Градски одбор СПС Нови Сад
ДОБРОМ ИНИЦИЈАТИВОМ ДО ЗАДОВОЉЕЊА ПОТРЕБА ГРАЂАНА

На седници Савета Месне заједнице “Стари Град” која је одржана 07.09, члан Савета Месне заједнице и председник Месне организације СПС “Стари Град” Светислав Јелић покренуо је иницијативу за уређење травњака у улици Модене. Наиме, на поменутом травњаку годинама се формирају утабане стазе, те је Светислав Јелић предложио да се преко травњака направе пешачке стазе.

ПОЧЕО САЈАМ НАУКА ЗА ПРИВРЕДУ

Први Сајам „Наука за привреду“ свечано је отворио потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић. Према његовим речима интензиван економски развој као основ свеукупног друштвеног развоја је основно опредељење Покрајинске владе. Како је навео, то опредељење већ даје озбиљне резултате, Србија је на добром путу економског развоја, а том развоју Војводина даје значајан допринос.

“Бирај бољу будућност-СПС”

У просторијама Градског одбора Социјалистичке Партије Србије , 29.11.2017. године одржан је састанак са младим члановима СПС-а Месне организације Вера Павловић.

ИЗ ЖЕНСКОГ ПЕРА

У организацији МОСПС „Омладински покрет“ одржано је књижевно вече „Из женског пера“ у четвртак 23. новембра 2017. године у 18,00 часова у Великој сали Месне заједнице „Омладински покрет“.

ИСХРАНОМ ДО ЗДРАВОГ СРЦА

У среду, 22. новембра 2017. године са почетком у 17,00 часова у Месној организацији „Шангај“ је одржано предавање „Исхраном до здравог срца“. Предавање је одржала докторка Олгица Јукић Неатница.

"Чепом до осмеха"

Социјалистичка омладина Месног одбора "Гаврило Принцип" учествовала је у хуманитарној акцији "Чепом до осмеха" и показала да није тешко бити хуман. Сакупљени пластични чепови достављени су у Дом здравља "Нови Сад", на Новом насељу.

НОВОСАДСКИ ФОРУМ ЖЕНА У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У четвртак 9. новембра 2017. године, у галерији Народне библиотеке у Новом Бечеју је одржана промоција књиге прича Дариа Тенжере „Потиска вила“ којој су присуствовал епредставнице новосадског Форума жена.

 „СТОП НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ !“

Поводом Међународног дана против насиља у породици у четвртак, 9. новембра 2017. годинеу 18,00 часова, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад, одржана је трибина под називом „Стоп насиљу у породици!“ у организацији ФОЖ СПС Нови Сад.

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ – ФОРМИРАЊЕ ЖЕНСКЕ ПОЛИТИЧКЕ МРЕЖЕ ГРАДА НОВОГ САДА

Представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су у петак 27. октобра 2017. године у 18,00 часова, у просторијама ГО Зелене странке присуствовале састанку на коме су се нашле жене из свих градских политичких партија ради формирања Женске политичке мреже Града Новог Сада.

Књижевно вече „Потиска вила“

У петак, 20.октобра 2017.године у 17,00 часова одржано је књижевно вече у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад на којем је представио своје кратке приче Дарио Тенжера из Новог Бечеја.

"ОКТОБАР СОЛИДАРНОСТИ"на територији Месне организације СПС „Вера Павловић”

У организацији Месног одбора СПС“Вера Павловић”Градског одбора Нови Сад у периоду од 15. до 23. октобра 2017. године одржана је акција обиласка старијих чланова ове Месне организације.

Симпозијум Дома здравља “Нови Сад”

У уторак, 24. 10. 2017. године у Конгресном центру “Новосадског сајма” од 9 до 12 часова одржан је Симпозијум Дома здравља “Нови Сад”. Тема Симпозијума је била “У корак са временом” и организован је поводом обележавања 50 година радаДома здравља “Нови Сад” .

НОВЕМБАРСКА ПОВЕЉА

Дому здравља "Нови Сад" додељена је 23. 10. 2017. годинеНовембарска повеља за разултате остварене у пружању примарне здравствене заштите током 50 година рада и за допринос очувању здравља становништва унапређењем превентивних здравствених услуга.

