Градски одбор СПС Нови Сад
БАЗАР ЗДРАВЉА

Акциjа под називом „Базар здравља“ одржана је 19.02.2016. године, у просторијама Мeсне заjeднице „Острво“, у организацији Месног одбора СПС „Острво“, на челу са председником Ненадом Ковачевићем, а у оквиру бриге за здравље суграђана.

НА САЈМУ ОДРЖАН „СУСРЕТ КЛАСТЕРА МАЂАРСКЕ И СРБИЈЕ“

Сусрeт кластeра Мађарскe и Србиje који је одржан 18.02.2016. године на „Новосадском саjму“, окупио je рeлeвантнe чиниоцe политикe развоjа кластeра у двe зeмљe. Циљ сусрета je размeна искустава и прeнос знања мађарских кластeра на српскe, повeзивањe, jачањe и формирањe нових кластeра у Србиjи.

Омладинци поводом Дана заљубљених

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду, поводом обележавања Дана заљубљених, организовала је више синхронизованих акција на територији града и приградских насеља, које су одржане у недељу, 14. фебруара 2016. године, почев од раног јутра, па све до поподневних сати.

ОБЕЛЕЖЕНИ СВЕТИ ТРИФУН И ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ

На данашњи дан православни верници обележавају Свeтог Трифуна који je чувар винограда и других усeва од штеточина, али и заштитник насeља од поплава или града. У виноградарским краjeвима Воjводинe и Србиje он je чeсто слава виноградара и гостионичара.С другe странe, римокатоличка црква данас слави успомeну на eпископа Валeнтина коjи je због вeнчања jeдног пара у eри Римског царства изгубио главу, због чега постаје покровитeљ заљубљeних, и то jош у 14. вeку.

МЕДАЉА БОРЦА - ПРИЗНАЊЕ СЛЕДБЕНИЦИМА

Републички одбор СУБНОР-а, на предлог свог Покрајинског одбора у Војводини, уручио је чланску књижицу и медаљу борца председнику Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободану Цветковићу и секретару Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини Ивану Ђоковићу.

ТРАДИЦИОНАЛНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ТРИ ЈЕРАРХА

Сабор три светитеља Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог или слава Три јерарха, који према веровањима штите људе и животиње од мразева и злих ветрова званична је слава Месне заједнице “Подбара”, теје тим поводом Месни одбор СПС „Подбара“ традиционално организовао акцију у улици Ђорђа Рајковића.

ЕНЕРГЕТИКА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ФОКУСУ ИНТЕРЕСОВАЊА

Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалисти;ке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић отворио је данас стручни скуп "Заштита и чишћење водених ресурса - искуства и препоруке Републике Словачке" у Конгресном центру „Мастер“. Том приликом Цветковић је указао на значај заштите животне средине и воде као ресурса и нагласио да су управо то неке од главних тема Међународних дана енергетике и инвестиција, који се на Новосадском сајму одржавају 10. и 11. марта.

ПОСЛУЈЕМО ОДГОВОРНО, ПОНАШАМО СЕ ДОМАЋИНСКИ – НАСТАВЉАМО ТАКО

2014 год. смо направили највећи резултат у историји Предузећа „Паркинг сервис“ представља Предузеће које је у претходним годинама пословало успешно, реализујући конкретне пројекте које наши суграђани могу да виде. С обзиром на то да крај једне и почетак друге године представљају време када се сумирају утисци и прави пресек стања у сваком предузећу, попричали смо са Стеваном Лугоњом, генералним директором „Паркинг сервиса“, који се осврнуо на године које су иза нас, коментаришући успехе које је ово Предузеће направило у претходном периоду, али и говорећи о плановима и новим пројектима који ово Предузеће очекују у години која тек што је почела.

ПОТЕНЦИЈАЛИ МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА ПРЕДСТАВЉЕНИ У ВЕРОНИ

Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић учествовао је на Скупштини Европског удружења пољопривредних сајмова (EURASCO), која се данас звршава у Верони. EURASCO ове године обележава 50 година од оснивања, а окупља организаторе пољопривредних сајмова на старом континенту.

