Градски одбор СПС Нови Сад
ТРИБИНА - САОБРАЋАЈ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

У Месној организацијиСПС „Подбара“ 20. априла 2016. године у 18,00 је одржана трибина на тему „Саобраћај и безбедност саобраћаја“. Гости трибине су били: члан председништва Форума жена ГО СПС Нови Сади начелница у Градској управи за саобраћај и путеве града Новог Сада Викторија Пауновић, Марко Топо – извршни директор „Паркинг сервиса“ и Милан Говедарица – представник Савета за безбедност и координацију саобраћаја на путевима на територији града Новог Сада.

ОТВОРЕНА АУТОМАТИЗОВАНА БИЦИКЛИСТИЧКА СТАНИЦА

Захваљујући иницијативи коју је покренула Социјалистичка партија Србије и МО СПС „Детелинара“ житељи овог дела Града добили су јуче, 21. априла 2016. године, аутоматизовану бициклистичку станицу у улици Корнелија Станковића.

ТРИБИНА У ШАНГАЈУ

Дана 20. априла 2016. године са почетком у 17,00 часова одржана је трибина у МО СПС „Шангај“. Предавањена тему „Канабис – дрога или лек“ је одржала др Мирка Лукић Шаркановић, председница Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад. Циљ ове трибине је био да се сви присутни, и чланови СПС и симпатизери упознају са добрим и лошим странама коришћења ове биљке тј.да се направи разлика када се она користи у медицинске сврхе а када не.

Одржана трибина СПС-а о спорту

У амфитеатру Спенса одржана је трибина и представљање програма Социјалистичке партије Србије на тему спорта, као привредне гране, професије и што је најбитније, схватање спорта као саставног дела културе живљења. На питања како унапредити спорт и решити круцијалне проблеме говорио је Александар Јованчевић, човек који је прославио рвачки спорт бројним признањима. Јованчевић је данас на челу Спортске асоцијације Новог Сада и има јасну визију за афирмацију спорта у Србији.

„ЖЕНЕ КОЈЕ  СУ МЕЊАЛЕ СВЕТ“

Након неколико успешних трибина које је одржао професор Тибор Халаши на тему „Жене које су мењале свет“, жене из Форума жена Градског одбора Нови Сад су дошле на идеју да од материјала направе књигу. У кратком временском року је идеја спроведена у дело и промоција књиге је одржана 21.априла 2016.године у 19,00 у Градском одбору СПС Нови Сад на четвртом спрату.

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ОБЈЕКАТ СЛУЖБЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД“

Реновирање Службе здравствене заштите деце Дома здравља „Нови Сад“ која се налази у улици Васе Стајића број 5, отпочело је у октобру 2015. године, а завршено је крајем фебруара 2016. године. Реновирање објекта, које је финансирано средствима Дома здравља „Нови Сад“ и Града,износило је укупно 16,3 милиона динара, а реновирана зграда представља једну од најстаријих у склопу Дома здравља „Нови Сад“ и легат је Васе Стајића, писца и филозофа

ДРУГАРСТВО, ПРЕ СВЕГА

МО СПС „Детелинара“ наставила је и данас са активностима у оквиру акције „Обојимо Нови Сад у црвено“, које су изазвале посебну пажњу и интересовање код грађана.

"Зато што су људи важни"

Месна организација СПС „Ветерник“ реализовала је проверу вредности шећера из капиларне крви и артеријског крвног притиска за наше старе социјалисте и симпатизере, као и за све заинтересоване житеље Ветерника.

БУДИСАВА СЕ ЦРВЕНИ

У Будисави је петак, 15. април, био у знаку црвене боје и Социјалистичке партије Србије. Омладинци Градског одбора СПС у Новом Саду организовали су акцију на пијаци приликом које су делили поклончиће својим суграђанима, разговарали са њима о проблемима које би у наредном периоду требало решити у овом месту, делили им пропагандни материјал и флајере на којима се налазе неки ставови и идеје за које ће се Социјалистичка партија Србије залагати, и који је препоручују грађанима као прави избор 24. априла.

