Градски одбор СПС Нови Сад
МР СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР “НОВОСАДСКОГ САЈМА” И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ, УРУЧИО ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СТОЧАРИМА

Признања награђеним одгајивачима на националној изложби стоке која је одржана у оквиру 84. међународног пољопривредног сајма уручио је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић, у друштву републичког министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислава Недимовића и вршиоца дужности шефа делегације ЕУ у Републици Србији Оскара Бенедикта.

ČESI UTROSTRIČILI SVOJ ŠTAND

Generalni direktor Novosadskog sajma i predsednik Gradskog odbora SPS Novi Sadmr Slobodan Cvetković primio je ambasadorka Republike Češke u Beogradu Ivanu Hlavsovu, sa kojom je potom poseti štand njene zemlje na 84. Međunarom poljoprivrednom sajmu. Nakon obilaska štanda Češke Republike, direktor Sajma mr Slobodan Cvetković zahvalio se ambasadorki Hlavskovoj što je i ove godine svojim posetom podržala Međunarodni poljoprivredni sajam.

„НОВОСАДСКИ САЈАМ“ ЈЕ СПОНА ИСТОКА И ЗАПАДА

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Садумр Слободан Цветковић разговарао је са делегацијом Одбора за рурални развој и заштиту потрошача немачке савезне покрајине Баден-Виртенберг која је посетила 84. међународни пољопривредни сајам.

ДИРЕКТОР „НОВОСАДСКОГ САЈМА“ И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ МР СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ ПОТПИСАО ПРВИ ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ДИЈАСПОРОМ

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић и председник Удружења српских привредника Швајцарске Стојан Стевановић на 84. међународном пољопривредном сајму потписали су протокол о сарадњи чији ће резултат бити повезивање новосадске сајамске куће са сајмом у Цириху. То је било у складу са континуираним залагањем Цветковића за пословно повезивање наше дијаспоре са отаџбином.

МИ ПОВЕЗУЈЕМО НАЈБОЉЕ У АГРОБИЗНИСУ

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије, први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова, у Новом Саду свечано је отворио 84. међународни пољопривредни сајам на коме учествује 1.500 излагача из 60 земаља света.

ВРАЋЕН НЕКАДАШЊИ СЈАЈ И УГЛЕД

Високи званичници, након свечаног отварања 84. међународног пољопривредног сајма, обишли су неколико излагачких сегмената како би се непосредно упознали са дометима овогодишње манифестације. Они су потом изрекли низ похвала менаџменту Сајма на челу са генералним директором и председником Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободаном Цветковићем.

Човек живи док га се сећамо

Чланови Социјалистичке партије Србије данас су на Новосадском сајму положили цвеће на спомен обележје трагично преминулом председнику Извршног већа Војводине и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду, Бошку Перошевићу.

Сајам повезује свет

“На овогодишњем 84. међународном пољопривредном сајму, који се од 13. до 19. маја одржава на “Новосадском сајму”, наступиће више од 1.500 излагача из 60 земаља”, изјавио је данас директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.

ФОРУМ ЖЕНА НА РОМСКОЈ ВЕЧЕРИ

Поводом Дана Рома у Мастер центру Новосадског сајма је одржано Ромско вече под називом „Ово је наш дан“, 10.априла 2017.године са почетком у 18,00 часова у организацији удружења „Бела Ромкиња“ чија је председница Слађана Вулин.

ПОСЕТА ВАТРОГАСНОМ ДОМУ У КИСАЧУ

Председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић, секретар Јужнобачког округа Социјалистичке партије Србије Зоран Петковић, председник МО СПС „Кисач“ Недељко Лугоња и омладинци Градског одбора СПС у Новом Саду посетили су јуче, 20. априла, у послеподневним часовима Ватрогасни дом у Кисачу.

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ ОЏАЦИМА

У оквиру предизборне кампање председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић и потпредседник Покрајинског одбора СПС у Војводини Марко Ровчанин посетили су јуче, 10. априла 2017. године, општину Оџаци.

НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА “НОВОСАДСКИ САЈАМ”

Национално признање Статуета и Повеља "Капетан Миша Анастасијевић" уручено је генералном директору “Новосадског сајма” и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду Слободану Цветковићу на свечаности у Матици српској. “Новосадски сајам” је добио признање као најбољи промотер Новог Сада и Србије, а како стоји у саопштењу жирија пројекта „Пут ка врху“ ова кућа је признање добила за унапређење привредног амбијента Србије, квалитет привређивања и промоцију Новог Сада и Србије у свету, као и завидну корпоративну и друштвену одговорност.

Састанак председника ПО СПС у Војводини са члановима Месних одбора у Новом Саду

У самом финишу предизборних активности Социјалистичке партије Србије за председничке изборе који ће се одржати 2. априла 2017. године, председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић са сарадницима одржали су састанке Месних одбора Градске организације.

У НОВОМ САДУ ОДРЖАН МИТИНГ ПОДРШКЕ ПРЕДСЕДНИЧКОМ КАНДИДАТУ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ

На митингу подршке председничком кандидату владајуће коалиције Александру Вучићукоји је одржан јуче, 18. марта, у Новом Саду учешће су узели и бројни активисти Социјалистичке партије Србије чиме је још једном показано колико су битни јединство и заједнички циљеви како би се остварила добробит грађана и Србије.

ЖЕНА СВЕ МОЖЕ И ЗНА

Поводом 8. марта међународног Дана жена, Форум жена Градског одбора СПС је организовао прославу у просторијама ГО СПС у петак 10. марта 2017. године са почетком у 20,00 часова.

САОПШТЕЊЕ
САОПШТЕЊЕ 14/03/2017

Сајам опреме за риболов и активан боравак у природи „Fishing Show & Outdoor World” биће одржан, од 16. до 19. марта, у Хали 1 и на отвореном простору Новосадског сајма.

ФОРУМ ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД НА МИТИНЗИМА ПОДРШКЕ

У складу са одлукама Главног одбора СПС у вези са предстојећим председничким изборима , представнице новосадског Форума жена су достојанствено представљале нашу странку на митинзима подршке председничком кандидату Александру Вучићу на митингу у Сремској Митровици (3.марта 2017.) и у Суботици (7.марта 2017.).

НОВОСАДСКИ ФОРУМ ЖЕНА НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

Ускладу са програмским опредељењима Социјалистичке партије Србије, Форум жена Градског одбора Нови Сад је посетио овогодишњи Сајам образовања 6. марта 2017.године и тако показао колика је важност и значај улагања у знање и образовање младих генерација.

ОТВОРЕНА ПЕДИЈАТРИЈСКА АМБУЛАНТА У БЕГЕЧУ

Одељење педијатрије отоврено је јуче, 08.03. 2017. године, у Бегечу, а отварању су присуствовали и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић, потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду др Веселин Бојат и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват. Ово одељење изузетно је значајно за мештане Бегеча, с обзиром да, према подацима, у Бегечу живи више од 560 деце различитог узраста.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Obaveštavamo Vas da je prikupljanje potpisa podrške za predsedničke izbore 2017. godine pomereno za petak, 03.03.2017. godine, u periodu od 09.00 do 14.00 časova. Prikupljane potpisa podrške obaviće se u prostorijama Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, Vase Stajića br. 6, na 2. spratu.

ТОК КЊИЖЕВНОСТИ ОД АНАЛОГНОГ ДО ДИГИТАЛНОГ УЗ ОБРАЗОВАЊЕ И УМЕТНОСТ

Од 6. до 12. марта на Новосадском сајму биће организовани 23. међународни салон књига и 22. изложба уметности “Арт експо”. У истом термину, али четири дана краће, до 8. марта, трајаће Сајам образовања “Путокази”. Први пут ове године биће одржана конференција БлогОпен-БлогНекст, од 9. до 11. марта.

Одржана седница Главног одбора СПС-а

На седници Главног одбора СПС-а која је одржана у суботу, 18. фебруара 2017. године, одлучено је да ће СПС подржати лидера СНС-а Александра Вучића за председничког кандидата. Председник партије Ивица Дачић, рекао је да Вучић не добија само подршку социјалиста за кандидатуру, већ да га наша партија сматра својим кандидатом на изборима за шефа државе.

РАЗМОТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ УНАПРЕЂЕЊА САРАДЊЕ НОВОСАДСКОГ И МИНХЕНСКОГ САЈМА

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић посетио је данас Мађународни сајам спорта у Минхену, а у разговору са генералним директором Минхенског сајма Клаусом Дитрихом, размотрени су потенцијали могуће сарадње између Минхенског и Новосадског сајма, размена искустава у организацији сајамских манифестација, као и унапређење учешћа у међународним сајамским институцијама.

Проглашени победници акције „Најбоље из Србије 2016.“

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделили су признања најуспешнијм домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној церемонији „Најбоље из Србије 2016“.

МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА НА ЛИНИЈИ СВЕТСКИХ ТРЕНДОВА

"Новосадски сајам", уз нове манифестације и обележавање неколико јубилеја припрема 16 приредби које ће бити одржане у 12 термина. Данас су најављени Међународни дани енергетике и инвестиција којима почиње сајамска сезона.

ХУМАНОСТ КАО ИНСПИРАЦИЈА

У сусрет божићним и новогодишњим празницима Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је приредио хуманитарну изложбу слика Маријана Дакића под називом „Инспирација душе“, у просторијама Градског одбора СПС Нови Сад учетвртак22. децембра 2016. године у 18,00.

ПОЗИВ НА ПРОМОЦИЈУ КЊИГЕ "ДР КЕТРИН МАКФЕЈЛ И ЊЕНА БОЛНИЦА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ" У ИЗДАЊУ ДЗНС.

У уторак, 27.12.2016. године, у 19 часова, у просторијама ГО СПС у Новом Саду (Васе Стајића 6, IV спрат, Велика сала), у организацији Форума жена ГО СПС у Новом Саду, одржаће се промоција књиге "Др Кетрин Макфејл и њена болница у Сремској Каменици", аутора др Вање и Слободана Продића, а у издању ДЗНС.

„НОВОСАДСКИ САЈАМ“ ДОНЕО ГРАДУ 4.6 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

„Ову годину „Новосадски сајам“ завршава са добитком. Одржано је 12 приредби у осам термина, на којима је наступило око 2.000 излагача, а видело их је више од 250.000 посетилаца, што је пораст од 32% у односу на прошлу годину. УКонгресном центру „Мастер“ одржано је 176 догађаја, ауведене су нове услуге за излагаче и посетиоце - неограничен бежични интернет и мобилна апликација“, рекао је на конфренцији за новинаре генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић.

ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА СЛИКА

Овим путем желимо да Вас позовемо на хуманитарну продајну изложбу неафирмисаног сликара Марјана Дакића која ће се одржати у четвртак, 22. децембра, у 18 часова у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду, у улици Васе Стајића 6, на IV спрату.Средства прикупљена од продаје слика, али и од Ваших личних донација,намењена су Удружењу особа оболелих од дечје и церебралне парализе "Сунце".

ПРЕДСЕДНИК ГО СПС НС СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ ГОСТОВАО У ЕМИСИЈИ „СУЧЕЉАВАЊЕ“

„Нови Сад је у 2016. годину ушао под предизборном тензијом, а из ње излази као Европска престоница културе 2021, Омладинска престоница Европе 2019, са новим излазом на аутопут, фабрикама две мултинационалне компаније...“, речи су којима је ауторка и водитељка емисије „Сучељавање“ Александра Поповић започела своју синоћњу емисију у којој су јој гости били шефови одборничких група у Скупштини Града Новог Сада.

ПОЧЕО НОВИ КРУГ САСТАНАКА САВЕТА

У просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду покренут је нови круг састанака Савета формираних при Градском одбору СПС у Новом Саду чиме су отпочеле и припреме Социјалистичке партије Србије за наредне, председничке изборе.

ЖЕНЕ НАУЧНИЦЕ У ПРИРОДНИМ НАУКАМА

Поводом међународног празника Дана толеранције, Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је 16. новембра 2016. године у 18,00 у Великој сали Градског одбора СПС, организовао предавање на тему „Жене научнице у природним наукама“. Предавање је припремио професор др Тибор Халаши.