Градски одбор СПС Нови Сад
Инвестиција у будућност

Председник Покрајинске владе, др Бојан Пајтић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Небојша Маленковић, и директор Дома здравља Нови Сад, др Веселин Бојат, обишли су у јулу месецу завршене радове у амбуланти Дома здравља у Сремским Карловцима.

Конституисан Савет МЗ "Бегеч"

На конститутивној седници Савета Месне Заједнице "Бегеч" , одржаној 13. јула 2015. године за председника Савета једногласно је изабран Ђуро Тојагић из редова Социјалистичке партије Србије. Ђуро Тојагић је познати рукометаш, спортски радник и рукометни тренер.

 Дом здравља Нови Сад богатији за нови РТГ апарат

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство Золтан Хорват, у друштву Директора Дома здравља Нови Сад, доктора Веселина Бојата, пустили су у рад нови РТГ апарат у Дому здравља Нови Сад, у амбуланти на Лиману, за који је Град Нови Сад обезбедио средства из буџета.

Делегација Социјалистичке партије Србије положила венац на споменик палим борцима на Фрушкој гори!

Поводом 74.годишњице устанка народа Србије против фашизма, делегација Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и Градског одбора Новог Сада,положила је венац на споменик „Слобода“ на Иришком венцу.

Изабран нови Савет Месне заједнице „Бегеч“!

Избори за чланове Савета Месне заједнице „Бегеч“, одржани су у недељу, 5.јула 2015.године. На изборима су учествовали кандидати из редова Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке којa је и иницирала ове ванредне изборе за Савет Месне заједнице ,,Бегеч".

Дан устанка народа Србије – 7. јул

У нашем народу одувек постоји и негује се слободарска традиција! Кроз бурну историју, много пута смо ратовали, али увек за слободу, против окупатора и њихових мрачних идеологија. Ми смо први народ у Европи који се супротставио Хитлеру и тада нарастајућем покрету нацизма и фашизма!

Меморандум о разумевању између Новог Сада и Нингбоа!

На недавно одржаном првом инвестиционо – трговинском сајму ЕКСПО, у кинеском граду Нингбоу од 8. до 12. јуна , званичници Новосадског сајма и Града Новог Сада, успешно су представили Србију. Овај сусрет договорен је на Пољопривредном сајму у Новом Саду!

Видовдан на Видовданском насељу!

Уз велику подршку и помоћ председника Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада, мр Слободана Цветковића, Месна организација Социјалистичке партије Србије „Видовданско насеље“, обележила је 28.јуна, славу истоимене Месне заједнице. У просторијама Фудбалског клуба „Црвена Звезда“ из Новог Сада, уз славски ручак, дружили су се Социјалисти и чланови Јединствене Србије, наших коалиционих партнера, који су и суорганизатори ове акције.

Месна организације СПС „Руменка“ - иницијатива за  дежурство лекара у дане викенда!

Месна организација Социјалистичке партије Србије „Руменка“ покренула је иницијативу за дежурство лекара опште праксе у Руменки, у дане викенда.На пулту постављеном у суботу 27.јуна 2015.године, на пијаци, од 07.00 до 10.00 часова, прикупили су потписе подршке чак 280 грађана Руменке, заинтересованих да надлежни у Новом Саду, овај предлог Социјалистичке партије Србије спроведу у праксу, у што скорије време.

Србија на првом  инвестиционо-трговинском сајму „Експо“ у Кини!

На штанду Србије, у кинеском граду Нингбоу, представили су се „Новосадски сајам“, „Винарија Чока“, „Туристичка организација Новог Сада“ и представници „Егзита“ из Војводине, као и произвођачи хране и сокова „Делта група“, „Нектар“ и „Јувитана“.

МЕСНА ОРГАНИЗАЦИЈА СПС „ГАВРИЛО ПРИНЦИП“

Омладинци месне организације „Гаврило Принцип“, Мина Милошевић и Иван Кнежевић, у суботу 6. јуна 2015. године предвоћени координатором омладине и иницијатором акције Александром Бабићем, делили су информаторе СПС-а на Сателитској пијаци.

Одржана пријатељска фудбалска утакмица поводом 90 година од оснивања ФК “Петроварадин”!