ПРЕДСЕДНИК БАЈАТОВИЋ ОБИШАО ТЕРЕН

Активисти Градског одбора СПС у Новом Саду искористили су и данашњи леп дан да изађу на терен и ослушну наше суграђанке и суграђане, представе им програм, идеје и ставове Социјалистичке партије Србије, те им јасно ставе до знања да имају за кога да гласају и да је заокруживање броја 3 на изборима 24. априла једини прави избор за сваког одговорног, доброг и поштеног грађанина Новог Сада.

ЦРВЕНИ СЕ НОВИ САД

МО СПС „Прва војвођанска бригада“ одржала је акцију промоције Социјалистичке партије Србије у периоду од 9:30 до 12:30 часова на Футошкој пијаци. Акција је прошла веома запажено и изазвала је велико интересовање код грађана који су се нашли у овом делу Града, а вредни активисти Социјалистичке партије Србије делили су пропагандни материјал и сакупили велики број сигурних гласова и потписа

„И ПО СУНЦУ И ПО КИШИ СРЦЕМ ТРОЈКУ ТИ ИСПИШИ“

Изборни штабови МО СПС "Лиман 3" и "7. јули" организовали су шетњу под називом "И ПО СУНЦУ И ПО КИШИ СРЦЕМ ТРОЈКУ ТИ ИСПИШИ", у којој су учешће узели и чланови изборних штабова МО СПС "Острво", "Бистрица", "Гаврило Принцип", „Бошко Буха" и "Југовићево".

МО СПС „ЛИМАН 3“, „ОСТРВО“ И „ИВО АНДРИЋ“ ДОБИЛЕ СВОЈУ КАНЦЕЛАРИЈУ

Још три Месне организације Социјалистичке партије Србије отвориле су своју канцеларију чиме су житељи Лимана 3 и 4 добили могућност да се на територији дела Града у којој живе ближе упознају са радом и активностима Градског одбора СПС у Новом Саду, али и различитим акцијама и догађајима који су у организацији МО СПС „Лиман 3“, МО СПС „Острво“ и МО СПС „Иво Андрић“.

БИРАМ ЦРВЕНО

Изборни штаб СПС "7. јули" успешно је спровео акцију под називом "БИРАМ ЦРВЕНО". То је једна од акција у оквиру донесеног плана и програма изборних активности на територији МЗ "7. Јули" коју води изборни штаб СПС из ове Месне заједнице.

„ВЕРА, ЉУБАВ, НАДА“

Изборни штаб СПС "7. јули" успешно је спровео акцију под називом "ВЕРА, ЉУБАВ, НАДА". То је још једна од акција у оквиру донесеног плана и програма изборних активности на територији МЗ "7. јули" коју води изборни штаб СПС из ове Месне заједнице.

ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ УСПЕШНИХ АКЦИЈА

Месна организација СПС "Детелинара" одржала је још једну у низу успешних акција промоције Партије у времену од 9 до 13 часова на раскрсници улица Јанка Чмелика и Хаџи Рувимове, поред апотеке „Јанковић". Поред прикупљања сигурних гласова грађанима су подељене програмске платформе партије, пропагандни материјал у виду хемијских оловака, упаљача, блокчића, беџева као и кафа.

„ЗАОКРУЖИ 3“

Изборни штабови СПС "Лиман 3", "Вера Павловић" и "7. јули" организовали су акцију под називом "ЗАОКРУЖИ 3". Акција "ЗАОКРУЖИ 3" која се одиграла на углу Булевара цара Лазара и Пушкинове улице, код Лиманске пијаце, имала је за циљ да промовише план и програм изборних активности СПС-а и оствари интеракцију са својим суграђанима.

