Градски одбор СПС Нови Сад
ИНИЦИЈАТИВА „ЗА БЕЗБЕДНИЈИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗ“

Пешачки прелаз у улици Булевар Краља Петра I (у близини Машинске школе) познат је као једна од критичних тачака у Новом Саду. Студија мапирања црних тачака у Новом Саду препознала је деоницу од 210 метара у поменутој улици као опасну деоницу ранга III, а сам Булевар као опасну зону ранга II са девет настрадалих у претходном периоду.

ОТВОРЕНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ МО СПС „ДУНАВ“

Почетком марта, а у складу са планом и програмом рада МО СПС "Дунав", за потребе изборне кампање отворена је канцеларија ове Месне организације са циљем да се грађани информишу и ближе упознају са радом и активностима, како Социјалистичке партије Србије, тако и МО СПС „Дунав“.

ЈОШ ДВЕ МО ИМАЈУ СВОЈУ КАНЦЕЛАРИЈУ

Уз несебичну помоћ челних људи Градског одбора СПС у Новом Саду, свечано су отворене просторије МО СПС "Бистрица" у којима ће заједно своју делатност у овом делу града обављати МО СПС "Бистрица" и МО СПС" Гаврило Принцип". Просторије се налазе у оквиру хотела „Елит“, у улици Јована Дучића.

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА МО СПС „ДЕТЕЛИНАРА“

Месна организација СПС “Детелинара” одржала је акцију информисања грађана о изборној конвенцији која је одржана у недељу, 20. марта, и са којом је почела победничка кампања коалиције ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма, као и о отварању локалне канцеларије Месне организације СПС „Детелинара“.

НОВИ САД ОБОЈЕН У ЦРВЕНО

Коалиција ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије, Драган Марковић Палма – Јединствена Србија, започела је победничку кампању у великој дворани Спортског и пословног центра Војводина у Новом Саду, конвенцијом која је Нови Сад обојила у црвено.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СРЕЋЕ

Месна организација СПС „Прва војвођанска бригада“ обележила је Међународни дан среће, са циљем да подсети и укаже на неопходност ведријег погледа на дневна дешавања и проблеме који нас окружују и свакодневно притискају.

КОНВЕНЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ СПС – ЈС  У НОВОМ САДУ

У препуној сали новосадског Спенса одржана је свечана конвенција Коалиције СПС-ЈС којом је означен почетак предизборне кампање за предстојеће парламентарне изборе који се одржавају 24. априла 2016. Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић истакао је да смо ми социјалисти следбеници наших предака, наследници партије из времена Комунистичке партије.

УСПЕХ ПРВЕ ИЗЛОЖБЕ „FISHING SHOW“

Нова приредба „Новосадског сајма“ - Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи „FISHING SHOW & OUTDOOR WORLD“, направљена по мери заљубљеника у риболов и боравак у природи, завршена је уз похвале, како излагача, тако и оних који су је посетили. Током четири дана Изложбу је на „Новосадском сајму“ видело око 5000 посетилаца.

Ја сам Социјалиста!

У организацији три месне организације: Вера Павловић, Лиман 3 и Бошко Буха,Социјалистичке Партије Србије Градског одбора Нови Сад, 19.03.2016. године од 09 до 13 часова, на локацији „ Плато испред Лиманске пијаце“спроведена је акција „Ја сам Социјалиста“, а поводом одржавања великог централног предизборног митинга СПС-ау Новом Саду.

ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДАВАЊЕ О ПРВОЈ ПОМОЋИ

Усреду16. марта2016. године у Месној организацији „Омладински покрет“ је одржано интерактивно предавање о првој помоћи у задесним ситуацијама. Ово предавање је наставак већ започетог циклуса предавања која се одржавају у сарадњи са Домом здравља.

„FISHING SHOW” - ПРИРЕДБА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПРИРОДЕ

На „Новосадском сајму“ прву Изложбу опреме за риболов и активан боравак у природи „Fishing Show & Outdoor World“ јуче jе свечано отворио новинар Јован Мемедовић, аутор документарно-путописног серијала о природи, животињама и људима који живе у складу са природом “Сасвим природно”.

ПРИРЕДБА ПО МЕРИ ЗАЉУБЉЕНИКА У ПРИРОДУ

Нова приредба „Новосадског сајма“ под називом „Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи - FISHING SHOW & OUTDOOR WORLD“ биће одржана од четвртка, 17. до недеље, 20. марта, у Хали 1, на отвореном простору Сајмишта и у Конгресном центру “Мастер”.

