИМ РУКАМА

Генералном директору Новосадског сајма и Председнику Градског одбора Социјалистичке партије Србије мр Слободану Цветковићу уручено је највише признање – Повеља Градске библиотеке у Новом Саду. Повељу за успешну сарадњу, подршку, професионални допринос, остварене резултате и промоције вредности књиге и знања, уручио је директор Градске библиотеке Драган Којић на Свечаној академији поводом 170 година од оснивања библиотеке.

МЗ „Шангај” обележила славу Малу Госпојину

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије, Мр Слободан Цветковић, својим присуством увеличао је славље у МЗ „Шангај” приређено у част обележавања славе ове месне заједнице - Мале Госпојине. Он је посетио место прославе и поделио радост са члановима наше партије и грађанима МЗ „Шангај”, чијим је присуством и ангажовањем у очувању вере и традиције био импресиониран. Присутнима је лично честитао и пожелео да им ова и свака наредна година буде испуњене здрављем и породичном срећом.

Успешан менаџерски рад доноси резултат

Кинеске компаније ће наредне три године наступати на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, резултат је у четвртак (10. септембар 2015. године) потписаног Споразума о сарадњи који су потписали директор Новосадског сајма Слободан Цветковић и председник кинеске компаније "Jiangsu United Asia International Exhibition Co, Ltd. (UAEC)" Ni Liqun.

Нови Сад домаћин првенства младих шахиста Европе

У сали Мастер центра Новосадског сајма, у Новом Саду почело је 15. првенство Европе за младе у убрзаном и брзопотезном шаху. Овај својеврстан фестивал шаха који садржи пет такмичења, отпочео је надметањем у тзв. убрзаном шаху. Такмичи се 200 младих шахиста из 23 националне федерације у 6 за девојчице и дечаке узрасних категорија.

Инвестиција у будућност

Председник Покрајинске владе, др Бојан Пајтић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Небојша Маленковић, и директор Дома здравља Нови Сад, др Веселин Бојат, обишли су у јулу месецу завршене радове у амбуланти Дома здравља у Сремским Карловцима.

Конституисан Савет МЗ "Бегеч"

На конститутивној седници Савета Месне Заједнице "Бегеч" , одржаној 13. јула 2015. године за председника Савета једногласно је изабран Ђуро Тојагић из редова Социјалистичке партије Србије. Ђуро Тојагић је познати рукометаш, спортски радник и рукометни тренер.

 Дом здравља Нови Сад богатији за нови РТГ апарат

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство Золтан Хорват, у друштву Директора Дома здравља Нови Сад, доктора Веселина Бојата, пустили су у рад нови РТГ апарат у Дому здравља Нови Сад, у амбуланти на Лиману, за који је Град Нови Сад обезбедио средства из буџета.

Делегација Социјалистичке партије Србије положила венац на споменик палим борцима на Фрушкој гори!

Поводом 74.годишњице устанка народа Србије против фашизма, делегација Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и Градског одбора Новог Сада,положила је венац на споменик „Слобода“ на Иришком венцу.

Изабран нови Савет Месне заједнице „Бегеч“!

Избори за чланове Савета Месне заједнице „Бегеч“, одржани су у недељу, 5.јула 2015.године. На изборима су учествовали кандидати из редова Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке којa је и иницирала ове ванредне изборе за Савет Месне заједнице ,,Бегеч".

Дан устанка народа Србије – 7. јул

У нашем народу одувек постоји и негује се слободарска традиција! Кроз бурну историју, много пута смо ратовали, али увек за слободу, против окупатора и њихових мрачних идеологија. Ми смо први народ у Европи који се супротставио Хитлеру и тада нарастајућем покрету нацизма и фашизма!

Меморандум о разумевању између Новог Сада и Нингбоа!

На недавно одржаном првом инвестиционо – трговинском сајму ЕКСПО, у кинеском граду Нингбоу од 8. до 12. јуна , званичници Новосадског сајма и Града Новог Сада, успешно су представили Србију. Овај сусрет договорен је на Пољопривредном сајму у Новом Саду!

Видовдан на Видовданском насељу!