„КОМШИЈА ДОЂИ НА РАДНУ АКЦИЈУ“

У организацији МО СПС „Сава Ковачевић“, одржана је радна акција која је имала циљ да анимира што већи број симпатизера Социјалистичке партије Србије и заинтересује их за наш рад и активности.

ШИРЕЊЕМ ПАНИКЕ ПРОТИВ БУДУЋНОСТИ ВОЈВОДИНЕ

Синоћ је због лажне дојаве да је постављена бомба у једном новосадском клубу прекинуто традиционално предизборно дружење Социјалистичке омладине Војводине. Полицији је јављено да је бомба постављена непосредно након доласка на скуп председника ПО СПС Душана Бајатовића. Присутни су, више од хиљаду младих, након позива председника ПО СПС мирно напустили клуб како би полиција проверила да ли је бомба стварно постављена. Након пола сата полицијске претраге утврђено је да је анонимна дојава била лажна па је дружење Социјалистичке омладине Војводине настављено. Полиција се понашала крајње коректно, у складу са правилима у таквим ситуацијама.

МО "ДУНАВ" ПОЗИВ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ

Позивамо вас да у суботу, 16.04.2016, својим потписом подржите петицију за враћање улице Милоша Бајића у једносмерни режим саобраћаја и враћање уздужног паркинга на десној страни улице, како је и некад било. Сматрамо да је увођењем двосмерног режима и укидањем паркинг места довело до повећања саобраћајних удеса и опасности који нису прихватљиви.

Епископ бачки Иринеј посетио Салон књига

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић присуствовао је данас промоцији Издавачке куће „Беседа“ на 22. међународном салону књига. Том приликом, срео се са његовим преосвештенством Владиком бачким Иринејом и захвалио на досадашњој сарадњи, са жељом да се она интезивира и прошири у наредном периоду. Епископ Иринеј изразио је задовољство због присуства Издавачке куће „Беседа“ на Салону књига, као и могућности да се ширем аудиторијуму представи издавачка делатност Српске православне цркве.

ДУШАН БАЈАТОВИЋ ПИШЕ ЗА КУРИР: Јагњеће бригаде

Није џабе Милошевић говорио да за Запад не представља проблем он, него та мала кочоперна Србија Грађани се савршено добро сећају ко је био на власти у временима када је држава овде нешто гарантовала и давала, а не само узимала. Има ли тога још увек негде, а да ту нису левичари, односно социјалисти?!

Представници Амбасаде Израела на “Арт експу”

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду и Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић примио је данас заменика амбасадора Израела у Београду Итаи Милнера. Том приликом Цветковић је позвао израелске компаније да наступе на манифестацијама које Новосадски сајам приређује потенцирајући Пољопривредни сајам, као право место за унапређење сарадње две земље.

ОМЛАДИНЦИ ДЕЛИЛИ КОЛАЧИЋЕ СУДБИНЕ

Чланови Социјалистичке омладине Србије Градског одбора СПС у Новом Саду организовали су дружење са грађанима и студентима којима су кроз разговор и пријатну интеракцију покушали да приближе идеје Социјалистичке партије Србије.

ПРЕДСЕДНИК ЦВЕТКОВИЋ УГОСТИО АМБАСАДОРКУ СЛОВАЧКЕ

Председник Градског одбора СПС у Новом Саду и генерални директор „Новосадског сајма“ Слободан Цветковић примио је Даргмар Репчекову, амбасадора Словачке у Београду. Повод њеног доласка на „Новосадски сајам“ је отварање Фестивала илустрације књиге. Приликом разговора Слободан Цветковић је истакао дугогодишњу сарадњу са компанијама из Словачке и спремност за проширење и унапређење, са чим се и амбасадорка сложила. Новосадски сајам интезивно сарађује и са сајмом у Нитри. Према речима амбасадорке Репчекове сарадња би се могла развијати првенствено у областима енергетике и енергетске ефикасности, у којима је Словачка направила искорак у односу на нашу земљу. Поред тога, пољопривреда је област која би требало да буде основ за унапређење сарадње између Словачке и Србије, закључила је Репчекова.

