Градски одбор СПС Нови Сад
ФОРУМ ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД ПОДРЖАВА АКТИВНОСТИ   ФОРУМА ЖЕНА СПС У ВОЈВОДИНИ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је посетио Житиште 3. априла 2016. године и присуствовао трибини под називом „Жене које су мењале људе, историју, време и догађаје“ у сали„Бившег комитета“ у организацији Форума жена СПС у Војводини.

ФОРУМ ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД ПОДРЖАВА  СПОРТ И ЕКОЛОГИЈУ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је у складу са програмским опредељењима Социјалистичке партије Србије подржао спорт, здрав живот и екологију на 23. Новосадском полумаратону, одржаном 3. априла 2016. године.

ПРОМОЦИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА

Жене Градског одбора СПС Нови Сад су током викенда промовисале програмска опредељења Социјалистичке партије Србије делећи флајере и промотивни материјал Социјалистичке партије Србије и Градског одбора СПС Нови Сад.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СТУДЕНАТА

Поводом Дана студената, 4. априла, Социјалистичка омладина Србије Градског одбора СПС у Новом Садуорганизовала је низ синхронизованих акција у част сећања на трагично преминулог студента Правног факултета Жељка Мариновића који је убијен у Београду 1936.године за време студентског штрајка.

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН РАДНИ САСТАНАК

У организацији Покрајинског одбора СПС у Војводини, одржан је састанак са свим председницима и секретарима Општинских и Градских одбора са територије Војводине, председницима и секретарима Месних организација, као и са повереницима за свако бирачко место у АП Војводини.

ОТВОРЕН ТЕРЕН ЗА БОЋАЊЕ НА БИСТРИЦИ

На иницијативу МО СПС “Бистрица“, а уз велику помоћ Градског одбора СПС у Новом Саду, на челу са председником ГО СПС НС мр Слободаном Цветковићем и секретаром ИО ГО СПС НС Дарком Јевтићем, као и руководећим људима ЈКП „Паркинг сервис“ Стеваном Лугоњом и Марком Топом, у изузетно кратком року завршена је реконструкција терен за боћање.

ДАН  ЗАШТИТЕ НА РАДУ

Здрава радна снага, на безбедном и здравом радном месту, значи здрав посао. Истраживања показују да се у грађевинској индустрији догоди најмање 60000 фаталних несрећа на радном месту сваке године широм света, а годишње 2,3 милиона људи погине на послу.

Слободан Цветковић: Социјалистичка партија Србије има кадрове који ће у потпуности заступати интересе грађана Новог Сада и допринети побољшању квалитета њихових живота

Почетком новембра 2014. мр Слободан Цветковић именован је за генералног директора Новосадског сајма, а непуних годину и по дана касније лидер водеће сајамске куће у Србији говори о пословним успесима које је заједно са члановима свог тима постигао у претходном периоду и визији коју има за будућност институције на чијем се челу налази уз тврдњу да ће 2016. година бити кључна у стварању стратегије за будућност.

ПРЕДСТАВЉЕН КАНДИДАТ ЗА МЕСТО ЧЛАНА ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА КУЛТУРУ ГРАДА НОВОГ САДА

Савет за културу Градског одбора СПС у Новом Саду, представио је свог кандидата за место члана градског већа за културу Града Новог Сада Радована Јокића и свеобухватни програм хитних мера ревитализације културног сектора Новог Сада – ХИМЕРЕКС.НС, за који се овај Савет и Социјалистичка партија Србије залажу.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 17 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

И ове године у организацији МО СПС „Лиман 3“, одржана је традиционална Свечана академија поводом обележавања 17 година од НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом. Академија која је посвећена сећању на догађаје из 1999. године, имала је за циљ да подсети грађане на неправду која је том приликом учињена СРЈ, али и да утиче на то да се ови догађаји никада не забораве.

ИНИЦИЈАТИВА „ЗА БЕЗБЕДНИЈИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗ“

Пешачки прелаз у улици Булевар Краља Петра I (у близини Машинске школе) познат је као једна од критичних тачака у Новом Саду. Студија мапирања црних тачака у Новом Саду препознала је деоницу од 210 метара у поменутој улици као опасну деоницу ранга III, а сам Булевар као опасну зону ранга II са девет настрадалих у претходном периоду.

ОТВОРЕНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ МО СПС „ДУНАВ“

Почетком марта, а у складу са планом и програмом рада МО СПС "Дунав", за потребе изборне кампање отворена је канцеларија ове Месне организације са циљем да се грађани информишу и ближе упознају са радом и активностима, како Социјалистичке партије Србије, тако и МО СПС „Дунав“.