Уз велику подршку и помоћ председника Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада, мр Слободана Цветковића, Месна организација Социјалистичке партије Србије „Видовданско насеље“, обележила је 28.јуна, славу истоимене Месне заједнице. У просторијама Фудбалског клуба „Црвена Звезда“ из Новог Сада, уз славски ручак, дружили су се Социјалисти и чланови Јединствене Србије, наших коалиционих партнера, који су и суорганизатори ове акције.

Месна организације СПС „Руменка“ - иницијатива за  дежурство лекара у дане викенда!

Месна организација Социјалистичке партије Србије „Руменка“ покренула је иницијативу за дежурство лекара опште праксе у Руменки, у дане викенда.На пулту постављеном у суботу 27.јуна 2015.године, на пијаци, од 07.00 до 10.00 часова, прикупили су потписе подршке чак 280 грађана Руменке, заинтересованих да надлежни у Новом Саду, овај предлог Социјалистичке партије Србије спроведу у праксу, у што скорије време.

Србија на првом  инвестиционо-трговинском сајму „Експо“ у Кини!

На штанду Србије, у кинеском граду Нингбоу, представили су се „Новосадски сајам“, „Винарија Чока“, „Туристичка организација Новог Сада“ и представници „Егзита“ из Војводине, као и произвођачи хране и сокова „Делта група“, „Нектар“ и „Јувитана“.

МЕСНА ОРГАНИЗАЦИЈА СПС „ГАВРИЛО ПРИНЦИП“

Омладинци месне организације „Гаврило Принцип“, Мина Милошевић и Иван Кнежевић, у суботу 6. јуна 2015. године предвоћени координатором омладине и иницијатором акције Александром Бабићем, делили су информаторе СПС-а на Сателитској пијаци.

Одржана пријатељска фудбалска утакмица поводом 90 година од оснивања ФК “Петроварадин”!

На теренима спортског друштва “Петроварадин”, у понедељск 8.јуна , одржана је пријатељска утакмица ветерана ФК “Петроварадин” и “Црвена звезда” из Београда, поводом 90. година од оснивања Фудбалског клуба “Петроварадин”.

Социјалисти осуђују сваки вид насиља!

„Градски одбор Социјалистичке партије Србије осуђује иницијаторе и учеснике јучерашње масовне туче и пуцњаве у Новом Саду.Овог пута исход је рањавање једног од младића-учесника , који је због тежине повреде завршио на реанимацији. Добро је да у том тренутку, на улици није било више пролазника.

Месна организација “Детелинара” - “Спортом за ђака првака”

Овај турнир успешно је организовала и спровела Месна организација СПС “Детелинара”, са председником Сашом Ћурчићем на челу. “У овом турниру учествовало је укупно 9 екипа. Прикупљена средства од котизације и донација, намењена су куповини уџбеника за најугроженије прваке са Детелинаре. За победнике смо обезбедили скромне награде – ваучере са попустом за школу енглеског језика и летовање”. Ћурчић је додао да су од велике помоћи у организацији били чланови : Александар Цековић, Петар Скленар, Вук Маровић, Сања Крстић, Тања Крсмановић и Мирослав Бабовић, члан Градског одбора, из Месне организације 1. војвођанска бригада!

У Каћу одржано предавање “Превенција малигних болести са едукацијом жена за самопреглед  дојки”

Велика заинтересованост за ову актуелну тему показује да свест о очувању сопственог здравља у Србији, ипак, расте! У сали хотела „Оморика“ у Каћу, 11.јуна 2015.године, било је више од 40 жена, али и мушкараца. Житељи Каћа, околних места и Новог Сада, одвојили су време за ово, надасве корисно и сликовито излагање Весне Имброњев, специјалисте струковне сестре јавног здравља из Новог Сада.

Одржан састанак  Привременог руководства и координатора за жене испред Месних организација, уочи Изборне скупштине!

У понедељак, 8. јуна,у просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада одржан је, уочи Изборне скупштине Форума жена Градске организације СПС у Новом Саду,састанак координатора за жене испред Месних организација и Привременог руководства, на чијем челу јепроф. др Бранислава Белић, потпредседник Скупштине Војводине и посланик Социјалистичке партије Србије у Скупштини Војводине.