Градски одбор СПС Нови Сад
РЕЧ ЈЕ О ЖЕНИ

Уочи 8.марта Дана жена, представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су присуствовале трибини у Главном одбору СПС у Београду у организацији Форума жена под слоганом „Реч је о жени“ на којој се присутним дамама обратио и председник СПС Ивица Дачић.

Међународни дани енергетике и инвестиција

Међународне дане енергетике и инвестиција, који се још данас одржавају на Новосадском сајму, посетили су министар енергетике и рударства у Влади Републике Србије Александар Антић и директор Србијагаса Душан Бајатовић. Њих је примио генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

ОТВОРЕНА САЈАМСКА ГОДИНА НА „НОВОСАДСКОМ САЈМУ“

Сајамска година на „Новосадском сајму“, почела је Међународним данима енергетике и инвестиција, које је данас свечано отварио покрајински секретар за енергетику и минералне сировине мр Ненад Станковић.

Важно обавештење!

Коалиција политичких странака Социјалистичке партије Србије и Јединствена Србија у Новом Саду, данас у раним јутарњим сатима предала је предлог листе кандидата за одборнике Скупштине града Новог Сада са документацијом.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА ПОДРШКЕ

Обавештавамо Вас да ће се данас, 08. марта 2016. године, у периоду између 16:00 и 21:00 час организовати прикупљање потписа подршке листи одборника за Скупштину Града Новог Сада. Прикупљање потписа ће се вршити у Мастер хали „Новосадског сајма“, у улици Хајдук Вељкова 11, Службени улаз бр. 2. Позивамо све заинтересоване грађане да дођу и својим потписом подрже листу Социјалистичке партије Србије.

ПОТПИСИ ЗА ПОДРШКУ

У Мастер центру је 5.марта 2016.године у периоду од 9,00 до 16,00 часова организовано потписивање листе за републичке посланике из редова Социјалистичке партије Србије.

 ДАМАМА  У ЧАСТ

Након хуманитарних акција, културних манифестација, трибина и едукативних предавања које су организовале чланице Форума жена Градског одбора СПС Новог Сада, организовале су и заједничко дружење уз песму и музику у ресторану „Пикник“ на Рибарцу 3. марта 2016. године.

ЗА „ДЕЦУ УЛИЦЕ“

У склопу својих хуманитарних активности представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су посетиле „Свратиште за децу улице“у петак4. марта 2016.године на Булевару ослобођења 39 и однеле пакете одеће за децу различитих узраста.

Унапређењем услуга и иновацијама привлачимо нове излагаче и посетиоце

Сајмови су огледало привреде, а економска криза у одређеној мери јесте утицала на обим и квалитет манифестација које приређујемо. Ипак, може се уочити да су поједине области погођене економском кризом у мањој мери, какав је рецимо случај са пољопривредом, тако да је наша најважнија приредба сачувала тржишну позицију на мапи пољопривредних сајмова у Европи.

MЕСНИ ОДБОРИ СПС „ПОДБАРА“ И „ДУНАВ“ ЗА ВЕЋУ СИГУРНОСТ ПЕШАКА

Месни одбори СПС Подбара и Дунав су у суботу 27. фебруара, на штанду који је био постављен на раскрсници улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића организовали прикупљање потписа за петицију за обележавање пешачких прелаза у улицама Филипа Вишњића и Марка Миљанова. Наиме, раскрсница улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића је изузетно саобраћајно оптерећена. Улицом Марка Миљанова саобраћају две линије ЈГСП Нови Сад, међуградски аутобуси на путу према Међумесној аутобуској станици као и сав транзитни саобраћај који се потом наставља кретати улицом Филипа Вишњића

МАТЕРЊА МЕЛОДИЈА ЈЕЗИКА

Поводом међународног Дана матерњег језика, Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је организовао трибину под називом „Матерња мелодија језика“.