На теренима спортског друштва “Петроварадин”, у понедељск 8.јуна , одржана је пријатељска утакмица ветерана ФК “Петроварадин” и “Црвена звезда” из Београда, поводом 90. година од оснивања Фудбалског клуба “Петроварадин”.

Социјалисти осуђују сваки вид насиља!

„Градски одбор Социјалистичке партије Србије осуђује иницијаторе и учеснике јучерашње масовне туче и пуцњаве у Новом Саду.Овог пута исход је рањавање једног од младића-учесника , који је због тежине повреде завршио на реанимацији. Добро је да у том тренутку, на улици није било више пролазника.

Месна организација “Детелинара” - “Спортом за ђака првака”

Овај турнир успешно је организовала и спровела Месна организација СПС “Детелинара”, са председником Сашом Ћурчићем на челу. “У овом турниру учествовало је укупно 9 екипа. Прикупљена средства од котизације и донација, намењена су куповини уџбеника за најугроженије прваке са Детелинаре. За победнике смо обезбедили скромне награде – ваучере са попустом за школу енглеског језика и летовање”. Ћурчић је додао да су од велике помоћи у организацији били чланови : Александар Цековић, Петар Скленар, Вук Маровић, Сања Крстић, Тања Крсмановић и Мирослав Бабовић, члан Градског одбора, из Месне организације 1. војвођанска бригада!

У Каћу одржано предавање “Превенција малигних болести са едукацијом жена за самопреглед  дојки”

Велика заинтересованост за ову актуелну тему показује да свест о очувању сопственог здравља у Србији, ипак, расте! У сали хотела „Оморика“ у Каћу, 11.јуна 2015.године, било је више од 40 жена, али и мушкараца. Житељи Каћа, околних места и Новог Сада, одвојили су време за ово, надасве корисно и сликовито излагање Весне Имброњев, специјалисте струковне сестре јавног здравља из Новог Сада.

Одржан састанак  Привременог руководства и координатора за жене испред Месних организација, уочи Изборне скупштине!

У понедељак, 8. јуна,у просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада одржан је, уочи Изборне скупштине Форума жена Градске организације СПС у Новом Саду,састанак координатора за жене испред Месних организација и Привременог руководства, на чијем челу јепроф. др Бранислава Белић, потпредседник Скупштине Војводине и посланик Социјалистичке партије Србије у Скупштини Војводине.

Успешно одржана акција “Повуци прави потез”

На платоу испред СПЕНС-а у Новом Саду,у суботу, 06.06.2015. године, у подне одржана је најављена акција “Повуци прави потез”, својеврсна креативна радионица Месне организације СПС "Прва војвођанска бригада", која је, поред руководства и чланова Социјалистичке партије Србије, привукла и бројне суграђане. У право време, уочи Светског дана шаха, овај тематски перформанс са поруком инспирисао је Новосађане да се укључе и опробају.

Мр Слободан Цветковић овогодишњи кум на слави Свети цар Константин и царица Јелена!

Данас је одржана вечерња служба са резањем славског колача, поводом православне славе Светог цара Константина и царице Јелене, на месту где већ неколико година стоји пободен Часни крст и где ће бити изграђена црква - на троуглу улица Мише Димитријевића, Крилове и Хоповске. Тако ће житељи овог дела Новог Сада, Грбавице и Адамовићевог насеља, ускоро добити православни храм.

Одржан састанак  Привременог руководства Форума жена уочи Изборне скупштине!

Уочи одржавања Изборне скупштине Форума жена Градске организације Социјалистичке партије Србије Новог Сада, 1. јуна је у просторијама Градског одбора одржан састанак Привременог руководства, на чијем челу је проф. др Бранислава Белић, потпредседник Скупштине Војводине и посланик Социјалистичке партије Србије у Скупштини Војводине.

Мр Немања Вукчевић отворио „BABY EXIT“ - 14. Фестивал оптимизма у Новом Саду!

Ове године, мр Немања Вукчевић, члан Градског већа за саобраћај и путеве Новог Сада, отворио је 14. по реду „BABY EXIT“ фестивал у Новом Саду. “Фестивал оптимизма”, једна од најлепших, трaдиционалних манифестација, одржава се на Петроварадинској тврђави, на неколико пунктова, од 30. до 31. маја 2015.године.

