Градски одбор СПС Нови Сад
ПОТЕНЦИЈАЛИ МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА ПРЕДСТАВЉЕНИ У ВЕРОНИ

Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић учествовао је на Скупштини Европског удружења пољопривредних сајмова (EURASCO), која се данас звршава у Верони. EURASCO ове године обележава 50 година од оснивања, а окупља организаторе пољопривредних сајмова на старом континенту.

ОДРЖАНА ТРИБИНА О ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

У организацији Месне организације СПС „Бистрица“, а поводом Европске недеље превенције рака грлића материце, у четвртак, 28. јануара 2016. године,одржанаје трибина на тему „Превенција рака грлића материце“.

ДАНИ  СВЕТОСАВЉА – ДАНИ  КЊИГЕ

Дани Светосавља су подстакли представнице Форума Жена ГО СПС Нови Сад да посете новосадске основне школе , и да у току светосавске недеље у духу књигољубља, човекољубља и просвете поклоне књиге школским библиотекама.

Пуном паром у сусрeт наjвeћоj саjамскоj манифeстациjи

Новосадски сајам je данас, 27.01.2016. године, посeтио амбасадор Туниса у Бeограду Мохамeд Боугамра. Приликом сусрeта са гeнeралним дирeктором Новосадског саjма и прeдсeдником Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободаном Цвeтковићeм наjављeно je да ћe амбасада Туниса анимирати рeгионалнe приврeднe коморe, Униje приврeдника Туниса и Национални цeнтар за промоциjу извоза, како би сe што вишe фирми из тe зeмљe прeдставило на 83. мeђународном пољоприврeдном саjму, од 14. до 20. маjа, на Новосадском саjму.

Посета Пастеровом заводу

Пастеров завод у Новом Саду је основан 1921. године и референтна је национална установа за беснило у Републици Србијикоја се бави превенцијом, дијагностиковањем и контролом. Осим тога, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Републике Србије производи и хумани антирабијски имуноглобулин.

ПОЛОЖЕН ВЕНАЦ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОДИШЊИЦЕ НОВОСАДСКЕ РАЦИЈЕ

Испред Градског одбора СПС у Новом Саду, др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“, положио је венац поводом обележавања 74. годишњице Новосадске рације. Венац је положен данас, 22. јануара, крај споменика „Породица“ на Кеју жртава рације.

Међународни новогодишњи турнир хуманитарног карактера   „Футог 2016“

Међународни новогодишњи турнир хуманитарног карактера под називом „Футог 2016“ отворен је јуче, 16. јануара, са почетком у 19 часова. Турнир је отворио др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“ и потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду, изражавајући велико задовољство што су се људи окупили у толиком броју и истичући да смо овде сви својом душом, људскошћу и са огромном жељом да помогнемо.

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Новом Саду организовао је синоћ, 13. јануара, традиционални дочек Нове године по Јулијанском календару.

Ми смо Црвени

Председник Социjалистичке партиjе Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас на прослави jубилеjа – 25. година од оснивања те странке – да су се чланови и симпатизери СПС и коалициони партнери окупили не због прошлих, већ због будућих 25. година.

ПОТВРДА ПРЕДАНОГ РАДА

Мр Слободан Цветковић, председник Градског одбора СПС у Новом Саду, на седници Главног одбора у Београду, која је одржана 24. децембра 2015. године, са почетком у 16 часова, изабран је за члана Извршног одбора Главног одбора.

Додељене плакете СД “Војводина”

Скупштина Спортског друштва “Војводина” одржана је у амфитеатру Спортског и пословног центра “Војводина” (СПЕНС) 25. децембра 2015. године, са почетком у 18 часова. Поред радног дела, у оквиру Скупштине заслужним спортистима и спортским радницима додељене су плакете за свој рад и спортске резултате, које им је уручио Душан Бајатовић, председник Спортског друштва “Војводина” и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини.

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ФОРУМА ЖЕНА ГО СПС У НОВОМ САДУ

Изборна скупштина Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду, одржана је јуче, 21. децембра 2015. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Покрајинског одбора СПС у Војводини. Овом приликом, у свечаној и радној атмосфери, изабрана је председница и Председништво Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду.

ДАН ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС – НОВИ САД”

Поводом обележавања једанаест година од оснивања ЈКП “Паркинг сервис - Нови Сад“ у амфитеатру Спенса, 17. децембра, уприличена је прослава, приликом које је генерални директор предузећа и члан Градског одбора СПС у Новом Саду Стеван Лугоња истакао: ”И после 11 година уверен сам да свакодневно оправдавамо разлоге због којих смо основани, а то је да, пре свега, будемо у служби грађана Новог Сада. Време у којем живимо и радимо није ни малo лако, али могу са поносом да кажем да ћемо и ову годину, као што смо и прошлу, завршити успешно и позитивно.

Стабилизовано пословање Новосадског сајма

- Иако је још рано да би се могло прецизно рећи, ове године на Новосадском сајму очекујемо позитиван пословни резултат. Проблеме у финансијском пословању отклањамо и очекујемо да ће потпуна стабилизација пословања бити постигнута до Међународног пољопривредног сајма 2017. године, рекао је на конференцији за новинаре генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић. Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом саду је најавио и да ће се наредне године на Новосадском сајму одржати 14 сајамских манифестација у осам термина.

„ПИСМА СА МАРГИНА“

Ружица Шкорић Драча, професор српског језика и књижевности и ауторка неколико збирки песама, једне збирке приповедака и неколико романа, одржала је књижевно вече под називом „Писма са маргина“, у петак, 11.12.2015. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду.

