Градски одбор СПС Нови Сад
Новосадски сајам повезао образовање и привреду кроз две манифестације

Сајму књига и Изложби уметности Арт Еxпо који се одржавају на Новосадском сајму до понедељка, 11. марта, придружио се и 14. међународни сајам образовања „Путокази“, који траје до суботе, 9. марта.

ЛЕВИЦА ЈЕ ЖЕНСКОГ РОДА

Трибина под називом „Левица је женског рода“ у организацији новосадског Форума жена СПС и Социјалистичке омладине Новог Сада одржана је 6. марта 2019. године у 18.00 у Мастер центру. Гост предавач је био професор др Предраг Марковић потпредседник Социјалистичке партије Србије.

Позив на трибину „ЛЕВИЦА ЈЕ ЖЕНСКОГ РОДА”

Позивамо вас да присуствујете трибини: „Левица је женског рода“ на којој ће говорити проф. др Предраг Марковић, потпредседник Социјалистичке партије Србије, српски историчар, доктор историјских наука и политичар.

ПОЧЕЛИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ

Међународне дане енергетике и инвестиција данас је на Новосадском сајму свечано отворио министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије и потпредседник Социјалистичке Партије Србије, Александар Антић.

8. Међународни дани енергетике и инвестиција

У сусрет 5. марту, Светском дану енергетске ефикасности, одржавају се Међународни дани енергетике и инвестиција. Учествују представници Владе Републике Србије, АП Војводине, локалних власти, као и експерти из тематских области заступљених на стручном скупу.

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ОБУКА У ОБЛАСТИ СТАРОГ ЗАНАТСТВА И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА

У оквиру Акционог плана запошљавања Града Новог Сада реализована је Обука за старе и уметничке занате и послове домаће радиности која обухвата цeлoкупaн прoцeс изрaдe уникaтних прoизвoдa, уз кoришћeњe мaхoм jeднoстaвних aлaтa.

Усвојен Предлог локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада

Председник Градског одбора СПС Нови Сад, мр Слободан Цветковић председавао је седницом Савета за младе Скупштине Града Новог Сада на којој је усвојен Предлог локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2019. до 2022. године.

Трибина у МЗ „Бошко Буха“

У организацији ФОЖ МО СПС „Бошко Буха“ организована је трибина која је обухватила две актуелне теме: „Остеопороза – тихи убица“ и „Улога кућног лечења у здравственој заштити“ у среду, 13. Фебруара 2019. године у 18.00 часова у просторијама МЗ „Бошко Буха“. Предавачи су: прим.др Веселин Бојат, хирург- ортопед и др Татјана Покушевски, спец.опште медицине.

Никола Шаиновић за Курир открио тајну последњег папира из Рамбујеа

Некадашњи председник Владе Србије Никола Шаиновић открио је како су Американци изабрали ОВК уместо Ибрахима Ругове, шта се све догађало иза затворених врата у Рамбујеу и када је Југославија добила прве претње бомбардовањем.

ДАН ГРАДА НОВОГ САДА

Поводом Дана Града Новог Сада, Градски одбор СПС честита свим суграђанкама и суграђанима 271. рођендан града. На данашњи дан, Нови Сад је проглашен слободним краљевским градом, када је царица Марија Терезија потписала “Повељу слободног краљевског града”. Нови Сад је том повељом стекао статус слободног краљевског града у оквиру тадашње Хабсбуршке монархије

Дом здравља “Нови Сад” ће у четвртак обележити Национални дан без дуванског дима.

Дом здравља “Нови Сад” ће у четвртак 31.01.2019. часова на више места у граду обележити Национални дан без дуванског дима. Промотивни центар ће од 10:00 до12:00 часова у ТЦ Променада, заједно са Институтом за јавно здравље Војводине, студентима из Интернационалног центра за професионалне студије (ICEPS) и студентима основних струковних студија здравствене неге спровести превентивну акцију.

Божићна честитка

Поводом великог хришћанског празника Христовог рођења у име Градског одбора СПС Нови Сад честитке је упутио председник Градског одбора Слободан Цветковић .

Стеван Лугоња, директор Паркинг сервисa: Добро, стабилно и домаћински и у наредној години

Могу рећи да смо у овој години наставили оно што смо започели у 2017-ој, а то је изградња паркинг места и наставак улагања у одржавање паркиралишта из сопствених средстава. Прошлу годину је, уз остале радове, обележила изградња паркинг простора код Матице српске, а 2018. годину обележили су радови на Булевару ослобођења

Х конгрес СПС- МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО!

У Центру “Сава“ одржан је Х конгрес СПС под називом “Ми стојимо постојано“ на коме је Ивица Дачић изабран за председника партије. Изабран је једногласно од стране преко 2700 присутних делегата.

Изузетни резултати Новосадског сајма: Приход Новосадског сајма у последње две године већи од 1,2 милијарде динара

У 2018. години успешно је реализовано 18 сајмова и изложби у 63 сајамска дана. У Конгресном центру је одржано чак 198 догађаја, а просторни капацитети били су заузети 260 дана.