Отворен Сајам спорта

​“Сајам спорта је изузетна прилика да се што више људи упозна с историјом развоја спорта, најтрофејнијим клубовима, али и онима који тек настају, јер бављење спортом учи младе најбољим особинама и омогућава им да живе здраво”, рекао је отварајући Сајам спорта члан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. “Бављење спортом некоме ће донети шампионску титулу, неко ће се спортом бавити рекреативно, али је извесно да ће и једни и други развити праве вредности које он негује, а то је онда и оно што се жели постићи”.

Отворен 50. ЛОРИСТ

Министар заштите животне средине Горан Триван свечано је на “Новосадском сајму” отворио јубиларни 50. међународни сајам лова, риболова и спорта, 24. сајам хортикултуре и 25. сајам ”Еко свет”. Честитајући организаторима јубилеј и вредне резултате ”Лориста”, Триван је захвалио Покрајини Војводини, Граду Новом Саду и “Новосадском сајму” на подршци.

ДЕЦИ ИЗ СВРАТИШТА ОД СРЦА

Представнице Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад су већ традиционално обрадовале децу Свратишта на Булевару ослобођења 39, гардеробом и школским прибором, у петак 29.септембра 2017.године.

50 одсто већи 50. сајмови ЛОРИСТ и 50. сајам ТУРИЗМА

Овогодишњи јубиларни 50. међународни сајмови ЛОРИСТ, од 3. до 8. октобра, и 50. међународни сајам туризма, од 5. до 7. октобра, окупиће на “Новосадском сајму” 50 одсто више излагача него прошле године, рекао је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић додајући да ће Сајмове ЛОРИСТ отворити министар заштите животне средине Горан Триван.

Најављен јубиларни ЛОРИСТ

Улазећи у другу половину века Међународни сајам лова, риболова и спорта дочекује посетиоце већим бројем излагача на већем излагачком простору и највећом изложбом трофеја која ће ове године бити одржана у Европи.

Јован Дејановић поклонио „Новосадском сајму” фотографију друга Тита на Сајму

Један од најомиљенијих градоначелника Новог Сада двадесетог века и сведок златних година Пољопривредног, Сајмова ЛОРИСТ и Сајма туризма у Новом Саду Јован Дејановић, посетио је данас “Новосадски сајам”. Том приликом, генералном директору и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду Слободану Цветковићу поклонио је фотографију на којој дочекује Јосипа Броза Тита на Пољопривредном сајму седамдесетих година прошлог века.

ПРЕДАВАЊЕ „ПРЕВЕНЦИЈА РАКА ДОЈКЕ“

У складу са Националним програмом „Србија против рака“, у четвртак, 29. јуна 2017. године, у 19,00 часова у Градском одбору СПС у Новом Саду одржано је предавање на тему „Превенција рака дојке“ у организацији новосадског Форума жена.

Формиран Савет сајмова ЛОРИСТ

Поводом јубиларног, 50. међународног сајма ЛОРИСТ, оформљен је Савет који чине еминентни стручњаци из научних, градских, покрајинских и државних установа и институција у областима лова, риболова, хортикултуре и екологије. Савет пружа подршку “Новосадском сајму” у креирању садржаја, активно учествује у припреми и реализацији, али и у анимирању циљне публике.

САЈАМСКЕ НАГРАДЕ ДАЈУ ПРЕДНОСТ НА ТРЖИШТУ

На Вечери шампиона 84. међународног пољопривредног сајма најуспешнијим излагачима за квалитет њихових производа уручени су пехари и плакете “Новосадског сајма”. Највиша признања уручио је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић који је изразио наду да ће сајамска одличја добитницима помоћи да своје производе и услуге добро пласирају и позиционирају на тржишту.

МР СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР “НОВОСАДСКОГ САЈМА” И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ, УРУЧИО ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СТОЧАРИМА

Признања награђеним одгајивачима на националној изложби стоке која је одржана у оквиру 84. међународног пољопривредног сајма уручио је генерални директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић, у друштву републичког министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислава Недимовића и вршиоца дужности шефа делегације ЕУ у Републици Србији Оскара Бенедикта.

