Градски одбор СПС Нови Сад
Дом здравља “Нови Сад” ће у четвртак обележити Национални дан без дуванског дима.

Дом здравља “Нови Сад” ће у четвртак 31.01.2019. часова на више места у граду обележити Национални дан без дуванског дима. Промотивни центар ће од 10:00 до12:00 часова у ТЦ Променада, заједно са Институтом за јавно здравље Војводине, студентима из Интернационалног центра за професионалне студије (ICEPS) и студентима основних струковних студија здравствене неге спровести превентивну акцију.

Божићна честитка

Поводом великог хришћанског празника Христовог рођења у име Градског одбора СПС Нови Сад честитке је упутио председник Градског одбора Слободан Цветковић .

Стеван Лугоња, директор Паркинг сервисa: Добро, стабилно и домаћински и у наредној години

Могу рећи да смо у овој години наставили оно што смо започели у 2017-ој, а то је изградња паркинг места и наставак улагања у одржавање паркиралишта из сопствених средстава. Прошлу годину је, уз остале радове, обележила изградња паркинг простора код Матице српске, а 2018. годину обележили су радови на Булевару ослобођења

Х конгрес СПС- МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО!

У Центру “Сава“ одржан је Х конгрес СПС под називом “Ми стојимо постојано“ на коме је Ивица Дачић изабран за председника партије. Изабран је једногласно од стране преко 2700 присутних делегата.

Изузетни резултати Новосадског сајма: Приход Новосадског сајма у последње две године већи од 1,2 милијарде динара

У 2018. години успешно је реализовано 18 сајмова и изложби у 63 сајамска дана. У Конгресном центру је одржано чак 198 догађаја, а просторни капацитети били су заузети 260 дана.

Нова опрема у Дому здравља „Нови Сад“

У среду 12.12.2018. године у 10 часова градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су свечаном пуштању у рад и представљању опреме и аутомобила купљених средствима добијеним од оснивача, Града Новог Сада.

„Мој бизнис у глобалном селу“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је пословном форуму под називом „Мој бизнис у глобалном селу“ у организацији удружења „Трг предузетништва“ и Војвођанског пројектног центра.

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА НОВОГ САДА ДОБИТНИК ЈЕ НАЈПРЕСТИЖНИЈЕ НАГРАДЕ У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“

Туристичка организација Србије данас је у Југословенској кинотеци у Београду, приредила свечаност поводом доделе најпрестижније награде у области туризма „Туристички цвет“.

Гостовање прим. др Веселина Бојата, директора Дома здравља “Нови Сад” и потпредседника Градског одбора СПС Нови Сад у емисији “Отворено” Радио Новог Сада

Успеси у превазилажењу свакодневних изазова са којима се запослени суочавају, пројекти и акције које су показатељ бриге за своје суграђане, резултати на подизању свести код грађана о значају превентивне здравствене заштите као, и даље, лидерска позиција у односу на друге установе примарне здравствене заштите у земљи, били су повод за разговор.

Одржана 10. Изборна конференција Градске организације СПС у Новом Саду, у сусрет 10. Конгресу СПС-а.

Социјалистичка партија Србије постоји 28 година током којих заговара социјалну правду и патриотизам као најважније вредности. На Изборној конференцији градског одбора СПС Нови Сад, којом је преседаво председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић изабрани су делегати Градског одбора СПС-а Нови Сад у Београду на Десетом конгресу, који ће се одржати 22. децембра 2018. године.

ФОЖ АКЦИЈАМА У ФУТОГУ И КАЋУ

Први новембарски викенд је био изузетно ангажован од стране новосадског Форума жена. У Футогу и Каћу су се организовале традиционалне манифестације „Футошка купусијада“ и „Чварак фест“, а ФОЖ из Новог Сада је у сарадњи са домаћинимаприредио дивно дружење са својим члановима и симпатизерима.

ФОЖ  У „НОЋИ  БАЗАРА“ НА РИБЉОЈ ПИЈАЦИ

На традиционално организованој „Ноћи базара“ на Рибљој пијаци у петак 19.октобра 2018. године су учествовале чланице новосадског ФОЖ-а под именом „Црвене“. Планирано једа без икакавих партијских обележја, а опет у складу са хуманистичким тенденцијамаСоцијалистичкепартије Србије, спроведу хуманитарну акцију у којој би прикупиле средства за болесно дете коме је потребан наставак лечења у иностранству.

ПРЕДАВАЊЕ „ПРЕВЕНЦИЈА ФАКТОРА РИЗИКА ЗА НАСТАНАК НАСИЉА

У уторак, 16.октобра 2018.године у 18.00 часова, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад, одржано је предавање „Превенција фактора ризика за настанак насиља“ у сарадњи са Центром за превенцију и Домом здравља „Нови Сад“. Предавање је држала спец.мс Мирела Буцуљевић, а технике самоодбране је демонстрирала мр Слађана Челић, професор физичке културе.

Отворени међународни сајмови туризма, спорта и екологије „Србију посећује све више страних гостију“

Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић заједно са државним секретаром у Министарству за трговину, туризам и телекомуникације, Мирославом Кнежевићем, Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и Чланом Градског већа Новог Сада за привреду Милорадом Радојевићем отворио међународни сајмам туризма, спорта и екологије.