ОДРЖАНА ТРИБИНА О ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

У организацији Месне организације СПС „Бистрица“, а поводом Европске недеље превенције рака грлића материце, у четвртак, 28. јануара 2016. године,одржанаје трибина на тему „Превенција рака грлића материце“.

ДАНИ  СВЕТОСАВЉА – ДАНИ  КЊИГЕ

Дани Светосавља су подстакли представнице Форума Жена ГО СПС Нови Сад да посете новосадске основне школе , и да у току светосавске недеље у духу књигољубља, човекољубља и просвете поклоне књиге школским библиотекама.

Пуном паром у сусрeт наjвeћоj саjамскоj манифeстациjи

Новосадски сајам je данас, 27.01.2016. године, посeтио амбасадор Туниса у Бeограду Мохамeд Боугамра. Приликом сусрeта са гeнeралним дирeктором Новосадског саjма и прeдсeдником Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободаном Цвeтковићeм наjављeно je да ћe амбасада Туниса анимирати рeгионалнe приврeднe коморe, Униje приврeдника Туниса и Национални цeнтар за промоциjу извоза, како би сe што вишe фирми из тe зeмљe прeдставило на 83. мeђународном пољоприврeдном саjму, од 14. до 20. маjа, на Новосадском саjму.

Посета Пастеровом заводу

Пастеров завод у Новом Саду је основан 1921. године и референтна је национална установа за беснило у Републици Србијикоја се бави превенцијом, дијагностиковањем и контролом. Осим тога, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Републике Србије производи и хумани антирабијски имуноглобулин.

ПОЛОЖЕН ВЕНАЦ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОДИШЊИЦЕ НОВОСАДСКЕ РАЦИЈЕ

Испред Градског одбора СПС у Новом Саду, др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“, положио је венац поводом обележавања 74. годишњице Новосадске рације. Венац је положен данас, 22. јануара, крај споменика „Породица“ на Кеју жртава рације.

Међународни новогодишњи турнир хуманитарног карактера   „Футог 2016“

Међународни новогодишњи турнир хуманитарног карактера под називом „Футог 2016“ отворен је јуче, 16. јануара, са почетком у 19 часова. Турнир је отворио др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“ и потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду, изражавајући велико задовољство што су се људи окупили у толиком броју и истичући да смо овде сви својом душом, људскошћу и са огромном жељом да помогнемо.

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Новом Саду организовао је синоћ, 13. јануара, традиционални дочек Нове године по Јулијанском календару.

Ми смо Црвени

Председник Социjалистичке партиjе Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас на прослави jубилеjа – 25. година од оснивања те странке – да су се чланови и симпатизери СПС и коалициони партнери окупили не због прошлих, већ због будућих 25. година.

ПОТВРДА ПРЕДАНОГ РАДА

Мр Слободан Цветковић, председник Градског одбора СПС у Новом Саду, на седници Главног одбора у Београду, која је одржана 24. децембра 2015. године, са почетком у 16 часова, изабран је за члана Извршног одбора Главног одбора.

Додељене плакете СД “Војводина”

Скупштина Спортског друштва “Војводина” одржана је у амфитеатру Спортског и пословног центра “Војводина” (СПЕНС) 25. децембра 2015. године, са почетком у 18 часова. Поред радног дела, у оквиру Скупштине заслужним спортистима и спортским радницима додељене су плакете за свој рад и спортске резултате, које им је уручио Душан Бајатовић, председник Спортског друштва “Војводина” и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини.

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ФОРУМА ЖЕНА ГО СПС У НОВОМ САДУ

Изборна скупштина Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду, одржана је јуче, 21. децембра 2015. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Покрајинског одбора СПС у Војводини. Овом приликом, у свечаној и радној атмосфери, изабрана је председница и Председништво Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду.

