Градски одбор СПС Нови Сад
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Obaveštavamo Vas da je prikupljanje potpisa podrške za predsedničke izbore 2017. godine pomereno za petak, 03.03.2017. godine, u periodu od 09.00 do 14.00 časova. Prikupljane potpisa podrške obaviće se u prostorijama Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, Vase Stajića br. 6, na 2. spratu.

ТОК КЊИЖЕВНОСТИ ОД АНАЛОГНОГ ДО ДИГИТАЛНОГ УЗ ОБРАЗОВАЊЕ И УМЕТНОСТ

Од 6. до 12. марта на Новосадском сајму биће организовани 23. међународни салон књига и 22. изложба уметности “Арт експо”. У истом термину, али четири дана краће, до 8. марта, трајаће Сајам образовања “Путокази”. Први пут ове године биће одржана конференција БлогОпен-БлогНекст, од 9. до 11. марта.

Одржана седница Главног одбора СПС-а

На седници Главног одбора СПС-а која је одржана у суботу, 18. фебруара 2017. године, одлучено је да ће СПС подржати лидера СНС-а Александра Вучића за председничког кандидата. Председник партије Ивица Дачић, рекао је да Вучић не добија само подршку социјалиста за кандидатуру, већ да га наша партија сматра својим кандидатом на изборима за шефа државе.

РАЗМОТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ УНАПРЕЂЕЊА САРАДЊЕ НОВОСАДСКОГ И МИНХЕНСКОГ САЈМА

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић посетио је данас Мађународни сајам спорта у Минхену, а у разговору са генералним директором Минхенског сајма Клаусом Дитрихом, размотрени су потенцијали могуће сарадње између Минхенског и Новосадског сајма, размена искустава у организацији сајамских манифестација, као и унапређење учешћа у међународним сајамским институцијама.

Проглашени победници акције „Најбоље из Србије 2016.“

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделили су признања најуспешнијм домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној церемонији „Најбоље из Србије 2016“.

МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА НА ЛИНИЈИ СВЕТСКИХ ТРЕНДОВА

"Новосадски сајам", уз нове манифестације и обележавање неколико јубилеја припрема 16 приредби које ће бити одржане у 12 термина. Данас су најављени Међународни дани енергетике и инвестиција којима почиње сајамска сезона.

ХУМАНОСТ КАО ИНСПИРАЦИЈА

У сусрет божићним и новогодишњим празницима Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је приредио хуманитарну изложбу слика Маријана Дакића под називом „Инспирација душе“, у просторијама Градског одбора СПС Нови Сад учетвртак22. децембра 2016. године у 18,00.

ПОЗИВ НА ПРОМОЦИЈУ КЊИГЕ "ДР КЕТРИН МАКФЕЈЛ И ЊЕНА БОЛНИЦА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ" У ИЗДАЊУ ДЗНС.

У уторак, 27.12.2016. године, у 19 часова, у просторијама ГО СПС у Новом Саду (Васе Стајића 6, IV спрат, Велика сала), у организацији Форума жена ГО СПС у Новом Саду, одржаће се промоција књиге "Др Кетрин Макфејл и њена болница у Сремској Каменици", аутора др Вање и Слободана Продића, а у издању ДЗНС.

„НОВОСАДСКИ САЈАМ“ ДОНЕО ГРАДУ 4.6 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

„Ову годину „Новосадски сајам“ завршава са добитком. Одржано је 12 приредби у осам термина, на којима је наступило око 2.000 излагача, а видело их је више од 250.000 посетилаца, што је пораст од 32% у односу на прошлу годину. УКонгресном центру „Мастер“ одржано је 176 догађаја, ауведене су нове услуге за излагаче и посетиоце - неограничен бежични интернет и мобилна апликација“, рекао је на конфренцији за новинаре генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић.

ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА СЛИКА

Овим путем желимо да Вас позовемо на хуманитарну продајну изложбу неафирмисаног сликара Марјана Дакића која ће се одржати у четвртак, 22. децембра, у 18 часова у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду, у улици Васе Стајића 6, на IV спрату.Средства прикупљена од продаје слика, али и од Ваших личних донација,намењена су Удружењу особа оболелих од дечје и церебралне парализе "Сунце".