БРИГА О ЗДРАВЉУ, ПРЕ СВЕГА

У Месној организацији СПС „Омладински покрет“, 23.фебруара 2016. године је одржано предавање у сарадњи са стручном екипом из Дома здравља на тему „Прва помоћ у задесним ситуацијама“.

Обележавање Међународног дана матерњег језика

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду обележила је Међународни дан матерњег језика, Дан сећања на студенте који су 21.фебруара 1952.године убијени у Даки у Источном Пакистану, јер су протестовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен за званични.

БАЗАР ЗДРАВЉА

Акциjа под називом „Базар здравља“ одржана је 19.02.2016. године, у просторијама Мeсне заjeднице „Острво“, у организацији Месног одбора СПС „Острво“, на челу са председником Ненадом Ковачевићем, а у оквиру бриге за здравље суграђана.

НА САЈМУ ОДРЖАН „СУСРЕТ КЛАСТЕРА МАЂАРСКЕ И СРБИЈЕ“

Сусрeт кластeра Мађарскe и Србиje који је одржан 18.02.2016. године на „Новосадском саjму“, окупио je рeлeвантнe чиниоцe политикe развоjа кластeра у двe зeмљe. Циљ сусрета je размeна искустава и прeнос знања мађарских кластeра на српскe, повeзивањe, jачањe и формирањe нових кластeра у Србиjи.

Омладинци поводом Дана заљубљених

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду, поводом обележавања Дана заљубљених, организовала је више синхронизованих акција на територији града и приградских насеља, које су одржане у недељу, 14. фебруара 2016. године, почев од раног јутра, па све до поподневних сати.

ОБЕЛЕЖЕНИ СВЕТИ ТРИФУН И ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ

На данашњи дан православни верници обележавају Свeтог Трифуна који je чувар винограда и других усeва од штеточина, али и заштитник насeља од поплава или града. У виноградарским краjeвима Воjводинe и Србиje он je чeсто слава виноградара и гостионичара.С другe странe, римокатоличка црква данас слави успомeну на eпископа Валeнтина коjи je због вeнчања jeдног пара у eри Римског царства изгубио главу, због чега постаје покровитeљ заљубљeних, и то jош у 14. вeку.

МЕДАЉА БОРЦА - ПРИЗНАЊЕ СЛЕДБЕНИЦИМА

Републички одбор СУБНОР-а, на предлог свог Покрајинског одбора у Војводини, уручио је чланску књижицу и медаљу борца председнику Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободану Цветковићу и секретару Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини Ивану Ђоковићу.

ТРАДИЦИОНАЛНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ТРИ ЈЕРАРХА

Сабор три светитеља Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог или слава Три јерарха, који према веровањима штите људе и животиње од мразева и злих ветрова званична је слава Месне заједнице “Подбара”, теје тим поводом Месни одбор СПС „Подбара“ традиционално организовао акцију у улици Ђорђа Рајковића.

ЕНЕРГЕТИКА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ФОКУСУ ИНТЕРЕСОВАЊА

Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалисти;ке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић отворио је данас стручни скуп "Заштита и чишћење водених ресурса - искуства и препоруке Републике Словачке" у Конгресном центру „Мастер“. Том приликом Цветковић је указао на значај заштите животне средине и воде као ресурса и нагласио да су управо то неке од главних тема Међународних дана енергетике и инвестиција, који се на Новосадском сајму одржавају 10. и 11. марта.

ПОСЛУЈЕМО ОДГОВОРНО, ПОНАШАМО СЕ ДОМАЋИНСКИ – НАСТАВЉАМО ТАКО

2014 год. смо направили највећи резултат у историји Предузећа „Паркинг сервис“ представља Предузеће које је у претходним годинама пословало успешно, реализујући конкретне пројекте које наши суграђани могу да виде. С обзиром на то да крај једне и почетак друге године представљају време када се сумирају утисци и прави пресек стања у сваком предузећу, попричали смо са Стеваном Лугоњом, генералним директором „Паркинг сервиса“, који се осврнуо на године које су иза нас, коментаришући успехе које је ово Предузеће направило у претходном периоду, али и говорећи о плановима и новим пројектима који ово Предузеће очекују у години која тек што је почела.

