Градски одбор СПС Нови Сад
ПОЗИВ НА ТРИБИНУ „ЖЕНЕ НАУЧНИЦЕ У ПРИРОДНИМ НАУКАМА “

На предавање „ЖЕНЕ НАУЧНИЦЕ У ПРИРОДНИМ НАУКАМА “ професора др Тибора Халашија, у среду 16. новембра 2016. године у 18,00 у Великој сали Градског одбора СПС, Васе Стајића 6а, поводом међународног Дана толеранције.

НАСТАВАК ЕДУКАТИВНИХ ПРЕДАВАЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ФОРУМА ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД

Форум жена ГО СПС Нови Сад је наставио добру традицију едукативних предавањана тему „Тиха, али опасна ... остеопороза“ у четвртак, 3.новембра 2016.године у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад.

„ТИХА, АЛИ ОПАСНА... ОСТЕОПОРОЗА“

У среду, 2. новембра 2016. године упросторијама МОСПС „Бошко Буха“је одржано предавање на тему „Тиха, али опасна ... остеопороза“. Предавање је одржаладр Нина Смиљанић, лекар специјалиста епидемиолог из Дома здравља, Нови Сад.

 ПОЗИВ MЕСНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА СПС-А

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду организује акцију поводом обележавања “Међународног дана елиминације насиља над женама” у виду прикупљања неопходне помоћи (хране, гардеробе и козметике) коју ће након прикупљања донирати женама које се налазе у “Сигурној кући”. Донарање ће се извршити 25.новембра.

ПОЗИВ НА ТРИБИНУ "Какав закон о трансплантацији нам треба?"

Поштоване/и, Овим путем Вас позивамо на трибину у организацији Градског Форума жена у Новом Саду и Председништва ФОЖ у Војводини под називом "Какав закон о трансплантацији нам треба?". Трибина је заказана за уторак, 05. јул 2016. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду, Васе Стајића 6, IV спрат. Надамо се да ћете се одазвати нашем позиву.

ЖЕЛИМ ДА ПРОБЛЕМЕ МЛАДИХ ЧУЈУ ТАМО ГДЕ СЕ ОДЛУЧУЈЕ

Указана ми је велика част и привилегија што сам изабрана за потпредседницу Скупштине Војводине, каже у разговору за „Дневник“ Александра Ђанковић,секретарка Извршног савета омладине Војводине Социјалистичке партије Србије. Она је 2. јуна изабрана за једну од седам потпредседника новог сазива цењеног дома и са својих 29 година постала је најмлађа потпредседница у историји војвођанског парламентаризма.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН 83. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

Менаџмент “Новосадског сајма“ на челу са генаралним директором и председником Градског одбора СПС у Новом Саду Слободаном Цветковићем направио је искорак у свом пословању, а то показују резултати 83. међународног пољопривредног сајма који је, у односу на прошлу годину, успешнији по броју страних излагача, међународним активностима, броју посетилаца, као и по чињеници да је излагачки простор био 10% већи од прошлогодишњег.

ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ ЗА СРБИЈУ НАЈЗНАЧАЈНИЈА МАНИФЕСТАЦИЈА

Директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС У Новом Саду Слободан Цветковић са министарком пољопривреде и заштите животне средине Снежаном Богосављевић Бошковић Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић у пратњи генереланог директора „Новосадског сајма“ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића обишла је на 83. међународном пољопривредном сајму изложбу органске пољопривреде и производа са контролисаним географским пореклом. Након тога је на сточарској изложби одгајивачима најбољих грла уручила признања.

МИНИСТАР БОГОСАВЉЕВИЋ БОШКОВИЋ УРУЧИЛА НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ОДГАЈИВАЧИМА СТОКЕ

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић присуствовала је церемонији доделе одликовања за најбоља грла са Националне изложбе стоке у Новом Саду и том приликом уручила плакете и пехаре победницима. Поред министра Богосављевић Бошковић, додели награда за најбоље одгајиваче стоке присуствовао је и директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.

МИНИСТАР БОГОСАВЉЕВИЋ БОШКОВИЋ ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА МИНИСТАРСТВА ИЗМЕЂУ ОДРЖАВАЊА ДВА САЈМА

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић са својим тимом представила је данас, 19. мaja 2016. године, на конференцији за медије у оквиру Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду резултате рада ресорног министарства у периоду између два сајма пољопривреде. Захваљујући напорном и преданом раду директора „Новосадског сајма“ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића омогућено је одржавање конференције за медије на којој су представљени поменути резултати.

АГРАРНА КОМОРА ЧЕШКЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА САРАДЊУ

Амбасадорка Чешке Републике у Београду Ивана Хлавсова, у пратњи генерлног директора „Новосадског сајма“ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића, посетила је штанд њене земље на 83. међународном пољопривредном сајму.

ДОБРО СМО УРАДИЛИ НАШ ПОСАО

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић о учинку 83. међународног пољопривредног сајма

ЧЕСТИТКА ЗА ДОБРУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић примио је Ђуићи Такахару, амбасадора Јапана у нашој земљи, који је посетио83. међународни пољопривредни сајам. Амбасадор је у пратњи председника Цветковића обишао штандове на којима су представљени производи из Јапана. Уз то, посебно га је занимала изложба органске хране и пољопривредних производа са географским пореклом.

ОТВОРЕН 83. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

83. мађународни пољопривредни сајам отворен је у присуству председника Републике Србије Томислава Николића, амбасадора Италије Ђузепеа Манца, министарке пољопривреде и заштите животне средине Снежане Богосављевић Бошковић, министра привреде Жељка Сертића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, чланова владе Хрватске и Мађарске, представника дипломатског кора, представникаАП Војводине, Града Новог Сада, Војске Србије и верских заједница.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Поводом прославе 9. маја - Дана победе над фашизмом, Савез удружења бораца народноослободилачког рата Србије и Војводине организовао је у Дому војске Свечану академију. Учесници су истакли да је важно да се овај датум обележава због младих поколења, како би знали своју историју и како би могли да схвате шта се за време Другог светског рата догађало у Европи.