ДАН ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС – НОВИ САД”

Поводом обележавања једанаест година од оснивања ЈКП “Паркинг сервис - Нови Сад“ у амфитеатру Спенса, 17. децембра, уприличена је прослава, приликом које је генерални директор предузећа и члан Градског одбора СПС у Новом Саду Стеван Лугоња истакао: ”И после 11 година уверен сам да свакодневно оправдавамо разлоге због којих смо основани, а то је да, пре свега, будемо у служби грађана Новог Сада. Време у којем живимо и радимо није ни малo лако, али могу са поносом да кажем да ћемо и ову годину, као што смо и прошлу, завршити успешно и позитивно.

Стабилизовано пословање Новосадског сајма

- Иако је још рано да би се могло прецизно рећи, ове године на Новосадском сајму очекујемо позитиван пословни резултат. Проблеме у финансијском пословању отклањамо и очекујемо да ће потпуна стабилизација пословања бити постигнута до Међународног пољопривредног сајма 2017. године, рекао је на конференцији за новинаре генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић. Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом саду је најавио и да ће се наредне године на Новосадском сајму одржати 14 сајамских манифестација у осам термина.

„ПИСМА СА МАРГИНА“

Ружица Шкорић Драча, професор српског језика и књижевности и ауторка неколико збирки песама, једне збирке приповедака и неколико романа, одржала је књижевно вече под називом „Писма са маргина“, у петак, 11.12.2015. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду.

УПОТРЕБА И ЗЛОУПОТРЕБА ПЛАТНИХ КАРТИЦА

Тања Крсмановић и Сузана Савић одржале су,у оквиру едукативних предавања Градског одбора СПС у Новом Саду,у петак, 27.11.2015. године, са почетком у 18 часова, предавање под називом „Употреба и злоупотреба платних картица“.

СОЦИЈАЛИСТИ У ВОЈВОДИНИ ДАНАС СЕ ДОГОВОРИЛИ: ПУНО АНГАЖОВАЊЕ ЗА ДВЕ  СТОТИНЕ ХИЉАДА ГЛАСОВА НА ИЗБОРИМА

На данашњим састанцима у Конгресном центру „Мастер“ на Новосадском сајму чланови Социјалистичке партије Србије из Војводине одлучили су се да се у пуној мери ангажују за остварење најважнијег циља, а то је добар двоцифрен резултат за СПС на покрајинским изборима.

ЖИВИ ЗДРАВО – ИЗАБЕРИ КАКО

Поводом обележавања Светког дана борбе против дијабетеса, 14. новембра, омладинци Социјалистичке партије Србије Градског одбора СПС у Новом Саду, организовали су акцију, чији циљ је био упознавање грађана са основним карактеристикама ове болести, као и начинима њене превенције.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

Поводом обележавања Светског дана борбе против сиде, 1. децембра, омладинци Социјалистичке партије Србије Градског одбора СПС у Новом Саду, окупили су се данас на Тргу слободе у 13 часова, како би на адекватан начин дали свој допринос и пружили подршку људима оболелим од ове опаке болести.

„Србија, Војводина, Нови Сад 2025. : поглед с лева – наше виђење“

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Предраг Ј. Марковић одржао је у четвртак, 26. новембра 2015. године, са почетком у 18:30 часова, у Мастер хали „Новосадског сајма“, трибину под називом „Србија, Војводина, Нови Сад 2025. : поглед с лева – наше виђење“.

Трибина на тему “Србија и Војводина 2025. – моје виђење”

Поштовани, Обавештавамо Вас да ће потпредседник Социјалистичке партије Србије Предраг Ј. Марковић у четвртак, 26. новембра 2015. године, са почетком у 18:30 часова, у Мастер хали “Новосадског сајма”, у улици Хајдук Вељка 11, одржати трибину на тему “Србија и Војводина 2025. – моје виђење”.

“CАМО НАПРЕД”

Марија Зивлак, наша позната блогерка, одржала је предавање на тему “Како блог може да вам промени живот”, у оквиру едукативних предавања која се сваког петка у 18 часова организују у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду.