Градски одбор СПС Нови Сад
ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ УСПЕШНИХ АКЦИЈА

Месна организација СПС "Детелинара" одржала је још једну у низу успешних акција промоције Партије у времену од 9 до 13 часова на раскрсници улица Јанка Чмелика и Хаџи Рувимове, поред апотеке „Јанковић". Поред прикупљања сигурних гласова грађанима су подељене програмске платформе партије, пропагандни материјал у виду хемијских оловака, упаљача, блокчића, беџева као и кафа.

„ЗАОКРУЖИ 3“

Изборни штабови СПС "Лиман 3", "Вера Павловић" и "7. јули" организовали су акцију под називом "ЗАОКРУЖИ 3". Акција "ЗАОКРУЖИ 3" која се одиграла на углу Булевара цара Лазара и Пушкинове улице, код Лиманске пијаце, имала је за циљ да промовише план и програм изборних активности СПС-а и оствари интеракцију са својим суграђанима.

„КОМШИЈА ДОЂИ НА РАДНУ АКЦИЈУ“

У организацији МО СПС „Сава Ковачевић“, одржана је радна акција која је имала циљ да анимира што већи број симпатизера Социјалистичке партије Србије и заинтересује их за наш рад и активности.

ШИРЕЊЕМ ПАНИКЕ ПРОТИВ БУДУЋНОСТИ ВОЈВОДИНЕ

Синоћ је због лажне дојаве да је постављена бомба у једном новосадском клубу прекинуто традиционално предизборно дружење Социјалистичке омладине Војводине. Полицији је јављено да је бомба постављена непосредно након доласка на скуп председника ПО СПС Душана Бајатовића. Присутни су, више од хиљаду младих, након позива председника ПО СПС мирно напустили клуб како би полиција проверила да ли је бомба стварно постављена. Након пола сата полицијске претраге утврђено је да је анонимна дојава била лажна па је дружење Социјалистичке омладине Војводине настављено. Полиција се понашала крајње коректно, у складу са правилима у таквим ситуацијама.

МО "ДУНАВ" ПОЗИВ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ

Позивамо вас да у суботу, 16.04.2016, својим потписом подржите петицију за враћање улице Милоша Бајића у једносмерни режим саобраћаја и враћање уздужног паркинга на десној страни улице, како је и некад било. Сматрамо да је увођењем двосмерног режима и укидањем паркинг места довело до повећања саобраћајних удеса и опасности који нису прихватљиви.

Епископ бачки Иринеј посетио Салон књига

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић присуствовао је данас промоцији Издавачке куће „Беседа“ на 22. међународном салону књига. Том приликом, срео се са његовим преосвештенством Владиком бачким Иринејом и захвалио на досадашњој сарадњи, са жељом да се она интезивира и прошири у наредном периоду. Епископ Иринеј изразио је задовољство због присуства Издавачке куће „Беседа“ на Салону књига, као и могућности да се ширем аудиторијуму представи издавачка делатност Српске православне цркве.

ДУШАН БАЈАТОВИЋ ПИШЕ ЗА КУРИР: Јагњеће бригаде

Није џабе Милошевић говорио да за Запад не представља проблем он, него та мала кочоперна Србија Грађани се савршено добро сећају ко је био на власти у временима када је држава овде нешто гарантовала и давала, а не само узимала. Има ли тога још увек негде, а да ту нису левичари, односно социјалисти?!

Представници Амбасаде Израела на “Арт експу”

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду и Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић примио је данас заменика амбасадора Израела у Београду Итаи Милнера. Том приликом Цветковић је позвао израелске компаније да наступе на манифестацијама које Новосадски сајам приређује потенцирајући Пољопривредни сајам, као право место за унапређење сарадње две земље.

ОМЛАДИНЦИ ДЕЛИЛИ КОЛАЧИЋЕ СУДБИНЕ

Чланови Социјалистичке омладине Србије Градског одбора СПС у Новом Саду организовали су дружење са грађанима и студентима којима су кроз разговор и пријатну интеракцију покушали да приближе идеје Социјалистичке партије Србије.