СПОРТОМ ДО ЗДРАВЉА

У име Покрајинског одбора СПС у Војводини, председника Душана Бајатовића и Председништва ФОЖ присутне је поздравила председница Форума жена у Војводини Весна Бјелић Француски која је истакла да су жене спремне и одлучне да остваре заједнички задатак на предстојећим изборима- локалним и покрајинским.“ Обећали смо 200.000 гласова и то можемо да испунимо“, рекла је председница ФОЖ у Војводини.

РАЗМЕНА ИСКУСТАВА УЗ ЛЕПА ДРУЖЕЊА

Учетвртак10. марта 2016. године, представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад на челу са председницом Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад Мирком Лукић Шаркановић су посетиле МО СПС Ковиљ на позив њиховог председника Петра Виђиканта.

РЕЧ ЈЕ О ЖЕНИ

Уочи 8.марта Дана жена, представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су присуствовале трибини у Главном одбору СПС у Београду у организацији Форума жена под слоганом „Реч је о жени“ на којој се присутним дамама обратио и председник СПС Ивица Дачић.

Међународни дани енергетике и инвестиција

Међународне дане енергетике и инвестиција, који се још данас одржавају на Новосадском сајму, посетили су министар енергетике и рударства у Влади Републике Србије Александар Антић и директор Србијагаса Душан Бајатовић. Њих је примио генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

ОТВОРЕНА САЈАМСКА ГОДИНА НА „НОВОСАДСКОМ САЈМУ“

Сајамска година на „Новосадском сајму“, почела је Међународним данима енергетике и инвестиција, које је данас свечано отварио покрајински секретар за енергетику и минералне сировине мр Ненад Станковић.

Важно обавештење!

Коалиција политичких странака Социјалистичке партије Србије и Јединствена Србија у Новом Саду, данас у раним јутарњим сатима предала је предлог листе кандидата за одборнике Скупштине града Новог Сада са документацијом.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА ПОДРШКЕ

Обавештавамо Вас да ће се данас, 08. марта 2016. године, у периоду између 16:00 и 21:00 час организовати прикупљање потписа подршке листи одборника за Скупштину Града Новог Сада. Прикупљање потписа ће се вршити у Мастер хали „Новосадског сајма“, у улици Хајдук Вељкова 11, Службени улаз бр. 2. Позивамо све заинтересоване грађане да дођу и својим потписом подрже листу Социјалистичке партије Србије.

ПОТПИСИ ЗА ПОДРШКУ

У Мастер центру је 5.марта 2016.године у периоду од 9,00 до 16,00 часова организовано потписивање листе за републичке посланике из редова Социјалистичке партије Србије.

 ДАМАМА  У ЧАСТ

Након хуманитарних акција, културних манифестација, трибина и едукативних предавања које су организовале чланице Форума жена Градског одбора СПС Новог Сада, организовале су и заједничко дружење уз песму и музику у ресторану „Пикник“ на Рибарцу 3. марта 2016. године.

ЗА „ДЕЦУ УЛИЦЕ“

У склопу својих хуманитарних активности представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су посетиле „Свратиште за децу улице“у петак4. марта 2016.године на Булевару ослобођења 39 и однеле пакете одеће за децу различитих узраста.

Унапређењем услуга и иновацијама привлачимо нове излагаче и посетиоце

Сајмови су огледало привреде, а економска криза у одређеној мери јесте утицала на обим и квалитет манифестација које приређујемо. Ипак, може се уочити да су поједине области погођене економском кризом у мањој мери, какав је рецимо случај са пољопривредом, тако да је наша најважнија приредба сачувала тржишну позицију на мапи пољопривредних сајмова у Европи.

MЕСНИ ОДБОРИ СПС „ПОДБАРА“ И „ДУНАВ“ ЗА ВЕЋУ СИГУРНОСТ ПЕШАКА

Месни одбори СПС Подбара и Дунав су у суботу 27. фебруара, на штанду који је био постављен на раскрсници улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића организовали прикупљање потписа за петицију за обележавање пешачких прелаза у улицама Филипа Вишњића и Марка Миљанова. Наиме, раскрсница улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића је изузетно саобраћајно оптерећена. Улицом Марка Миљанова саобраћају две линије ЈГСП Нови Сад, међуградски аутобуси на путу према Међумесној аутобуској станици као и сав транзитни саобраћај који се потом наставља кретати улицом Филипа Вишњића

МАТЕРЊА МЕЛОДИЈА ЈЕЗИКА

Поводом међународног Дана матерњег језика, Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је организовао трибину под називом „Матерња мелодија језика“.

