Градски одбор СПС Нови Сад
Стеван Лугоња, директор Паркинг сервисa: Добро, стабилно и домаћински и у наредној години

Могу рећи да смо у овој години наставили оно што смо започели у 2017-ој, а то је изградња паркинг места и наставак улагања у одржавање паркиралишта из сопствених средстава. Прошлу годину је, уз остале радове, обележила изградња паркинг простора код Матице српске, а 2018. годину обележили су радови на Булевару ослобођења

Х конгрес СПС- МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО!

У Центру “Сава“ одржан је Х конгрес СПС под називом “Ми стојимо постојано“ на коме је Ивица Дачић изабран за председника партије. Изабран је једногласно од стране преко 2700 присутних делегата.

Изузетни резултати Новосадског сајма: Приход Новосадског сајма у последње две године већи од 1,2 милијарде динара

У 2018. години успешно је реализовано 18 сајмова и изложби у 63 сајамска дана. У Конгресном центру је одржано чак 198 догађаја, а просторни капацитети били су заузети 260 дана.

Нова опрема у Дому здравља „Нови Сад“

У среду 12.12.2018. године у 10 часова градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су свечаном пуштању у рад и представљању опреме и аутомобила купљених средствима добијеним од оснивача, Града Новог Сада.

„Мој бизнис у глобалном селу“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је пословном форуму под називом „Мој бизнис у глобалном селу“ у организацији удружења „Трг предузетништва“ и Војвођанског пројектног центра.

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА НОВОГ САДА ДОБИТНИК ЈЕ НАЈПРЕСТИЖНИЈЕ НАГРАДЕ У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“

Туристичка организација Србије данас је у Југословенској кинотеци у Београду, приредила свечаност поводом доделе најпрестижније награде у области туризма „Туристички цвет“.

Гостовање прим. др Веселина Бојата, директора Дома здравља “Нови Сад” и потпредседника Градског одбора СПС Нови Сад у емисији “Отворено” Радио Новог Сада

Успеси у превазилажењу свакодневних изазова са којима се запослени суочавају, пројекти и акције које су показатељ бриге за своје суграђане, резултати на подизању свести код грађана о значају превентивне здравствене заштите као, и даље, лидерска позиција у односу на друге установе примарне здравствене заштите у земљи, били су повод за разговор.

Одржана 10. Изборна конференција Градске организације СПС у Новом Саду, у сусрет 10. Конгресу СПС-а.

Социјалистичка партија Србије постоји 28 година током којих заговара социјалну правду и патриотизам као најважније вредности. На Изборној конференцији градског одбора СПС Нови Сад, којом је преседаво председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић изабрани су делегати Градског одбора СПС-а Нови Сад у Београду на Десетом конгресу, који ће се одржати 22. децембра 2018. године.

ФОЖ АКЦИЈАМА У ФУТОГУ И КАЋУ

Први новембарски викенд је био изузетно ангажован од стране новосадског Форума жена. У Футогу и Каћу су се организовале традиционалне манифестације „Футошка купусијада“ и „Чварак фест“, а ФОЖ из Новог Сада је у сарадњи са домаћинимаприредио дивно дружење са својим члановима и симпатизерима.

ФОЖ  У „НОЋИ  БАЗАРА“ НА РИБЉОЈ ПИЈАЦИ

На традиционално организованој „Ноћи базара“ на Рибљој пијаци у петак 19.октобра 2018. године су учествовале чланице новосадског ФОЖ-а под именом „Црвене“. Планирано једа без икакавих партијских обележја, а опет у складу са хуманистичким тенденцијамаСоцијалистичкепартије Србије, спроведу хуманитарну акцију у којој би прикупиле средства за болесно дете коме је потребан наставак лечења у иностранству.

ПРЕДАВАЊЕ „ПРЕВЕНЦИЈА ФАКТОРА РИЗИКА ЗА НАСТАНАК НАСИЉА

У уторак, 16.октобра 2018.године у 18.00 часова, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад, одржано је предавање „Превенција фактора ризика за настанак насиља“ у сарадњи са Центром за превенцију и Домом здравља „Нови Сад“. Предавање је држала спец.мс Мирела Буцуљевић, а технике самоодбране је демонстрирала мр Слађана Челић, професор физичке културе.

Отворени међународни сајмови туризма, спорта и екологије „Србију посећује све више страних гостију“

Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић заједно са државним секретаром у Министарству за трговину, туризам и телекомуникације, Мирославом Кнежевићем, Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и Чланом Градског већа Новог Сада за привреду Милорадом Радојевићем отворио међународни сајмам туризма, спорта и екологије.

Почели Међународни сајмови “Лорист”

Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић уз присуство великог броја градских и покрајинских функционера, отворио међународни сајам "Лорист".

У Ветернику положен камен темељац за изградњу 276 станова за избегличке породице из БиХ и Хрватске у оквиру Регионалног стамбеног програма

Председник СПС-а и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић , Градоначелник Новог Сада Милош Вућевић, потпредседник ПО СПС-а за Војводину Душан Бајатовић, председник ГО СПС-а Нови Сад, Слободан Цветковић, представници међународне заједнице су уз присуство великог броја грађана и чланова СПС-а данас у Ветернику присуствовали полагању камена темељца за изградњу 276 станова за избегла лица.

28 година за добробит Новосађана

Срећан нам 28. рођендан Социјалистичке партије Србије. И данас, као и давне 1990. године када је основана, Социјалистичка партија Србије вредно ради на унапређењу квалитета живота грађана ове земље. Желим нам да и у наредном периоду останемо на овом путу.

