Градски одбор СПС Нови Сад
ДОБРО СМО УРАДИЛИ НАШ ПОСАО

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић о учинку 83. међународног пољопривредног сајма

ЧЕСТИТКА ЗА ДОБРУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић примио је Ђуићи Такахару, амбасадора Јапана у нашој земљи, који је посетио83. међународни пољопривредни сајам. Амбасадор је у пратњи председника Цветковића обишао штандове на којима су представљени производи из Јапана. Уз то, посебно га је занимала изложба органске хране и пољопривредних производа са географским пореклом.

ОТВОРЕН 83. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

83. мађународни пољопривредни сајам отворен је у присуству председника Републике Србије Томислава Николића, амбасадора Италије Ђузепеа Манца, министарке пољопривреде и заштите животне средине Снежане Богосављевић Бошковић, министра привреде Жељка Сертића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, чланова владе Хрватске и Мађарске, представника дипломатског кора, представникаАП Војводине, Града Новог Сада, Војске Србије и верских заједница.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Поводом прославе 9. маја - Дана победе над фашизмом, Савез удружења бораца народноослободилачког рата Србије и Војводине организовао је у Дому војске Свечану академију. Учесници су истакли да је важно да се овај датум обележава због младих поколења, како би знали своју историју и како би могли да схвате шта се за време Другог светског рата догађало у Европи.

С А О П Ш Т Е Њ Е

На данашњи дан, пре 16 година, на Новосадском сајму је убијен мр Бошко Перошевић, тада председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду

ДОНАЦИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋА ДОМУ ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, у пратњи сестре принцезе Катарине Бети Румелиотис, посетили су у среду, 11. маја, Нови Сад и том приликом Дому здравља уручили путнички аутомобил „Фијат 500Л“.

ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА ЦВЕТКОВИЋА ЗА ПОРТАЛ „АГРОБИЗ“

На 2. регионалној агробизнис конференцији под називом „Преко поља до Европе“ председник Градског одбора СПС у Новом Саду и генерални директор „Новосадског сајма“ Слободан Цветковић дао је интервју за портал „Агробиз“, који преносимо у наставку. Очекујемо велик број гостију из Хрватске који

ПРИМЕР ДОБРОГ ПОСЛОВАЊА

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду један је од најважнијих пословних догађаја у области аграра у овом делу Европе, а ове године се, 83. пут по реду, одржава у периоду од 14. до 20. маја. Кроз разговор с господином Слободаном Цветковићем, председником Градског одбора СПС у Новом Саду, откривамо вам све најважније информације везане за овогодишње издање највећег пољопривредног скупа у земљи.

Пољопривредни сајам – агробизнис центар региона

Међународни пољопривредни сајам биће одржан од 14. до 20. маја у Новом Саду, а на тој манифестацији представиће се око 1.500 излагача из 60 земаља и најзначајнији домаћи привредници из области аграра и грана које имају везе с пољопривредом, најављено је данас на конференцији за новинаре у Београду.

СПС ЈЕ ОТВОРЕН ЗА РАЗГОВОРЕ

Ових дана спекулише се доста о томе какве се промене очекују у новом сазиву Скупштине Града Новог Сада. Тим поводом, председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић рекао је за портал 021 да, пре свега, треба сачекати одлуку СНС о томе шта ће бити у републичком парламенту.

ТРИБИНА  - САОБРАЋАЈ  И  БЕЗБЕДНОСТ  САОБРАЋАЈА

У Месној организацијиСПС „Подбара“ 20. априла 2016. године у 18,00 је одржана трибина на тему „Саобраћај и безбедност саобраћаја“. Гости трибине су били: члан председништва Форума жена ГО СПС Нови Сади начелница у Градској управи за саобраћај и путеве града Новог Сада Викторија Пауновић, Марко Топо – извршни директор „Паркинг сервиса“ и Милан Говедарица – представник Савета за безбедност и координацију саобраћаја на путевима на територији града Новог Сада.

ОТВОРЕНА АУТОМАТИЗОВАНА БИЦИКЛИСТИЧКА СТАНИЦА

Захваљујући иницијативи коју је покренула Социјалистичка партија Србије и МО СПС „Детелинара“ житељи овог дела Града добили су јуче, 21. априла 2016. године, аутоматизовану бициклистичку станицу у улици Корнелија Станковића.

ТРИБИНА  У  ШАНГАЈУ

Дана 20. априла 2016. године са почетком у 17,00 часова одржана је трибина у МО СПС „Шангај“. Предавањена тему „Канабис – дрога или лек“ је одржала др Мирка Лукић Шаркановић, председница Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад. Циљ ове трибине је био да се сви присутни, и чланови СПС и симпатизери упознају са добрим и лошим странама коришћења ове биљке тј.да се направи разлика када се она користи у медицинске сврхе а када не.

Одржана трибина СПС-а о спорту

У амфитеатру Спенса одржана је трибина и представљање програма Социјалистичке партије Србије на тему спорта, као привредне гране, професије и што је најбитније, схватање спорта као саставног дела културе живљења. На питања како унапредити спорт и решити круцијалне проблеме говорио је Александар Јованчевић, човек који је прославио рвачки спорт бројним признањима. Јованчевић је данас на челу Спортске асоцијације Новог Сада и има јасну визију за афирмацију спорта у Србији.

„ЖЕНЕ  КОЈЕ   СУ  МЕЊАЛЕ  СВЕТ“

Након неколико успешних трибина које је одржао професор Тибор Халаши на тему „Жене које су мењале свет“, жене из Форума жена Градског одбора Нови Сад су дошле на идеју да од материјала направе књигу. У кратком временском року је идеја спроведена у дело и промоција књиге је одржана 21.априла 2016.године у 19,00 у Градском одбору СПС Нови Сад на четвртом спрату.

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ОБЈЕКАТ СЛУЖБЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД“

Реновирање Службе здравствене заштите деце Дома здравља „Нови Сад“ која се налази у улици Васе Стајића број 5, отпочело је у октобру 2015. године, а завршено је крајем фебруара 2016. године. Реновирање објекта, које је финансирано средствима Дома здравља „Нови Сад“ и Града,износило је укупно 16,3 милиона динара, а реновирана зграда представља једну од најстаријих у склопу Дома здравља „Нови Сад“ и легат је Васе Стајића, писца и филозофа

ДРУГАРСТВО, ПРЕ СВЕГА

МО СПС „Детелинара“ наставила је и данас са активностима у оквиру акције „Обојимо Нови Сад у црвено“, које су изазвале посебну пажњу и интересовање код грађана.

"Зато што су људи важни"

Месна организација СПС „Ветерник“ реализовала је проверу вредности шећера из капиларне крви и артеријског крвног притиска за наше старе социјалисте и симпатизере, као и за све заинтересоване житеље Ветерника.

БУДИСАВА СЕ ЦРВЕНИ

У Будисави је петак, 15. април, био у знаку црвене боје и Социјалистичке партије Србије. Омладинци Градског одбора СПС у Новом Саду организовали су акцију на пијаци приликом које су делили поклончиће својим суграђанима, разговарали са њима о проблемима које би у наредном периоду требало решити у овом месту, делили им пропагандни материјал и флајере на којима се налазе неки ставови и идеје за које ће се Социјалистичка партија Србије залагати, и који је препоручују грађанима као прави избор 24. априла.

ПРЕДСЕДНИК БАЈАТОВИЋ ОБИШАО ТЕРЕН

Активисти Градског одбора СПС у Новом Саду искористили су и данашњи леп дан да изађу на терен и ослушну наше суграђанке и суграђане, представе им програм, идеје и ставове Социјалистичке партије Србије, те им јасно ставе до знања да имају за кога да гласају и да је заокруживање броја 3 на изборима 24. априла једини прави избор за сваког одговорног, доброг и поштеног грађанина Новог Сада.