ЈОШ ДВЕ МО ИМАЈУ СВОЈУ КАНЦЕЛАРИЈУ

Уз несебичну помоћ челних људи Градског одбора СПС у Новом Саду, свечано су отворене просторије МО СПС "Бистрица" у којима ће заједно своју делатност у овом делу града обављати МО СПС "Бистрица" и МО СПС" Гаврило Принцип". Просторије се налазе у оквиру хотела „Елит“, у улици Јована Дучића.

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА МО СПС „ДЕТЕЛИНАРА“

Месна организација СПС “Детелинара” одржала је акцију информисања грађана о изборној конвенцији која је одржана у недељу, 20. марта, и са којом је почела победничка кампања коалиције ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма, као и о отварању локалне канцеларије Месне организације СПС „Детелинара“.

НОВИ САД ОБОЈЕН У ЦРВЕНО

Коалиција ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије, Драган Марковић Палма – Јединствена Србија, започела је победничку кампању у великој дворани Спортског и пословног центра Војводина у Новом Саду, конвенцијом која је Нови Сад обојила у црвено.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СРЕЋЕ

Месна организација СПС „Прва војвођанска бригада“ обележила је Међународни дан среће, са циљем да подсети и укаже на неопходност ведријег погледа на дневна дешавања и проблеме који нас окружују и свакодневно притискају.

КОНВЕНЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ СПС – ЈС  У НОВОМ САДУ

У препуној сали новосадског Спенса одржана је свечана конвенција Коалиције СПС-ЈС којом је означен почетак предизборне кампање за предстојеће парламентарне изборе који се одржавају 24. априла 2016. Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић истакао је да смо ми социјалисти следбеници наших предака, наследници партије из времена Комунистичке партије.

УСПЕХ ПРВЕ ИЗЛОЖБЕ „FISHING SHOW“

Нова приредба „Новосадског сајма“ - Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи „FISHING SHOW & OUTDOOR WORLD“, направљена по мери заљубљеника у риболов и боравак у природи, завршена је уз похвале, како излагача, тако и оних који су је посетили. Током четири дана Изложбу је на „Новосадском сајму“ видело око 5000 посетилаца.

Ја сам Социјалиста!

У организацији три месне организације: Вера Павловић, Лиман 3 и Бошко Буха,Социјалистичке Партије Србије Градског одбора Нови Сад, 19.03.2016. године од 09 до 13 часова, на локацији „ Плато испред Лиманске пијаце“спроведена је акција „Ја сам Социјалиста“, а поводом одржавања великог централног предизборног митинга СПС-ау Новом Саду.

ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДАВАЊЕ О ПРВОЈ ПОМОЋИ

Усреду16. марта2016. године у Месној организацији „Омладински покрет“ је одржано интерактивно предавање о првој помоћи у задесним ситуацијама. Ово предавање је наставак већ започетог циклуса предавања која се одржавају у сарадњи са Домом здравља.

„FISHING SHOW” - ПРИРЕДБА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПРИРОДЕ

На „Новосадском сајму“ прву Изложбу опреме за риболов и активан боравак у природи „Fishing Show & Outdoor World“ јуче jе свечано отворио новинар Јован Мемедовић, аутор документарно-путописног серијала о природи, животињама и људима који живе у складу са природом “Сасвим природно”.

ПРИРЕДБА ПО МЕРИ ЗАЉУБЉЕНИКА У ПРИРОДУ

Нова приредба „Новосадског сајма“ под називом „Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи - FISHING SHOW & OUTDOOR WORLD“ биће одржана од четвртка, 17. до недеље, 20. марта, у Хали 1, на отвореном простору Сајмишта и у Конгресном центру “Мастер”.

СПОРТОМ ДО ЗДРАВЉА

У име Покрајинског одбора СПС у Војводини, председника Душана Бајатовића и Председништва ФОЖ присутне је поздравила председница Форума жена у Војводини Весна Бјелић Француски која је истакла да су жене спремне и одлучне да остваре заједнички задатак на предстојећим изборима- локалним и покрајинским.“ Обећали смо 200.000 гласова и то можемо да испунимо“, рекла је председница ФОЖ у Војводини.

РАЗМЕНА ИСКУСТАВА УЗ ЛЕПА ДРУЖЕЊА

Учетвртак10. марта 2016. године, представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад на челу са председницом Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад Мирком Лукић Шаркановић су посетиле МО СПС Ковиљ на позив њиховог председника Петра Виђиканта.