ПРЕДСЕДНИК ГО СПС НС СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ ГОСТОВАО У ЕМИСИЈИ „СУЧЕЉАВАЊЕ“

„Нови Сад је у 2016. годину ушао под предизборном тензијом, а из ње излази као Европска престоница културе 2021, Омладинска престоница Европе 2019, са новим излазом на аутопут, фабрикама две мултинационалне компаније...“, речи су којима је ауторка и водитељка емисије „Сучељавање“ Александра Поповић започела своју синоћњу емисију у којој су јој гости били шефови одборничких група у Скупштини Града Новог Сада.

ПОЧЕО НОВИ КРУГ САСТАНАКА САВЕТА

У просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду покренут је нови круг састанака Савета формираних при Градском одбору СПС у Новом Саду чиме су отпочеле и припреме Социјалистичке партије Србије за наредне, председничке изборе.

ЖЕНЕ НАУЧНИЦЕ У ПРИРОДНИМ НАУКАМА

Поводом међународног празника Дана толеранције, Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је 16. новембра 2016. године у 18,00 у Великој сали Градског одбора СПС, организовао предавање на тему „Жене научнице у природним наукама“. Предавање је припремио професор др Тибор Халаши.

ПОЗИВ НА ТРИБИНУ „ЖЕНЕ НАУЧНИЦЕ У ПРИРОДНИМ НАУКАМА “

На предавање „ЖЕНЕ НАУЧНИЦЕ У ПРИРОДНИМ НАУКАМА “ професора др Тибора Халашија, у среду 16. новембра 2016. године у 18,00 у Великој сали Градског одбора СПС, Васе Стајића 6а, поводом међународног Дана толеранције.

НАСТАВАК ЕДУКАТИВНИХ ПРЕДАВАЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ФОРУМА ЖЕНА ГО СПС НОВИ САД

Форум жена ГО СПС Нови Сад је наставио добру традицију едукативних предавањана тему „Тиха, али опасна ... остеопороза“ у четвртак, 3.новембра 2016.године у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад.

„ТИХА, АЛИ ОПАСНА... ОСТЕОПОРОЗА“

У среду, 2. новембра 2016. године упросторијама МОСПС „Бошко Буха“је одржано предавање на тему „Тиха, али опасна ... остеопороза“. Предавање је одржаладр Нина Смиљанић, лекар специјалиста епидемиолог из Дома здравља, Нови Сад.

 ПОЗИВ MЕСНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА СПС-А

Социјалистичка омладина Градског одбора СПС у Новом Саду организује акцију поводом обележавања “Међународног дана елиминације насиља над женама” у виду прикупљања неопходне помоћи (хране, гардеробе и козметике) коју ће након прикупљања донирати женама које се налазе у “Сигурној кући”. Донарање ће се извршити 25.новембра.

ПОЗИВ НА ТРИБИНУ "Какав закон о трансплантацији нам треба?"

Поштоване/и, Овим путем Вас позивамо на трибину у организацији Градског Форума жена у Новом Саду и Председништва ФОЖ у Војводини под називом "Какав закон о трансплантацији нам треба?". Трибина је заказана за уторак, 05. јул 2016. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Градског одбора СПС у Новом Саду, Васе Стајића 6, IV спрат. Надамо се да ћете се одазвати нашем позиву.

ЖЕЛИМ ДА ПРОБЛЕМЕ МЛАДИХ ЧУЈУ ТАМО ГДЕ СЕ ОДЛУЧУЈЕ

Указана ми је велика част и привилегија што сам изабрана за потпредседницу Скупштине Војводине, каже у разговору за „Дневник“ Александра Ђанковић,секретарка Извршног савета омладине Војводине Социјалистичке партије Србије. Она је 2. јуна изабрана за једну од седам потпредседника новог сазива цењеног дома и са својих 29 година постала је најмлађа потпредседница у историји војвођанског парламентаризма.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН 83. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

Менаџмент “Новосадског сајма“ на челу са генаралним директором и председником Градског одбора СПС у Новом Саду Слободаном Цветковићем направио је искорак у свом пословању, а то показују резултати 83. међународног пољопривредног сајма који је, у односу на прошлу годину, успешнији по броју страних излагача, међународним активностима, броју посетилаца, као и по чињеници да је излагачки простор био 10% већи од прошлогодишњег.

ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ ЗА СРБИЈУ НАЈЗНАЧАЈНИЈА МАНИФЕСТАЦИЈА

Директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС У Новом Саду Слободан Цветковић са министарком пољопривреде и заштите животне средине Снежаном Богосављевић Бошковић Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић у пратњи генереланог директора „Новосадског сајма“ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића обишла је на 83. међународном пољопривредном сајму изложбу органске пољопривреде и производа са контролисаним географским пореклом. Након тога је на сточарској изложби одгајивачима најбољих грла уручила признања.

МИНИСТАР БОГОСАВЉЕВИЋ БОШКОВИЋ УРУЧИЛА НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ОДГАЈИВАЧИМА СТОКЕ

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић присуствовала је церемонији доделе одликовања за најбоља грла са Националне изложбе стоке у Новом Саду и том приликом уручила плакете и пехаре победницима. Поред министра Богосављевић Бошковић, додели награда за најбоље одгајиваче стоке присуствовао је и директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић.

МИНИСТАР БОГОСАВЉЕВИЋ БОШКОВИЋ ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА МИНИСТАРСТВА ИЗМЕЂУ ОДРЖАВАЊА ДВА САЈМА

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић са својим тимом представила је данас, 19. мaja 2016. године, на конференцији за медије у оквиру Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду резултате рада ресорног министарства у периоду између два сајма пољопривреде. Захваљујући напорном и преданом раду директора „Новосадског сајма“ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића омогућено је одржавање конференције за медије на којој су представљени поменути резултати.

АГРАРНА КОМОРА ЧЕШКЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА САРАДЊУ

Амбасадорка Чешке Републике у Београду Ивана Хлавсова, у пратњи генерлног директора „Новосадског сајма“ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободана Цветковића, посетила је штанд њене земље на 83. међународном пољопривредном сајму.

ДОБРО СМО УРАДИЛИ НАШ ПОСАО

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић о учинку 83. међународног пољопривредног сајма

ЧЕСТИТКА ЗА ДОБРУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

Генерални директор „Новосадског сајма“ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић примио је Ђуићи Такахару, амбасадора Јапана у нашој земљи, који је посетио83. међународни пољопривредни сајам. Амбасадор је у пратњи председника Цветковића обишао штандове на којима су представљени производи из Јапана. Уз то, посебно га је занимала изложба органске хране и пољопривредних производа са географским пореклом.

ОТВОРЕН 83. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

83. мађународни пољопривредни сајам отворен је у присуству председника Републике Србије Томислава Николића, амбасадора Италије Ђузепеа Манца, министарке пољопривреде и заштите животне средине Снежане Богосављевић Бошковић, министра привреде Жељка Сертића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, чланова владе Хрватске и Мађарске, представника дипломатског кора, представникаАП Војводине, Града Новог Сада, Војске Србије и верских заједница.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Поводом прославе 9. маја - Дана победе над фашизмом, Савез удружења бораца народноослободилачког рата Србије и Војводине организовао је у Дому војске Свечану академију. Учесници су истакли да је важно да се овај датум обележава због младих поколења, како би знали своју историју и како би могли да схвате шта се за време Другог светског рата догађало у Европи.

С А О П Ш Т Е Њ Е

На данашњи дан, пре 16 година, на Новосадском сајму је убијен мр Бошко Перошевић, тада председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду

ДОНАЦИЈА КАРАЂОРЂЕВИЋА ДОМУ ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, у пратњи сестре принцезе Катарине Бети Румелиотис, посетили су у среду, 11. маја, Нови Сад и том приликом Дому здравља уручили путнички аутомобил „Фијат 500Л“.