У КЛУБУ „ФАБРИКА“ ПРЕДСТАВЉЕН ХИМЕРЕКС

У клубу “Фабрика” Студентског културног центра(СКЦ) промовисан је програм Хитних мера ревитализације културног сектора Новог Сада – „ХИМЕРЕКС“, аутора, сликара и некадашњег члана Градског већаРадована Јокића, који је у оквиру партијске организације подржала Социјалистичка партија Србије.

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА МО СПС „7. ЈУЛИ“ И „ВЕРА ПАВЛОВИЋ“

У складу са планом и програмом рада МО СПС "7. јули " и МО СПС „Вера Павловић“, за потребе изборне кампање отворена је канцеларија ове за ове две месне организације са циљем да се грађани информишу и ближе упознају са радом и активностима, како Социјалистичке партије Србије, тако и МО СПС „7. јули “ и МО СПС „Вера Павловић“.

НАЈАВЉЕНО ОТВАРАЊЕ АУТОМАТИЗОВАНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАНИЦЕ У УЛИЦИ КОРНЕЛИЈА СТАНКОВИЋА, КАО И ПОКРЕТАЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА БЕЗБЕДНИЈЕ ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

У оквиру предизборних активности Социјалистичке партије Србије, председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић посетио је МО СПС "Детелинара", где је упознат са досадашњим многобројним активностима чланова, као и планом предизборних активности до избора.

УЗ КАДРОВЕ СПС-а ПРЕДУЗЕЋА УСПЕШНО ПОСЛУЈУ

Туристичка организација Новог Сада, коју већ три године води Бранислав Кнежевић, кадар СПС-а, може се похвалити значајним резултатима, успешним пројектима које је реализовала у протеклом периоду, као и признањима која нису изостала, и која представљају додатни импулс за будуће изазове који су пред њима. Кнежевић истиче да кључ успеха лежи управо у томе што има одличан тим сарадника, који као целина делује просперитетно и успева да спроведе све активности и задатке који се пред њих постављају.

Обележени Светски дан Рома и Ромско вече

Светски дан Рома је дан прославе ромске културе и подизања свести о проблемима с којима се Роми суочавају. Обележава се у част првог Светског конгреса Рома, који је одржан 8. априла 1971. у Лондону. Тада је за ромску химну проглашена "Ђелем, ђелем", а установљена је и ромска застава плаво-зелене боје са точком у средини као централним симболом, симболом напретка и покрета, али и миграције Рома током историје.

УЗ ФОРУМ ЖЕНА ЛАКШЕ ДО ПОБЕДЕ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је 9. априла 2016. године у 19,00 часова на Сланој бари присуствовао пријатељској рукометној утакмици између репрезентације Србије и репрезентације Русије, бодрећи орлове заједно са својим партијским друговима из Градског одбора СПС, на челу са председником Градског одбора Слободаном Цветковићем и Покрајинског одбора СПС, на челу са председником Душаном Бајатовићем.

ОМЛАДИНЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ДАН РОМА

Поводом обележавања Међународног дана Рома, 8. априла, Социјалистичка омладина Новог Сада у сарадњи са МО СПС „Видовданско насеље“ организовала је турнир у фудбалу, као и дружење са припадницима ромске мањине.

ЗА ПОЛИТИЧКУ СТАБИЛНОСТ И ЗДРАВ НАРОД БЕЗ СТРЕСА

„Здравство мора да буде општа тема присутна на политичкој сцени. Нема здраве Србије без здраве нације“, рекао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на обележавању Светског дана здравља на Тргу слободе у Новом Саду. Лекари и здравствени радници, кандидати на листама за избор републичких, покрајинских посланика и одборника у Новом Саду представили су се Новосађанима и на штандовима са њима разговарали о различитим здравственим проблемима – о здравој души, о здравом срцу, о здрављу жене и деце, о здравој храни, о алергијама од којих пати све више људи.