Нова опрема у Дому здравља „Нови Сад“

У среду 12.12.2018. године у 10 часова градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су свечаном пуштању у рад и представљању опреме и аутомобила купљених средствима добијеним од оснивача, Града Новог Сада.

„Мој бизнис у глобалном селу“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је пословном форуму под називом „Мој бизнис у глобалном селу“ у организацији удружења „Трг предузетништва“ и Војвођанског пројектног центра.

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА НОВОГ САДА ДОБИТНИК ЈЕ НАЈПРЕСТИЖНИЈЕ НАГРАДЕ У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“

Туристичка организација Србије данас је у Југословенској кинотеци у Београду, приредила свечаност поводом доделе најпрестижније награде у области туризма „Туристички цвет“.

Гостовање прим. др Веселина Бојата, директора Дома здравља “Нови Сад” и потпредседника Градског одбора СПС Нови Сад у емисији “Отворено” Радио Новог Сада

Успеси у превазилажењу свакодневних изазова са којима се запослени суочавају, пројекти и акције које су показатељ бриге за своје суграђане, резултати на подизању свести код грађана о значају превентивне здравствене заштите као, и даље, лидерска позиција у односу на друге установе примарне здравствене заштите у земљи, били су повод за разговор.

Одржана 10. Изборна конференција Градске организације СПС у Новом Саду, у сусрет 10. Конгресу СПС-а.

Социјалистичка партија Србије постоји 28 година током којих заговара социјалну правду и патриотизам као најважније вредности. На Изборној конференцији градског одбора СПС Нови Сад, којом је преседаво председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић изабрани су делегати Градског одбора СПС-а Нови Сад у Београду на Десетом конгресу, који ће се одржати 22. децембра 2018. године.

ФОЖ АКЦИЈАМА У ФУТОГУ И КАЋУ

Први новембарски викенд је био изузетно ангажован од стране новосадског Форума жена. У Футогу и Каћу су се организовале традиционалне манифестације „Футошка купусијада“ и „Чварак фест“, а ФОЖ из Новог Сада је у сарадњи са домаћинимаприредио дивно дружење са својим члановима и симпатизерима.

ФОЖ  У „НОЋИ  БАЗАРА“ НА РИБЉОЈ ПИЈАЦИ

На традиционално организованој „Ноћи базара“ на Рибљој пијаци у петак 19.октобра 2018. године су учествовале чланице новосадског ФОЖ-а под именом „Црвене“. Планирано једа без икакавих партијских обележја, а опет у складу са хуманистичким тенденцијамаСоцијалистичкепартије Србије, спроведу хуманитарну акцију у којој би прикупиле средства за болесно дете коме је потребан наставак лечења у иностранству.

ПРЕДАВАЊЕ „ПРЕВЕНЦИЈА ФАКТОРА РИЗИКА ЗА НАСТАНАК НАСИЉА

У уторак, 16.октобра 2018.године у 18.00 часова, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад, одржано је предавање „Превенција фактора ризика за настанак насиља“ у сарадњи са Центром за превенцију и Домом здравља „Нови Сад“. Предавање је држала спец.мс Мирела Буцуљевић, а технике самоодбране је демонстрирала мр Слађана Челић, професор физичке културе.

Отворени међународни сајмови туризма, спорта и екологије „Србију посећује све више страних гостију“

Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић заједно са државним секретаром у Министарству за трговину, туризам и телекомуникације, Мирославом Кнежевићем, Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и Чланом Градског већа Новог Сада за привреду Милорадом Радојевићем отворио међународни сајмам туризма, спорта и екологије.

Почели Међународни сајмови “Лорист”

Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић уз присуство великог броја градских и покрајинских функционера, отворио међународни сајам "Лорист".

У Ветернику положен камен темељац за изградњу 276 станова за избегличке породице из БиХ и Хрватске у оквиру Регионалног стамбеног програма

Председник СПС-а и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић , Градоначелник Новог Сада Милош Вућевић, потпредседник ПО СПС-а за Војводину Душан Бајатовић, председник ГО СПС-а Нови Сад, Слободан Цветковић, представници међународне заједнице су уз присуство великог броја грађана и чланова СПС-а данас у Ветернику присуствовали полагању камена темељца за изградњу 276 станова за избегла лица.

28 година за добробит Новосађана

Срећан нам 28. рођендан Социјалистичке партије Србије. И данас, као и давне 1990. године када је основана, Социјалистичка партија Србије вредно ради на унапређењу квалитета живота грађана ове земље. Желим нам да и у наредном периоду останемо на овом путу.

Меморијални фудбалски турнир „Јово Убипарип“ и слава ФК „Пролетер“ Слана бара

На теренима ФК „Пролетер“ Слана бара у Новом Саду је 12. јула обележена је слава ФК „Пролетер“ Петровдан и одржан је Меморијални фудбалски турнир у посвећен истакнутом друштвенополитичком и спортском раднику Јови Убипарипу, једном од оснивача СПС у Новом Саду.