ПРЕДСЕДНИК ЦВЕТКОВИЋ УГОСТИО АМБАСАДОРКУ СЛОВАЧКЕ

Председник Градског одбора СПС у Новом Саду и генерални директор „Новосадског сајма“ Слободан Цветковић примио је Даргмар Репчекову, амбасадора Словачке у Београду. Повод њеног доласка на „Новосадски сајам“ је отварање Фестивала илустрације књиге. Приликом разговора Слободан Цветковић је истакао дугогодишњу сарадњу са компанијама из Словачке и спремност за проширење и унапређење, са чим се и амбасадорка сложила. Новосадски сајам интезивно сарађује и са сајмом у Нитри. Према речима амбасадорке Репчекове сарадња би се могла развијати првенствено у областима енергетике и енергетске ефикасности, у којима је Словачка направила искорак у односу на нашу земљу. Поред тога, пољопривреда је област која би требало да буде основ за унапређење сарадње између Словачке и Србије, закључила је Репчекова.

У КЛУБУ „ФАБРИКА“ ПРЕДСТАВЉЕН ХИМЕРЕКС

У клубу “Фабрика” Студентског културног центра(СКЦ) промовисан је програм Хитних мера ревитализације културног сектора Новог Сада – „ХИМЕРЕКС“, аутора, сликара и некадашњег члана Градског већаРадована Јокића, који је у оквиру партијске организације подржала Социјалистичка партија Србије.

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА МО СПС „7. ЈУЛИ“ И „ВЕРА ПАВЛОВИЋ“

У складу са планом и програмом рада МО СПС "7. јули " и МО СПС „Вера Павловић“, за потребе изборне кампање отворена је канцеларија ове за ове две месне организације са циљем да се грађани информишу и ближе упознају са радом и активностима, како Социјалистичке партије Србије, тако и МО СПС „7. јули “ и МО СПС „Вера Павловић“.

НАЈАВЉЕНО ОТВАРАЊЕ АУТОМАТИЗОВАНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАНИЦЕ У УЛИЦИ КОРНЕЛИЈА СТАНКОВИЋА, КАО И ПОКРЕТАЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА БЕЗБЕДНИЈЕ ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

У оквиру предизборних активности Социјалистичке партије Србије, председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић посетио је МО СПС "Детелинара", где је упознат са досадашњим многобројним активностима чланова, као и планом предизборних активности до избора.

УЗ КАДРОВЕ СПС-а ПРЕДУЗЕЋА УСПЕШНО ПОСЛУЈУ

Туристичка организација Новог Сада, коју већ три године води Бранислав Кнежевић, кадар СПС-а, може се похвалити значајним резултатима, успешним пројектима које је реализовала у протеклом периоду, као и признањима која нису изостала, и која представљају додатни импулс за будуће изазове који су пред њима. Кнежевић истиче да кључ успеха лежи управо у томе што има одличан тим сарадника, који као целина делује просперитетно и успева да спроведе све активности и задатке који се пред њих постављају.

Обележени Светски дан Рома и Ромско вече

Светски дан Рома је дан прославе ромске културе и подизања свести о проблемима с којима се Роми суочавају. Обележава се у част првог Светског конгреса Рома, који је одржан 8. априла 1971. у Лондону. Тада је за ромску химну проглашена "Ђелем, ђелем", а установљена је и ромска застава плаво-зелене боје са точком у средини као централним симболом, симболом напретка и покрета, али и миграције Рома током историје.

УЗ ФОРУМ ЖЕНА ЛАКШЕ ДО ПОБЕДЕ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је 9. априла 2016. године у 19,00 часова на Сланој бари присуствовао пријатељској рукометној утакмици између репрезентације Србије и репрезентације Русије, бодрећи орлове заједно са својим партијским друговима из Градског одбора СПС, на челу са председником Градског одбора Слободаном Цветковићем и Покрајинског одбора СПС, на челу са председником Душаном Бајатовићем.

ОМЛАДИНЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ДАН РОМА

Поводом обележавања Међународног дана Рома, 8. априла, Социјалистичка омладина Новог Сада у сарадњи са МО СПС „Видовданско насеље“ организовала је турнир у фудбалу, као и дружење са припадницима ромске мањине.

ЗА ПОЛИТИЧКУ СТАБИЛНОСТ И ЗДРАВ НАРОД БЕЗ СТРЕСА

„Здравство мора да буде општа тема присутна на политичкој сцени. Нема здраве Србије без здраве нације“, рекао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на обележавању Светског дана здравља на Тргу слободе у Новом Саду. Лекари и здравствени радници, кандидати на листама за избор републичких, покрајинских посланика и одборника у Новом Саду представили су се Новосађанима и на штандовима са њима разговарали о различитим здравственим проблемима – о здравој души, о здравом срцу, о здрављу жене и деце, о здравој храни, о алергијама од којих пати све више људи.

ФОРУМ ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД ПОДРЖАВА АКТИВНОСТИ   ФОРУМА ЖЕНА СПС У ВОЈВОДИНИ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је посетио Житиште 3. априла 2016. године и присуствовао трибини под називом „Жене које су мењале људе, историју, време и догађаје“ у сали„Бившег комитета“ у организацији Форума жена СПС у Војводини.

ФОРУМ ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД ПОДРЖАВА  СПОРТ И ЕКОЛОГИЈУ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је у складу са програмским опредељењима Социјалистичке партије Србије подржао спорт, здрав живот и екологију на 23. Новосадском полумаратону, одржаном 3. априла 2016. године.

ПРОМОЦИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА

Жене Градског одбора СПС Нови Сад су током викенда промовисале програмска опредељења Социјалистичке партије Србије делећи флајере и промотивни материјал Социјалистичке партије Србије и Градског одбора СПС Нови Сад.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СТУДЕНАТА

Поводом Дана студената, 4. априла, Социјалистичка омладина Србије Градског одбора СПС у Новом Садуорганизовала је низ синхронизованих акција у част сећања на трагично преминулог студента Правног факултета Жељка Мариновића који је убијен у Београду 1936.године за време студентског штрајка.

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН РАДНИ САСТАНАК

У организацији Покрајинског одбора СПС у Војводини, одржан је састанак са свим председницима и секретарима Општинских и Градских одбора са територије Војводине, председницима и секретарима Месних организација, као и са повереницима за свако бирачко место у АП Војводини.

ОТВОРЕН ТЕРЕН ЗА БОЋАЊЕ НА БИСТРИЦИ

На иницијативу МО СПС “Бистрица“, а уз велику помоћ Градског одбора СПС у Новом Саду, на челу са председником ГО СПС НС мр Слободаном Цветковићем и секретаром ИО ГО СПС НС Дарком Јевтићем, као и руководећим људима ЈКП „Паркинг сервис“ Стеваном Лугоњом и Марком Топом, у изузетно кратком року завршена је реконструкција терен за боћање.

ДАН  ЗАШТИТЕ НА РАДУ

Здрава радна снага, на безбедном и здравом радном месту, значи здрав посао. Истраживања показују да се у грађевинској индустрији догоди најмање 60000 фаталних несрећа на радном месту сваке године широм света, а годишње 2,3 милиона људи погине на послу.

Слободан Цветковић: Социјалистичка партија Србије има кадрове који ће у потпуности заступати интересе грађана Новог Сада и допринети побољшању квалитета њихових живота

Почетком новембра 2014. мр Слободан Цветковић именован је за генералног директора Новосадског сајма, а непуних годину и по дана касније лидер водеће сајамске куће у Србији говори о пословним успесима које је заједно са члановима свог тима постигао у претходном периоду и визији коју има за будућност институције на чијем се челу налази уз тврдњу да ће 2016. година бити кључна у стварању стратегије за будућност.

ПРЕДСТАВЉЕН КАНДИДАТ ЗА МЕСТО ЧЛАНА ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА КУЛТУРУ ГРАДА НОВОГ САДА

Савет за културу Градског одбора СПС у Новом Саду, представио је свог кандидата за место члана градског већа за културу Града Новог Сада Радована Јокића и свеобухватни програм хитних мера ревитализације културног сектора Новог Сада – ХИМЕРЕКС.НС, за који се овај Савет и Социјалистичка партија Србије залажу.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 17 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

И ове године у организацији МО СПС „Лиман 3“, одржана је традиционална Свечана академија поводом обележавања 17 година од НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом. Академија која је посвећена сећању на догађаје из 1999. године, имала је за циљ да подсети грађане на неправду која је том приликом учињена СРЈ, али и да утиче на то да се ови догађаји никада не забораве.

ИНИЦИЈАТИВА „ЗА БЕЗБЕДНИЈИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗ“

Пешачки прелаз у улици Булевар Краља Петра I (у близини Машинске школе) познат је као једна од критичних тачака у Новом Саду. Студија мапирања црних тачака у Новом Саду препознала је деоницу од 210 метара у поменутој улици као опасну деоницу ранга III, а сам Булевар као опасну зону ранга II са девет настрадалих у претходном периоду.

ОТВОРЕНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ МО СПС „ДУНАВ“

Почетком марта, а у складу са планом и програмом рада МО СПС "Дунав", за потребе изборне кампање отворена је канцеларија ове Месне организације са циљем да се грађани информишу и ближе упознају са радом и активностима, како Социјалистичке партије Србије, тако и МО СПС „Дунав“.

ЈОШ ДВЕ МО ИМАЈУ СВОЈУ КАНЦЕЛАРИЈУ

Уз несебичну помоћ челних људи Градског одбора СПС у Новом Саду, свечано су отворене просторије МО СПС "Бистрица" у којима ће заједно своју делатност у овом делу града обављати МО СПС "Бистрица" и МО СПС" Гаврило Принцип". Просторије се налазе у оквиру хотела „Елит“, у улици Јована Дучића.

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА МО СПС „ДЕТЕЛИНАРА“

Месна организација СПС “Детелинара” одржала је акцију информисања грађана о изборној конвенцији која је одржана у недељу, 20. марта, и са којом је почела победничка кампања коалиције ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма, као и о отварању локалне канцеларије Месне организације СПС „Детелинара“.

НОВИ САД ОБОЈЕН У ЦРВЕНО

Коалиција ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије, Драган Марковић Палма – Јединствена Србија, започела је победничку кампању у великој дворани Спортског и пословног центра Војводина у Новом Саду, конвенцијом која је Нови Сад обојила у црвено.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СРЕЋЕ

Месна организација СПС „Прва војвођанска бригада“ обележила је Међународни дан среће, са циљем да подсети и укаже на неопходност ведријег погледа на дневна дешавања и проблеме који нас окружују и свакодневно притискају.

КОНВЕНЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ СПС – ЈС  У НОВОМ САДУ

У препуној сали новосадског Спенса одржана је свечана конвенција Коалиције СПС-ЈС којом је означен почетак предизборне кампање за предстојеће парламентарне изборе који се одржавају 24. априла 2016. Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић истакао је да смо ми социјалисти следбеници наших предака, наследници партије из времена Комунистичке партије.

УСПЕХ ПРВЕ ИЗЛОЖБЕ „FISHING SHOW“

Нова приредба „Новосадског сајма“ - Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи „FISHING SHOW & OUTDOOR WORLD“, направљена по мери заљубљеника у риболов и боравак у природи, завршена је уз похвале, како излагача, тако и оних који су је посетили. Током четири дана Изложбу је на „Новосадском сајму“ видело око 5000 посетилаца.