ПОТЕНЦИЈАЛИ МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА ПРЕДСТАВЉЕНИ У ВЕРОНИ

Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић учествовао је на Скупштини Европског удружења пољопривредних сајмова (EURASCO), која се данас звршава у Верони. EURASCO ове године обележава 50 година од оснивања, а окупља организаторе пољопривредних сајмова на старом континенту.

ОДРЖАНА ТРИБИНА О ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

У организацији Месне организације СПС „Бистрица“, а поводом Европске недеље превенције рака грлића материце, у четвртак, 28. јануара 2016. године,одржанаје трибина на тему „Превенција рака грлића материце“.

ДАНИ СВЕТОСАВЉА – ДАНИ КЊИГЕ

Дани Светосавља су подстакли представнице Форума Жена ГО СПС Нови Сад да посете новосадске основне школе , и да у току светосавске недеље у духу књигољубља, човекољубља и просвете поклоне књиге школским библиотекама.

Пуном паром у сусрeт наjвeћоj саjамскоj манифeстациjи

Новосадски сајам je данас, 27.01.2016. године, посeтио амбасадор Туниса у Бeограду Мохамeд Боугамра. Приликом сусрeта са гeнeралним дирeктором Новосадског саjма и прeдсeдником Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободаном Цвeтковићeм наjављeно je да ћe амбасада Туниса анимирати рeгионалнe приврeднe коморe, Униje приврeдника Туниса и Национални цeнтар за промоциjу извоза, како би сe што вишe фирми из тe зeмљe прeдставило на 83. мeђународном пољоприврeдном саjму, од 14. до 20. маjа, на Новосадском саjму.

Посета Пастеровом заводу

Пастеров завод у Новом Саду је основан 1921. године и референтна је национална установа за беснило у Републици Србијикоја се бави превенцијом, дијагностиковањем и контролом. Осим тога, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Републике Србије производи и хумани антирабијски имуноглобулин.

ПОЛОЖЕН ВЕНАЦ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОДИШЊИЦЕ НОВОСАДСКЕ РАЦИЈЕ

Испред Градског одбора СПС у Новом Саду, др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“, положио је венац поводом обележавања 74. годишњице Новосадске рације. Венац је положен данас, 22. јануара, крај споменика „Породица“ на Кеју жртава рације.

Међународни новогодишњи турнир хуманитарног карактера  „Футог 2016“

Међународни новогодишњи турнир хуманитарног карактера под називом „Футог 2016“ отворен је јуче, 16. јануара, са почетком у 19 часова. Турнир је отворио др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“ и потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду, изражавајући велико задовољство што су се људи окупили у толиком броју и истичући да смо овде сви својом душом, људскошћу и са огромном жељом да помогнемо.

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Новом Саду организовао је синоћ, 13. јануара, традиционални дочек Нове године по Јулијанском календару.

Ми смо Црвени

Председник Социjалистичке партиjе Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас на прослави jубилеjа – 25. година од оснивања те странке – да су се чланови и симпатизери СПС и коалициони партнери окупили не због прошлих, већ због будућих 25. година.

ПОТВРДА ПРЕДАНОГ РАДА

Мр Слободан Цветковић, председник Градског одбора СПС у Новом Саду, на седници Главног одбора у Београду, која је одржана 24. децембра 2015. године, са почетком у 16 часова, изабран је за члана Извршног одбора Главног одбора.

Додељене плакете СД “Војводина”

Скупштина Спортског друштва “Војводина” одржана је у амфитеатру Спортског и пословног центра “Војводина” (СПЕНС) 25. децембра 2015. године, са почетком у 18 часова. Поред радног дела, у оквиру Скупштине заслужним спортистима и спортским радницима додељене су плакете за свој рад и спортске резултате, које им је уручио Душан Бајатовић, председник Спортског друштва “Војводина” и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини.