Градски одбор СПС Нови Сад
Отворен Сајам спорта

​“Сајам спорта је изузетна прилика да се што више људи упозна с историјом развоја спорта, најтрофејнијим клубовима, али и онима који тек настају, јер бављење спортом учи младе најбољим особинама и омогућава им да живе здраво”, рекао је отварајући Сајам спорта члан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. “Бављење спортом некоме ће донети шампионску титулу, неко ће се спортом бавити рекреативно, али је извесно да ће и једни и други развити праве вредности које он негује, а то је онда и оно што се жели постићи”.

Отворен 50. ЛОРИСТ

Министар заштите животне средине Горан Триван свечано је на “Новосадском сајму” отворио јубиларни 50. међународни сајам лова, риболова и спорта, 24. сајам хортикултуре и 25. сајам ”Еко свет”. Честитајући организаторима јубилеј и вредне резултате ”Лориста”, Триван је захвалио Покрајини Војводини, Граду Новом Саду и “Новосадском сајму” на подршци.

ДЕЦИ ИЗ СВРАТИШТА ОД СРЦА

Представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су већ традиционално обрадовале децу Свратишта на Булевару ослобођења 39, гардеробом и школским прибором, у петак 29.септембра 2017.године.

50 одсто већи 50. сајмови ЛОРИСТ и 50. сајам ТУРИЗМА

Овогодишњи јубиларни 50. међународни сајмови ЛОРИСТ, од 3. до 8. октобра, и 50. међународни сајам туризма, од 5. до 7. октобра, окупиће на “Новосадском сајму” 50 одсто више излагача него прошле године, рекао је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић додајући да ће Сајмове ЛОРИСТ отворити министар заштите животне средине Горан Триван.

Најављен јубиларни ЛОРИСТ

Улазећи у другу половину века Међународни сајам лова, риболова и спорта дочекује посетиоце већим бројем излагача на већем излагачком простору и највећом изложбом трофеја која ће ове године бити одржана у Европи.

Јован Дејановић поклонио „Новосадском сајму” фотографију друга Тита на Сајму

Један од најомиљенијих градоначелника Новог Сада двадесетог века и сведок златних година Пољопривредног, Сајмова ЛОРИСТ и Сајма туризма у Новом Саду Јован Дејановић, посетио је данас “Новосадски сајам”. Том приликом, генералном директору и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду Слободану Цветковићу поклонио је фотографију на којој дочекује Јосипа Броза Тита на Пољопривредном сајму седамдесетих година прошлог века.

ПРЕДАВАЊЕ „ПРЕВЕНЦИЈА РАКА ДОЈКЕ“

У складу са Националним програмом „Србија против рака“, у четвртак, 29. јуна 2017. године, у 19,00 часова у Градском одбору СПС у Новом Саду одржано је предавање на тему „Превенција рака дојке“ у организацији новосадског Форума жена.

Формиран Савет сајмова ЛОРИСТ

Поводом јубиларног, 50. међународног сајма ЛОРИСТ, оформљен је Савет који чине еминентни стручњаци из научних, градских, покрајинских и државних установа и институција у областима лова, риболова, хортикултуре и екологије. Савет пружа подршку “Новосадском сајму” у креирању садржаја, активно учествује у припреми и реализацији, али и у анимирању циљне публике.

САЈАМСКЕ НАГРАДЕ ДАЈУ ПРЕДНОСТ НА ТРЖИШТУ

На Вечери шампиона 84. међународног пољопривредног сајма најуспешнијим излагачима за квалитет њихових производа уручени су пехари и плакете “Новосадског сајма”. Највиша признања уручио је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић који је изразио наду да ће сајамска одличја добитницима помоћи да своје производе и услуге добро пласирају и позиционирају на тржишту.

МР СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР “НОВОСАДСКОГ САЈМА” И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ, УРУЧИО ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СТОЧАРИМА

Признања награђеним одгајивачима на националној изложби стоке која је одржана у оквиру 84. међународног пољопривредног сајма уручио је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић, у друштву републичког министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислава Недимовића и вршиоца дужности шефа делегације ЕУ у Републици Србији Оскара Бенедикта.