БРИГА О ЗДРАВЉУ, ПРЕ СВЕГА

У Месној организацији СПС „Омладински покрет“, 23.фебруара 2016. године је одржано предавање у сарадњи са стручном екипом из Дома здравља на тему „Прва помоћ у задесним ситуацијама“.

Обележавање Међународног дана матерњег језика

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду обележила је Међународни дан матерњег језика, Дан сећања на студенте који су 21.фебруара 1952.године убијени у Даки у Источном Пакистану, јер су протестовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен за званични.

БАЗАР ЗДРАВЉА

Акциjа под називом „Базар здравља“ одржана је 19.02.2016. године, у просторијама Мeсне заjeднице „Острво“, у организацији Месног одбора СПС „Острво“, на челу са председником Ненадом Ковачевићем, а у оквиру бриге за здравље суграђана.

НА САЈМУ ОДРЖАН „СУСРЕТ КЛАСТЕРА МАЂАРСКЕ И СРБИЈЕ“

Сусрeт кластeра Мађарскe и Србиje који је одржан 18.02.2016. године на „Новосадском саjму“, окупио je рeлeвантнe чиниоцe политикe развоjа кластeра у двe зeмљe. Циљ сусрета je размeна искустава и прeнос знања мађарских кластeра на српскe, повeзивањe, jачањe и формирањe нових кластeра у Србиjи.

Омладинци поводом Дана заљубљених

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду, поводом обележавања Дана заљубљених, организовала је више синхронизованих акција на територији града и приградских насеља, које су одржане у недељу, 14. фебруара 2016. године, почев од раног јутра, па све до поподневних сати.

ОБЕЛЕЖЕНИ СВЕТИ ТРИФУН И ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ

На данашњи дан православни верници обележавају Свeтог Трифуна који je чувар винограда и других усeва од штеточина, али и заштитник насeља од поплава или града. У виноградарским краjeвима Воjводинe и Србиje он je чeсто слава виноградара и гостионичара.С другe странe, римокатоличка црква данас слави успомeну на eпископа Валeнтина коjи je због вeнчања jeдног пара у eри Римског царства изгубио главу, због чега постаје покровитeљ заљубљeних, и то jош у 14. вeку.

МЕДАЉА БОРЦА - ПРИЗНАЊЕ СЛЕДБЕНИЦИМА

Републички одбор СУБНОР-а, на предлог свог Покрајинског одбора у Војводини, уручио је чланску књижицу и медаљу борца председнику Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободану Цветковићу и секретару Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини Ивану Ђоковићу.

ТРАДИЦИОНАЛНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ТРИ ЈЕРАРХА

Сабор три светитеља Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог или слава Три јерарха, који према веровањима штите људе и животиње од мразева и злих ветрова званична је слава Месне заједнице “Подбара”, теје тим поводом Месни одбор СПС „Подбара“ традиционално организовао акцију у улици Ђорђа Рајковића.

ЕНЕРГЕТИКА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ФОКУСУ ИНТЕРЕСОВАЊА

Генерални директор Новосадског сајма и Председник Градског одбора Социјалисти;ке партије Србије у Новом Саду мр Слободан Цветковић отворио је данас стручни скуп "Заштита и чишћење водених ресурса - искуства и препоруке Републике Словачке" у Конгресном центру „Мастер“. Том приликом Цветковић је указао на значај заштите животне средине и воде као ресурса и нагласио да су управо то неке од главних тема Међународних дана енергетике и инвестиција, који се на Новосадском сајму одржавају 10. и 11. марта.

ПОСЛУЈЕМО ОДГОВОРНО, ПОНАШАМО СЕ ДОМАЋИНСКИ – НАСТАВЉАМО ТАКО

2014 год. смо направили највећи резултат у историји Предузећа „Паркинг сервис“ представља Предузеће које је у претходним годинама пословало успешно, реализујући конкретне пројекте које наши суграђани могу да виде. С обзиром на то да крај једне и почетак друге године представљају време када се сумирају утисци и прави пресек стања у сваком предузећу, попричали смо са Стеваном Лугоњом, генералним директором „Паркинг сервиса“, који се осврнуо на године које су иза нас, коментаришући успехе које је ово Предузеће направило у претходном периоду, али и говорећи о плановима и новим пројектима који ово Предузеће очекују у години која тек што је почела.