С А О П Ш Т Е Њ Е

На данашњи дан, пре 16 година, на Новосадском сајму је убијен мр Бошко Перошевић, тада председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду

ДОНАЦИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋА ДОМУ ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, у пратњи сестре принцезе Катарине Бети Румелиотис, посетили су у среду, 11. маја, Нови Сад и том приликом Дому здравља уручили путнички аутомобил „Фијат 500Л“.

ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ЦВЕТКОВИЋА ЗА ПОРТАЛ „АГРОБИЗ“

На 2. регионалној агробизнис конференцији под називом „Преко поља до Европе“ председник Градског одбора СПС у Новом Саду и генерални директор „Новосадског сајма“ Слободан Цветковић дао је интервју за портал „Агробиз“, који преносимо у наставку. Очекујемо велик број гостију из Хрватске који

ПРИМЕР ДОБРОГ ПОСЛОВАЊА

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду један је од најважнијих пословних догађаја у области аграра у овом делу Европе, а ове године се, 83. пут по реду, одржава у периоду од 14. до 20. маја. Кроз разговор с господином Слободаном Цветковићем, председником Градског одбора СПС у Новом Саду, откривамо вам све најважније информације везане за овогодишње издање највећег пољопривредног скупа у земљи.

Пољопривредни сајам – агробизнис центар региона

Међународни пољопривредни сајам биће одржан од 14. до 20. маја у Новом Саду, а на тој манифестацији представиће се око 1.500 излагача из 60 земаља и најзначајнији домаћи привредници из области аграра и грана које имају везе с пољопривредом, најављено је данас на конференцији за новинаре у Београду.

СПС ЈЕ ОТВОРЕН ЗА РАЗГОВОРЕ

Ових дана спекулише се доста о томе какве се промене очекују у новом сазиву Скупштине Града Новог Сада. Тим поводом, председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић рекао је за портал 021 да, пре свега, треба сачекати одлуку СНС о томе шта ће бити у републичком парламенту.

ТРИБИНА - САОБРАЋАЈ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

У Месној организацијиСПС „Подбара“ 20. априла 2016. године у 18,00 је одржана трибина на тему „Саобраћај и безбедност саобраћаја“. Гости трибине су били: члан председништва Форума жена ГО СПС Нови Сади начелница у Градској управи за саобраћај и путеве града Новог Сада Викторија Пауновић, Марко Топо – извршни директор „Паркинг сервиса“ и Милан Говедарица – представник Савета за безбедност и координацију саобраћаја на путевима на територији града Новог Сада.

ОТВОРЕНА АУТОМАТИЗОВАНА БИЦИКЛИСТИЧКА СТАНИЦА

Захваљујући иницијативи коју је покренула Социјалистичка партија Србије и МО СПС „Детелинара“ житељи овог дела Града добили су јуче, 21. априла 2016. године, аутоматизовану бициклистичку станицу у улици Корнелија Станковића.

ТРИБИНА У ШАНГАЈУ

Дана 20. априла 2016. године са почетком у 17,00 часова одржана је трибина у МО СПС „Шангај“. Предавањена тему „Канабис – дрога или лек“ је одржала др Мирка Лукић Шаркановић, председница Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад. Циљ ове трибине је био да се сви присутни, и чланови СПС и симпатизери упознају са добрим и лошим странама коришћења ове биљке тј.да се направи разлика када се она користи у медицинске сврхе а када не.

Одржана трибина СПС-а о спорту

У амфитеатру Спенса одржана је трибина и представљање програма Социјалистичке партије Србије на тему спорта, као привредне гране, професије и што је најбитније, схватање спорта као саставног дела културе живљења. На питања како унапредити спорт и решити круцијалне проблеме говорио је Александар Јованчевић, човек који је прославио рвачки спорт бројним признањима. Јованчевић је данас на челу Спортске асоцијације Новог Сада и има јасну визију за афирмацију спорта у Србији.

„ЖЕНЕ КОЈЕ  СУ МЕЊАЛЕ СВЕТ“

Након неколико успешних трибина које је одржао професор Тибор Халаши на тему „Жене које су мењале свет“, жене из Форума жена Градског одбора Нови Сад су дошле на идеју да од материјала направе књигу. У кратком временском року је идеја спроведена у дело и промоција књиге је одржана 21.априла 2016.године у 19,00 у Градском одбору СПС Нови Сад на четвртом спрату.

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ОБЈЕКАТ СЛУЖБЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД“

Реновирање Службе здравствене заштите деце Дома здравља „Нови Сад“ која се налази у улици Васе Стајића број 5, отпочело је у октобру 2015. године, а завршено је крајем фебруара 2016. године. Реновирање објекта, које је финансирано средствима Дома здравља „Нови Сад“ и Града,износило је укупно 16,3 милиона динара, а реновирана зграда представља једну од најстаријих у склопу Дома здравља „Нови Сад“ и легат је Васе Стајића, писца и филозофа

ДРУГАРСТВО, ПРЕ СВЕГА

МО СПС „Детелинара“ наставила је и данас са активностима у оквиру акције „Обојимо Нови Сад у црвено“, које су изазвале посебну пажњу и интересовање код грађана.

"Зато што су људи важни"

Месна организација СПС „Ветерник“ реализовала је проверу вредности шећера из капиларне крви и артеријског крвног притиска за наше старе социјалисте и симпатизере, као и за све заинтересоване житеље Ветерника.