ČESI UTROSTRIČILI SVOJ ŠTAND

Generalni direktor Novosadskog sajma i predsednik Gradskog odbora SPS Novi Sadmr Slobodan Cvetković primio je ambasadorka Republike Češke u Beogradu Ivanu Hlavsovu, sa kojom je potom poseti štand njene zemlje na 84. Međunarom poljoprivrednom sajmu. Nakon obilaska štanda Češke Republike, direktor Sajma mr Slobodan Cvetković zahvalio se ambasadorki Hlavskovoj što je i ove godine svojim posetom podržala Međunarodni poljoprivredni sajam.

„НОВОСАДСКИ САЈАМ“ ЈЕ СПОНА ИСТОКА И ЗАПАДА

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Садумр Слободан Цветковић разговарао је са делегацијом Одбора за рурални развој и заштиту потрошача немачке савезне покрајине Баден-Виртенберг која је посетила 84. међународни пољопривредни сајам.

ДИРЕКТОР „НОВОСАДСКОГ САЈМА“ И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ МР СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ ПОТПИСАО ПРВИ ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ДИЈАСПОРОМ

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић и председник Удружења српских привредника Швајцарске Стојан Стевановић на 84. међународном пољопривредном сајму потписали су протокол о сарадњи чији ће резултат бити повезивање новосадске сајамске куће са сајмом у Цириху. То је било у складу са континуираним залагањем Цветковића за пословно повезивање наше дијаспоре са отаџбином.

МИ ПОВЕЗУЈЕМО НАЈБОЉЕ У АГРОБИЗНИСУ

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије, први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова, у Новом Саду свечано је отворио 84. међународни пољопривредни сајам на коме учествује 1.500 излагача из 60 земаља света.

ВРАЋЕН НЕКАДАШЊИ СЈАЈ И УГЛЕД

Високи званичници, након свечаног отварања 84. међународног пољопривредног сајма, обишли су неколико излагачких сегмената како би се непосредно упознали са дометима овогодишње манифестације. Они су потом изрекли низ похвала менаџменту Сајма на челу са генералним директором и председником Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободаном Цветковићем.

Човек живи док га се сећамо

Чланови Социјалистичке партије Србије данас су на Новосадском сајму положили цвеће на спомен обележје трагично преминулом председнику Извршног већа Војводине и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду, Бошку Перошевићу.

Сајам повезује свет

“На овогодишњем 84. међународном пољопривредном сајму, који се од 13. до 19. маја одржава на “Новосадском сајму”, наступиће више од 1.500 излагача из 60 земаља”, изјавио је данас директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.

ФОРУМ ЖЕНА НА РОМСКОЈ ВЕЧЕРИ

Поводом Дана Рома у Мастер центру Новосадског сајма је одржано Ромско вече под називом „Ово је наш дан“, 10.априла 2017.године са почетком у 18,00 часова у организацији удружења „Бела Ромкиња“ чија је председница Слађана Вулин.

ПОСЕТА ВАТРОГАСНОМ ДОМУ У КИСАЧУ

Председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић, секретар Јужнобачког округа Социјалистичке партије Србије Зоран Петковић, председник МО СПС „Кисач“ Недељко Лугоња и омладинци Градског одбора СПС у Новом Саду посетили су јуче, 20. априла, у послеподневним часовима Ватрогасни дом у Кисачу.

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ ОЏАЦИМА

У оквиру предизборне кампање председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић и потпредседник Покрајинског одбора СПС у Војводини Марко Ровчанин посетили су јуче, 10. априла 2017. године, општину Оџаци.

НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА “НОВОСАДСКИ САЈАМ”

Национално признање Статуета и Повеља "Капетан Миша Анастасијевић" уручено је генералном директору “Новосадског сајма” и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду Слободану Цветковићу на свечаности у Матици српској. “Новосадски сајам” је добио признање као најбољи промотер Новог Сада и Србије, а како стоји у саопштењу жирија пројекта „Пут ка врху“ ова кућа је признање добила за унапређење привредног амбијента Србије, квалитет привређивања и промоцију Новог Сада и Србије у свету, као и завидну корпоративну и друштвену одговорност.

Састанак председника ПО СПС у Војводини са члановима Месних одбора у Новом Саду

У самом финишу предизборних активности Социјалистичке партије Србије за председничке изборе који ће се одржати 2. априла 2017. године, председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић са сарадницима одржали су састанке Месних одбора Градске организације.