M.O. "Detelinara" Predavanje o šećernoj bolesti

Dana 26.05.2015. godine,u prostorijama Mesne zajednice "Detelinara", Braće Popović br. 4, održano je predavanje o šećernoj bolesti. U organizaciji rukovodstva MO SPS "Detelinara", predavanje je održao dr Milivoj Savić, internista-endokrinolog, istaknuti stručnjak za ovu oblast medicine i član Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada.

Акција Месне организације  СПС „Соња Маринковић“ - „ ДА УРЕДИМО СОЊУ! “

Према утврђеном плану рада Месне организације „Соња Маринковић“, на синоћ одржаном састанку, прикупили смо прве потписе за Иницијативу грађана за решавање инфраструктурних и комуналних проблема на територији наше Месне заједнице!

ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА ЗА ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ АУТОМАТИЗОВАНЕ БИЦИКЛАНЕ НА БЕОГРАДСКОМ КЕЈУ

У суботу 23. маја 2015. године, у складу са планом активности Месне организације СПС “Дунав”(у даљем тексту МО СПС “Дунав”), који је предложен на састанку Месног одбора 22. априла 2015. године, одржана је политичка акција (у даљем тексту акција) “Прикупљање потписа подршке грађана за изградњу аутоматзоване бициклане на Београдском кеју”.

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ, Позивамо Вас да дана 23.05.2015. од 10:10 часова на локацији испред Максија (бивша продавница Звезда) својим потписом порджите петицију за иградњу аутоматизоване бициклане на кеју код кошаркашких терена.

Одржан  15. меморијални фудбалски турнир „Бошко Перошевић“ у Футогу!

У организацији Социјалистичке партије Србије - Градског одбора Новог Сада и Омладинског фудбалског клуба „Футог“, традиционално је одржан 15. меморијални фудбалски турнир „Бошко Перошевић“ у Футогу.

Generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković ugostio novinare

Poslednjeg dana 82. međunarodnog poljoprivrednog sajma, generalni direktor sajma, mr Slobodan Cvetković, razgovarao je sa novinarima koji su pratili ovu manifestaciju i zahvalio imšto su je ispratili i pomogli da sve što se dešavalo dođe do gledalaca, slušalaca i čitalaca širom Srbije, pa i okruženja. Novinari su izneli ocenu da je 82. međunarodni poljoprivredni sajam, s obzirom na opšte okolnosti, prevazišao očekivanja.

Одржана Изборна Конференција Савета социјалистичке омладине Градског одбора СПС у Новом Саду - Дејан Лисица председник

Свечано и радно, данас су омладинци Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, изабрали Савет, председника савета и руководство. У присуству 88 делегата из 46 Месних организација градске организације СПС-а Новог Сада, за председника је предложен и једногласно изабран Дејан Лисица.

Изашао је први број ИНФОРМАТОРА Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада

Осим ВЕБ и ФБ странице Градског одбора Социјалистичке партије Србије Новог Сада, од априла 2015 .године имамо и наше штампано издање најважнијих вести у вези са Градском организацијом!

Социјалисти поводом Међународног дана породице

Посебно место и најважнији део историје и традиције нашег народа представља породица! У овим, економски тешким временима за нашу државу, управо је породица та која трпи највише последица и носи највећи део терета. Међутим, поред спознаје да је за функционисање једне породице веома важна материјална подршка, мора постојати и свест о томе колико је важно унутрашње оснаживање и јачање сваког њеног члана, у емоционалном, интелектуалном и друштвеном смислу.

NA SAJMU POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI SRPSKOG I AUSTRIJSKOG MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević-Bošković, i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković, na 82. međunarodnom poljoprivrednom sajmu bili su domaćini austrijskom ministru poljoprivrede, Andreju Ruprehteru. Tom prilikom potpisan je Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti stočarstva između srpskog i austrijskog ministarstva poljoprivede.

С А О П Ш Т Е Њ Е

На данашњи дан, 13. маја, пре 15 година, у обиласку Новосадског сајма, убијен је мр Бошко Перошевић, тада председник Извршног већа Војводине и председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду.

Приликом отварања Б2Б конфернције, генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић најавио је иновацију делатности.

Приликом отварања Б2Б конференције на 82. Међународном пољопривредном сајму, генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић рекао је да овим пројектом, који је реализован са Привредном комором Србије и Универзитетом у Новом Саду, Сајам излази из самог излагачког оквира којем је циљ презентација експоната и технолошких достигнућа најширој популација.