РЕЧ ЈЕ О ЖЕНИ

Уочи 8.марта Дана жена, представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су присуствовале трибини у Главном одбору СПС у Београду у организацији Форума жена под слоганом „Реч је о жени“ на којој се присутним дамама обратио и председник СПС Ивица Дачић.

Међународни дани енергетике и инвестиција

Међународне дане енергетике и инвестиција, који се још данас одржавају на Новосадском сајму, посетили су министар енергетике и рударства у Влади Републике Србије Александар Антић и директор Србијагаса Душан Бајатовић. Њих је примио генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

ОТВОРЕНА САЈАМСКА ГОДИНА НА „НОВОСАДСКОМ САЈМУ“

Сајамска година на „Новосадском сајму“, почела је Међународним данима енергетике и инвестиција, које је данас свечано отварио покрајински секретар за енергетику и минералне сировине мр Ненад Станковић.

Важно обавештење!

Коалиција политичких странака Социјалистичке партије Србије и Јединствена Србија у Новом Саду, данас у раним јутарњим сатима предала је предлог листе кандидата за одборнике Скупштине града Новог Сада са документацијом.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА ПОДРШКЕ

Обавештавамо Вас да ће се данас, 08. марта 2016. године, у периоду између 16:00 и 21:00 час организовати прикупљање потписа подршке листи одборника за Скупштину Града Новог Сада. Прикупљање потписа ће се вршити у Мастер хали „Новосадског сајма“, у улици Хајдук Вељкова 11, Службени улаз бр. 2. Позивамо све заинтересоване грађане да дођу и својим потписом подрже листу Социјалистичке партије Србије.

ПОТПИСИ ЗА ПОДРШКУ

У Мастер центру је 5.марта 2016.године у периоду од 9,00 до 16,00 часова организовано потписивање листе за републичке посланике из редова Социјалистичке партије Србије.

 ДАМАМА  У ЧАСТ

Након хуманитарних акција, културних манифестација, трибина и едукативних предавања које су организовале чланице Форума жена Градског одбора СПС Новог Сада, организовале су и заједничко дружење уз песму и музику у ресторану „Пикник“ на Рибарцу 3. марта 2016. године.

ЗА „ДЕЦУ УЛИЦЕ“

У склопу својих хуманитарних активности представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су посетиле „Свратиште за децу улице“у петак4. марта 2016.године на Булевару ослобођења 39 и однеле пакете одеће за децу различитих узраста.

Унапређењем услуга и иновацијама привлачимо нове излагаче и посетиоце

Сајмови су огледало привреде, а економска криза у одређеној мери јесте утицала на обим и квалитет манифестација које приређујемо. Ипак, може се уочити да су поједине области погођене економском кризом у мањој мери, какав је рецимо случај са пољопривредом, тако да је наша најважнија приредба сачувала тржишну позицију на мапи пољопривредних сајмова у Европи.

MЕСНИ ОДБОРИ СПС „ПОДБАРА“ И „ДУНАВ“ ЗА ВЕЋУ СИГУРНОСТ ПЕШАКА

Месни одбори СПС Подбара и Дунав су у суботу 27. фебруара, на штанду који је био постављен на раскрсници улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића организовали прикупљање потписа за петицију за обележавање пешачких прелаза у улицама Филипа Вишњића и Марка Миљанова. Наиме, раскрсница улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића је изузетно саобраћајно оптерећена. Улицом Марка Миљанова саобраћају две линије ЈГСП Нови Сад, међуградски аутобуси на путу према Међумесној аутобуској станици као и сав транзитни саобраћај који се потом наставља кретати улицом Филипа Вишњића

МАТЕРЊА МЕЛОДИЈА ЈЕЗИКА

Поводом међународног Дана матерњег језика, Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је организовао трибину под називом „Матерња мелодија језика“.

БРИГА О ЗДРАВЉУ, ПРЕ СВЕГА

У Месној организацији СПС „Омладински покрет“, 23.фебруара 2016. године је одржано предавање у сарадњи са стручном екипом из Дома здравља на тему „Прва помоћ у задесним ситуацијама“.

Обележавање Међународног дана матерњег језика

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду обележила је Међународни дан матерњег језика, Дан сећања на студенте који су 21.фебруара 1952.године убијени у Даки у Источном Пакистану, јер су протестовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен за званични.