УПОТРЕБА И ЗЛОУПОТРЕБА ПЛАТНИХ КАРТИЦА

Тања Крсмановић и Сузана Савић одржале су,у оквиру едукативних предавања Градског одбора СПС у Новом Саду,у петак, 27.11.2015. године, са почетком у 18 часова, предавање под називом „Употреба и злоупотреба платних картица“.

СОЦИЈАЛИСТИ У ВОЈВОДИНИ ДАНАС СЕ ДОГОВОРИЛИ: ПУНО АНГАЖОВАЊЕ ЗА ДВЕ  СТОТИНЕ ХИЉАДА ГЛАСОВА НА ИЗБОРИМА

На данашњим састанцима у Конгресном центру „Мастер“ на Новосадском сајму чланови Социјалистичке партије Србије из Војводине одлучили су се да се у пуној мери ангажују за остварење најважнијег циља, а то је добар двоцифрен резултат за СПС на покрајинским изборима.

ЖИВИ ЗДРАВО – ИЗАБЕРИ КАКО

Поводом обележавања Светког дана борбе против дијабетеса, 14. новембра, омладинци Социјалистичке партије Србије Градског одбора СПС у Новом Саду, организовали су акцију, чији циљ је био упознавање грађана са основним карактеристикама ове болести, као и начинима њене превенције.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

Поводом обележавања Светског дана борбе против сиде, 1. децембра, омладинци Социјалистичке партије Србије Градског одбора СПС у Новом Саду, окупили су се данас на Тргу слободе у 13 часова, како би на адекватан начин дали свој допринос и пружили подршку људима оболелим од ове опаке болести.

„Србија, Војводина, Нови Сад 2025. : поглед с лева – наше виђење“

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Предраг Ј. Марковић одржао је у четвртак, 26. новембра 2015. године, са почетком у 18:30 часова, у Мастер хали „Новосадског сајма“, трибину под називом „Србија, Војводина, Нови Сад 2025. : поглед с лева – наше виђење“.

Трибина на тему “Србија и Војводина 2025. – моје виђење”

Поштовани, Обавештавамо Вас да ће потпредседник Социјалистичке партије Србије Предраг Ј. Марковић у четвртак, 26. новембра 2015. године, са почетком у 18:30 часова, у Мастер хали “Новосадског сајма”, у улици Хајдук Вељка 11, одржати трибину на тему “Србија и Војводина 2025. – моје виђење”.

“CАМО НАПРЕД”

Марија Зивлак, наша позната блогерка, одржала је предавање на тему “Како блог може да вам промени живот”, у оквиру едукативних предавања која се сваког петка у 18 часова организују у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду.

16. ФУТОШКА КУПУСИЈАДА

У суботу, 31.10.2015. године, одржана је, 16. по реду, “Футошка купусијада”. Ова значајна манифестација која је посвећена искључиво аутохтоној сорти футошког купуса, окупила је велики број посетилаца који су, поред уживања у богатом културно-уметничком програму, могли да учествују и у такмучењу у кувању јела од футошког купуса. Футошки купус годинама уназад важи за посебан бренд Футога и Србије, због чега има велики културни и економски значај у њиховом развоју, а као такав, постао је и део локалне традиције, чувар локалних обичаја. и културне баштине.

КУЛТУРА КОМУНИКАЦИЈЕ – ПОЛИТИЧКА КОМУНИКАЦИЈА

У петак, 30.10.2015. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду, на IV спрату, у Великој сали, одржана је, трећа по реду, трибина под називом „Култура комуникације – политичка комуникација“.

Новосадски сајам лидер приредби у региону

Међународни дани енергетике и инвестиција почели су данас у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма. На Свечаном отварању присутне је поздравио генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић, који је нагласио значај учешћа Земље партнера – Мађарске, као и формирање програмског савета чији допринос је био од изузетног значаја за одржавање Међународних дана енергетике и минералних сировина.

Још један у низу добрих пословних потеза

Новосадски сајам биће у среду, 28. и четвртак, 29. домаћин излагачима и посетиоцима на Међународним данима енергетике и инвестиција, које организује заједно са Централно европским форум за развој и Покрајинским секретаријатом за енергетику и минералне сировине.

ЗА ЛЕПШИ СПОРТСКИ ТЕРЕН

Дана 16.08.2015. године одржана је акција сређивања спортског терена у Буковцу. У организацији Месног одбора СПС „Буковац“ и Градског одбора СПС у Новом Саду обезбеђена су средства и купљен материјал потребан за уређење терена ФК „Буковац“.

ПОДРШКА ЗА ДОБРУ ИНИЦИЈАТИВУ

Дана 24. и 25.10.2015. године у Петроварадину,у јутарњим часовима, одржана је акција подршке иницијативи за проширење Прерадовићеве улице.Акцију је, уз помоћ Градског одбора СПС у Новом Саду, организовала Месна организација СПС„Петроварадин“, на челу са председником Петром Њарадијем.

ПРЕВЕНЦИЈА  РАКА  ДОЈКЕ

Поводом Дана борбе против рака дојке, у Великој сали Градског одбора СПС на четвртом спрату 23. октобра 2015. године у 18,00 часова одржано је предавање на тему „Превенција рака дојке“.

Едукативна предавања сваког петка

Следећег петка, 23.10.2015. године, на истом месту и у исто време, биће одржано предавање под називом „Превенција рака дојке“, на коме ће свим девојкама и женама бити појашњено колико је превенција рака дојке битна и који су начини њене реализације.

Хуманост на првом месту

Поводом обележавања Светског дана хуманости, 8. октобра, чланови Социјалистичке омладине Србије Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, били су у посети "Дому за децу и омладину ометену у развоју Ветерник" у Ветернику, где су организовали спортски дан.