У НОВОМ САДУ ОДРЖАН МИТИНГ ПОДРШКЕ ПРЕДСЕДНИЧКОМ КАНДИДАТУ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ

На митингу подршке председничком кандидату владајуће коалиције Александру Вучићукоји је одржан јуче, 18. марта, у Новом Саду учешће су узели и бројни активисти Социјалистичке партије Србије чиме је још једном показано колико су битни јединство и заједнички циљеви како би се остварила добробит грађана и Србије.

ЖЕНА СВЕ МОЖЕ И ЗНА

Поводом 8. марта међународног Дана жена, Форум жена Градског одбора СПС је организовао прославу у просторијама ГО СПС у петак 10. марта 2017. године са почетком у 20,00 часова.

САОПШТЕЊЕ
САОПШТЕЊЕ 14/03/2017

Сајам опреме за риболов и активан боравак у природи „Fishing Show & Outdoor World” биће одржан, од 16. до 19. марта, у Хали 1 и на отвореном простору Новосадског сајма.

ФОРУМ ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД НА МИТИНЗИМА ПОДРШКЕ

У складу са одлукама Главног одбора СПС у вези са предстојећим председничким изборима , представнице новосадског Форума жена су достојанствено представљале нашу странку на митинзима подршке председничком кандидату Александру Вучићу на митингу у Сремској Митровици (3.марта 2017.) и у Суботици (7.марта 2017.).

НОВОСАДСКИ ФОРУМ ЖЕНА НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

Ускладу са програмским опредељењима Социјалистичке партије Србије, Форум жена Градског одбора Нови Сад је посетио овогодишњи Сајам образовања 6. марта 2017.године и тако показао колика је важност и значај улагања у знање и образовање младих генерација.

ОТВОРЕНА ПЕДИЈАТРИЈСКА АМБУЛАНТА У БЕГЕЧУ

Одељење педијатрије отоврено је јуче, 08.03. 2017. године, у Бегечу, а отварању су присуствовали и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић, потпредседник Градског одбора СПС у Новом Саду др Веселин Бојат и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват. Ово одељење изузетно је значајно за мештане Бегеча, с обзиром да, према подацима, у Бегечу живи више од 560 деце различитог узраста.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Obaveštavamo Vas da je prikupljanje potpisa podrške za predsedničke izbore 2017. godine pomereno za petak, 03.03.2017. godine, u periodu od 09.00 do 14.00 časova. Prikupljane potpisa podrške obaviće se u prostorijama Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, Vase Stajića br. 6, na 2. spratu.

ТОК КЊИЖЕВНОСТИ ОД АНАЛОГНОГ ДО ДИГИТАЛНОГ УЗ ОБРАЗОВАЊЕ И УМЕТНОСТ

Од 6. до 12. марта на Новосадском сајму биће организовани 23. међународни салон књига и 22. изложба уметности “Арт експо”. У истом термину, али четири дана краће, до 8. марта, трајаће Сајам образовања “Путокази”. Први пут ове године биће одржана конференција БлогОпен-БлогНекст, од 9. до 11. марта.

Одржана седница Главног одбора СПС-а

На седници Главног одбора СПС-а која је одржана у суботу, 18. фебруара 2017. године, одлучено је да ће СПС подржати лидера СНС-а Александра Вучића за председничког кандидата. Председник партије Ивица Дачић, рекао је да Вучић не добија само подршку социјалиста за кандидатуру, већ да га наша партија сматра својим кандидатом на изборима за шефа државе.

РАЗМОТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ УНАПРЕЂЕЊА САРАДЊЕ НОВОСАДСКОГ И МИНХЕНСКОГ САЈМА

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић посетио је данас Мађународни сајам спорта у Минхену, а у разговору са генералним директором Минхенског сајма Клаусом Дитрихом, размотрени су потенцијали могуће сарадње између Минхенског и Новосадског сајма, размена искустава у организацији сајамских манифестација, као и унапређење учешћа у међународним сајамским институцијама.

Проглашени победници акције „Најбоље из Србије 2016.“

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделили су признања најуспешнијм домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној церемонији „Најбоље из Србије 2016“.

МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА НА ЛИНИЈИ СВЕТСКИХ ТРЕНДОВА

"Новосадски сајам", уз нове манифестације и обележавање неколико јубилеја припрема 16 приредби које ће бити одржане у 12 термина. Данас су најављени Међународни дани енергетике и инвестиција којима почиње сајамска сезона.