ЦРВЕНИ СЕ НОВИ САД

МО СПС „Прва војвођанска бригада“ одржала је акцију промоције Социјалистичке партије Србије у периоду од 9:30 до 12:30 часова на Футошкој пијаци. Акција је прошла веома запажено и изазвала је велико интересовање код грађана који су се нашли у овом делу Града, а вредни активисти Социјалистичке партије Србије делили су пропагандни материјал и сакупили велики број сигурних гласова и потписа

„И ПО СУНЦУ И ПО КИШИ СРЦЕМ ТРОЈКУ ТИ ИСПИШИ“

Изборни штабови МО СПС "Лиман 3" и "7. јули" организовали су шетњу под називом "И ПО СУНЦУ И ПО КИШИ СРЦЕМ ТРОЈКУ ТИ ИСПИШИ", у којој су учешће узели и чланови изборних штабова МО СПС "Острво", "Бистрица", "Гаврило Принцип", „Бошко Буха" и "Југовићево".

МО СПС „ЛИМАН 3“, „ОСТРВО“ И „ИВО АНДРИЋ“ ДОБИЛЕ СВОЈУ КАНЦЕЛАРИЈУ

Још три Месне организације Социјалистичке партије Србије отвориле су своју канцеларију чиме су житељи Лимана 3 и 4 добили могућност да се на територији дела Града у којој живе ближе упознају са радом и активностима Градског одбора СПС у Новом Саду, али и различитим акцијама и догађајима који су у организацији МО СПС „Лиман 3“, МО СПС „Острво“ и МО СПС „Иво Андрић“.

БИРАМ ЦРВЕНО

Изборни штаб СПС "7. јули" успешно је спровео акцију под називом "БИРАМ ЦРВЕНО". То је једна од акција у оквиру донесеног плана и програма изборних активности на територији МЗ "7. Јули" коју води изборни штаб СПС из ове Месне заједнице.

„ВЕРА, ЉУБАВ, НАДА“

Изборни штаб СПС "7. јули" успешно је спровео акцију под називом "ВЕРА, ЉУБАВ, НАДА". То је још једна од акција у оквиру донесеног плана и програма изборних активности на територији МЗ "7. јули" коју води изборни штаб СПС из ове Месне заједнице.

ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ УСПЕШНИХ АКЦИЈА

Месна организација СПС "Детелинара" одржала је још једну у низу успешних акција промоције Партије у времену од 9 до 13 часова на раскрсници улица Јанка Чмелика и Хаџи Рувимове, поред апотеке „Јанковић". Поред прикупљања сигурних гласова грађанима су подељене програмске платформе партије, пропагандни материјал у виду хемијских оловака, упаљача, блокчића, беџева као и кафа.

„ЗАОКРУЖИ 3“

Изборни штабови СПС "Лиман 3", "Вера Павловић" и "7. јули" организовали су акцију под називом "ЗАОКРУЖИ 3". Акција "ЗАОКРУЖИ 3" која се одиграла на углу Булевара цара Лазара и Пушкинове улице, код Лиманске пијаце, имала је за циљ да промовише план и програм изборних активности СПС-а и оствари интеракцију са својим суграђанима.

„КОМШИЈА ДОЂИ НА РАДНУ АКЦИЈУ“

У организацији МО СПС „Сава Ковачевић“, одржана је радна акција која је имала циљ да анимира што већи број симпатизера Социјалистичке партије Србије и заинтересује их за наш рад и активности.

ШИРЕЊЕМ ПАНИКЕ ПРОТИВ БУДУЋНОСТИ ВОЈВОДИНЕ

Синоћ је због лажне дојаве да је постављена бомба у једном новосадском клубу прекинуто традиционално предизборно дружење Социјалистичке омладине Војводине. Полицији је јављено да је бомба постављена непосредно након доласка на скуп председника ПО СПС Душана Бајатовића. Присутни су, више од хиљаду младих, након позива председника ПО СПС мирно напустили клуб како би полиција проверила да ли је бомба стварно постављена. Након пола сата полицијске претраге утврђено је да је анонимна дојава била лажна па је дружење Социјалистичке омладине Војводине настављено. Полиција се понашала крајње коректно, у складу са правилима у таквим ситуацијама.

МО "ДУНАВ" ПОЗИВ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ

Позивамо вас да у суботу, 16.04.2016, својим потписом подржите петицију за враћање улице Милоша Бајића у једносмерни режим саобраћаја и враћање уздужног паркинга на десној страни улице, како је и некад било. Сматрамо да је увођењем двосмерног режима и укидањем паркинг места довело до повећања саобраћајних удеса и опасности који нису прихватљиви.