ČESI UTROSTRIČILI SVOJ ŠTAND

Generalni direktor Novosadskog sajma i predsednik Gradskog odbora SPS Novi Sadmr Slobodan Cvetković primio je ambasadorka Republike Češke u Beogradu Ivanu Hlavsovu, sa kojom je potom poseti štand njene zemlje na 84. Međunarom poljoprivrednom sajmu. Nakon obilaska štanda Češke Republike, direktor Sajma mr Slobodan Cvetković zahvalio se ambasadorki Hlavskovoj što je i ove godine svojim posetom podržala Međunarodni poljoprivredni sajam.

„НОВОСАДСКИ САЈАМ“ ЈЕ СПОНА ИСТОКА И ЗАПАДА

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Садумр Слободан Цветковић разговарао је са делегацијом Одбора за рурални развој и заштиту потрошача немачке савезне покрајине Баден-Виртенберг која је посетила 84. међународни пољопривредни сајам.

ДИРЕКТОР „НОВОСАДСКОГ САЈМА“ И ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ МР СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ ПОТПИСАО ПРВИ ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ДИЈАСПОРОМ

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић и председник Удружења српских привредника Швајцарске Стојан Стевановић на 84. међународном пољопривредном сајму потписали су протокол о сарадњи чији ће резултат бити повезивање новосадске сајамске куће са сајмом у Цириху. То је било у складу са континуираним залагањем Цветковића за пословно повезивање наше дијаспоре са отаџбином.

МИ ПОВЕЗУЈЕМО НАЈБОЉЕ У АГРОБИЗНИСУ

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије, први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова, у Новом Саду свечано је отворио 84. међународни пољопривредни сајам на коме учествује 1.500 излагача из 60 земаља света.

ВРАЋЕН НЕКАДАШЊИ СЈАЈ И УГЛЕД

Високи званичници, након свечаног отварања 84. међународног пољопривредног сајма, обишли су неколико излагачких сегмената како би се непосредно упознали са дометима овогодишње манифестације. Они су потом изрекли низ похвала менаџменту Сајма на челу са генералним директором и председником Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободаном Цветковићем.

Човек живи док га се сећамо

Чланови Социјалистичке партије Србије данас су на Новосадском сајму положили цвеће на спомен обележје трагично преминулом председнику Извршног већа Војводине и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду, Бошку Перошевићу.

Сајам повезује свет

“На овогодишњем 84. међународном пољопривредном сајму, који се од 13. до 19. маја одржава на “Новосадском сајму”, наступиће више од 1.500 излагача из 60 земаља”, изјавио је данас директор “Новосадског сајма” и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.

ФОРУМ ЖЕНА НА РОМСКОЈ ВЕЧЕРИ

Поводом Дана Рома у Мастер центру Новосадског сајма је одржано Ромско вече под називом „Ово је наш дан“, 10.априла 2017.године са почетком у 18,00 часова у организацији удружења „Бела Ромкиња“ чија је председница Слађана Вулин.

ПОСЕТА ВАТРОГАСНОМ ДОМУ У КИСАЧУ

Председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић, секретар Јужнобачког округа Социјалистичке партије Србије Зоран Петковић, председник МО СПС „Кисач“ Недељко Лугоња и омладинци Градског одбора СПС у Новом Саду посетили су јуче, 20. априла, у послеподневним часовима Ватрогасни дом у Кисачу.

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС У НОВОМ САДУ ОЏАЦИМА

У оквиру предизборне кампање председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић и потпредседник Покрајинског одбора СПС у Војводини Марко Ровчанин посетили су јуче, 10. априла 2017. године, општину Оџаци.

НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА “НОВОСАДСКИ САЈАМ”

Национално признање Статуета и Повеља "Капетан Миша Анастасијевић" уручено је генералном директору “Новосадског сајма” и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду Слободану Цветковићу на свечаности у Матици српској. “Новосадски сајам” је добио признање као најбољи промотер Новог Сада и Србије, а како стоји у саопштењу жирија пројекта „Пут ка врху“ ова кућа је признање добила за унапређење привредног амбијента Србије, квалитет привређивања и промоцију Новог Сада и Србије у свету, као и завидну корпоративну и друштвену одговорност.

Састанак председника ПО СПС у Војводини са члановима Месних одбора у Новом Саду

У самом финишу предизборних активности Социјалистичке партије Србије за председничке изборе који ће се одржати 2. априла 2017. године, председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић са сарадницима одржали су састанке Месних одбора Градске организације.