Меморијални фудбалски турнир „Јово Убипарип“ и слава ФК „Пролетер“ Слана бара

На теренима ФК „Пролетер“ Слана бара у Новом Саду је 12. јула обележена је слава ФК „Пролетер“ Петровдан и одржан је Меморијални фудбалски турнир у посвећен истакнутом друштвенополитичком и спортском раднику Јови Убипарипу, једном од оснивача СПС у Новом Саду.

ЖЕНЕ НИСУ КВОТА И СТАТИСТИКА, ВЕЋ ВЕЛИКА СНАГА И ЕНЕРГИЈА СПС-а

На другој изборној Скупштини Форума жена у Војводини, одржаној 3. jуна 2018. године у Новом Саду, за председницу Форума жена у Војводини изабрана је Александра Ђанковић. Нова председница има 31 годину, по струци је мастер економиста и актуелна потпредседница Скупштине АПВ. Изабране су и три потпредседнице – Жељка Милошевић, Јелена Лопушина и Николина Брдар-Воркапић, као и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА СПОМЕН-ПЛОЧУ БОШКА ПЕРОШЕВИЋА

Чланови Социјалистичке партије Србије, на челу са потпредседником СПС и министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем, секретаром Покрајинског одбора СПС у Војводини и потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и председником Градског одбора СПС у Новом Саду и генералним директором Новосадског сајма мр Слободаном Цветковићем, положили су данас, 13. маја, венце на спомен-плочу трагично настрадалом председнику Извршног већа Војводине.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!

У име Градског одбора Социјалистичке партије Србије Нови Сад и у своје лично име, свим грађанима Новог Сада који славе Васкрс, најискреније желим да најзначајнији хришћански празник прославе у радости и миру.

Социјалисти Каћа учествовали на хуманитарном турниру у баскету

Недељу за нама је обележило успешно учешће екипе Социјалистичке партије Србије МО Каћ на хуманитарном турниру у баскету "3 на 3" , који се одржао у дворани ОШ Ђура Јакшић у Каћу, 25. марта 2018. године.

РАДОСТ  ЗА СВАКУ МАМУ

Форум жена Градског одбора СПС је наставио хуманитарни рад и већ традиционално уприличио акцију даривања за маме деце Свратишта на Булевару ослобођења 39. у уторак 6. марта 2018. године поводом Дана жена.

Међународни дан матерњег језика обележен у Кисачу

Међународни дан посвећен матерњем језику који се сваке године обележава широм света, а чији је основни циљ подизање свести о значају матерњег језика и мултилингвизма, обележен је овог 21. фебруара у Кисачу у вртићу “Лиенка”.

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ОСМЕХ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад јенаставио успешну сарадњу са Удружењем грађана „Сунце“ оболелих од дечије и церебралне парализе ЈБО Нови Сад и поводом новогодишњих и божићних празника обрадовао њихове најмлађе чланове новогодишњим пакетићима у среду 27.децембра 2017. године у играоници „Мики“ у улици Пап Павла 5. Уручено је 45 новогодишњих пакетића.

Честитка свим верницима који Божић славе по грегоријанском календару

Градски одбор Социјалистичке Партије Србије Нови Сад , свим верницима који Божић славе по грегоријанском календару , честита празник рођења Христовог, са жељом да га прославите у радости, благостању, љубави и слози у кругу својих најдражих. Божић је прилика да се изнова подсетимо на непролазне вредности заједништва, разумевања, узајамног уважавања и поштовања, као темељних вредности нашег друштва и државе. Нека нам свима овај празник рођења и радости да веру у заједништво и солидарност и покаже пут искреног праштања и поштовања.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

На конференцији за новинаре одржаној 18. децембра 2017. године у 12,00 часова у просторијама Градског одбора СПС Нови Сад у улици Васе Стајића 6а, новинаре и све присутне је поздравио председник ГО СПС Нови Сад Слободан Цветковић.

Најва догађаја

Обавештавамо вас да ће се у просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, у улици Васе Стајић бр. 6, у понедељак 18. децембра 2017. године, са почетком у 12 часова, одржати годишња конференција за медије.

ПРЕВЕНЦИЈА ХИВ ИНФЕКЦИЈЕ

Поводом Међународног дана борбе против сиде ФОЖ је у сарадњи са МО СПС Каћ организовао предавање 1. децембра 2017. године у 19,00 часовау Месној заједници Каћ под називом „Превенција ХИВ инфекције“.

ДОБРОМ ИНИЦИЈАТИВОМ ДО ЗАДОВОЉЕЊА ПОТРЕБА ГРАЂАНА

На седници Савета Месне заједнице “Стари Град” која је одржана 07.09, члан Савета Месне заједнице и председник Месне организације СПС “Стари Град” Светислав Јелић покренуо је иницијативу за уређење травњака у улици Модене. Наиме, на поменутом травњаку годинама се формирају утабане стазе, те је Светислав Јелић предложио да се преко травњака направе пешачке стазе.

ПОЧЕО САЈАМ НАУКА ЗА ПРИВРЕДУ

Први Сајам „Наука за привреду“ свечано је отворио потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић. Према његовим речима интензиван економски развој као основ свеукупног друштвеног развоја је основно опредељење Покрајинске владе. Како је навео, то опредељење већ даје озбиљне резултате, Србија је на добром путу економског развоја, а том развоју Војводина даје значајан допринос.

“Бирај бољу будућност-СПС”

У просторијама Градског одбора Социјалистичке Партије Србије , 29.11.2017. године одржан је састанак са младим члановима СПС-а Месне организације Вера Павловић.

ИЗ ЖЕНСКОГ ПЕРА

У организацији МОСПС „Омладински покрет“ одржано је књижевно вече „Из женског пера“ у четвртак 23. новембра 2017. године у 18,00 часова у Великој сали Месне заједнице „Омладински покрет“.