Почели Међународни сајмови “Лорист”

Данас је генерални директор "Новосадског сајма" и председника Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић уз присуство великог броја градских и покрајинских функционера, отворио међународни сајам "Лорист".

У Ветернику положен камен темељац за изградњу 276 станова за избегличке породице из БиХ и Хрватске у оквиру Регионалног стамбеног програма

Председник СПС-а и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић , Градоначелник Новог Сада Милош Вућевић, потпредседник ПО СПС-а за Војводину Душан Бајатовић, председник ГО СПС-а Нови Сад, Слободан Цветковић, представници међународне заједнице су уз присуство великог броја грађана и чланова СПС-а данас у Ветернику присуствовали полагању камена темељца за изградњу 276 станова за избегла лица.

28 година за добробит Новосађана

Срећан нам 28. рођендан Социјалистичке партије Србије. И данас, као и давне 1990. године када је основана, Социјалистичка партија Србије вредно ради на унапређењу квалитета живота грађана ове земље. Желим нам да и у наредном периоду останемо на овом путу.

Меморијални фудбалски турнир „Јово Убипарип“ и слава ФК „Пролетер“ Слана бара

На теренима ФК „Пролетер“ Слана бара у Новом Саду је 12. јула обележена је слава ФК „Пролетер“ Петровдан и одржан је Меморијални фудбалски турнир у посвећен истакнутом друштвенополитичком и спортском раднику Јови Убипарипу, једном од оснивача СПС у Новом Саду.

ЖЕНЕ НИСУ КВОТА И СТАТИСТИКА, ВЕЋ ВЕЛИКА СНАГА И ЕНЕРГИЈА СПС-а

На другој изборној Скупштини Форума жена у Војводини, одржаној 3. jуна 2018. године у Новом Саду, за председницу Форума жена у Војводини изабрана је Александра Ђанковић. Нова председница има 31 годину, по струци је мастер економиста и актуелна потпредседница Скупштине АПВ. Изабране су и три потпредседнице – Жељка Милошевић, Јелена Лопушина и Николина Брдар-Воркапић, као и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА СПОМЕН-ПЛОЧУ БОШКА ПЕРОШЕВИЋА

Чланови Социјалистичке партије Србије, на челу са потпредседником СПС и министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем, секретаром Покрајинског одбора СПС у Војводини и потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром за привреду и туризам Иваном Ђоковићем и председником Градског одбора СПС у Новом Саду и генералним директором Новосадског сајма мр Слободаном Цветковићем, положили су данас, 13. маја, венце на спомен-плочу трагично настрадалом председнику Извршног већа Војводине.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!

У име Градског одбора Социјалистичке партије Србије Нови Сад и у своје лично име, свим грађанима Новог Сада који славе Васкрс, најискреније желим да најзначајнији хришћански празник прославе у радости и миру.

Социјалисти Каћа учествовали на хуманитарном турниру у баскету

Недељу за нама је обележило успешно учешће екипе Социјалистичке партије Србије МО Каћ на хуманитарном турниру у баскету "3 на 3" , који се одржао у дворани ОШ Ђура Јакшић у Каћу, 25. марта 2018. године.

РАДОСТ  ЗА СВАКУ МАМУ

Форум жена Градског одбора СПС је наставио хуманитарни рад и већ традиционално уприличио акцију даривања за маме деце Свратишта на Булевару ослобођења 39. у уторак 6. марта 2018. године поводом Дана жена.

Међународни дан матерњег језика обележен у Кисачу

Међународни дан посвећен матерњем језику који се сваке године обележава широм света, а чији је основни циљ подизање свести о значају матерњег језика и мултилингвизма, обележен је овог 21. фебруара у Кисачу у вртићу “Лиенка”.

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ОСМЕХ

Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад јенаставио успешну сарадњу са Удружењем грађана „Сунце“ оболелих од дечије и церебралне парализе ЈБО Нови Сад и поводом новогодишњих и божићних празника обрадовао њихове најмлађе чланове новогодишњим пакетићима у среду 27.децембра 2017. године у играоници „Мики“ у улици Пап Павла 5. Уручено је 45 новогодишњих пакетића.

Честитка свим верницима који Божић славе по грегоријанском календару

Градски одбор Социјалистичке Партије Србије Нови Сад , свим верницима који Божић славе по грегоријанском календару , честита празник рођења Христовог, са жељом да га прославите у радости, благостању, љубави и слози у кругу својих најдражих. Божић је прилика да се изнова подсетимо на непролазне вредности заједништва, разумевања, узајамног уважавања и поштовања, као темељних вредности нашег друштва и државе. Нека нам свима овај празник рођења и радости да веру у заједништво и солидарност и покаже пут искреног праштања и поштовања.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

На конференцији за новинаре одржаној 18. децембра 2017. године у 12,00 часова у просторијама Градског одбора СПС Нови Сад у улици Васе Стајића 6а, новинаре и све присутне је поздравио председник ГО СПС Нови Сад Слободан Цветковић.

Најва догађаја

Обавештавамо вас да ће се у просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Новом Саду, у улици Васе Стајић бр. 6, у понедељак 18. децембра 2017. године, са почетком у 12 часова, одржати годишња конференција за медије.

ПРЕВЕНЦИЈА ХИВ ИНФЕКЦИЈЕ

Поводом Међународног дана борбе против сиде ФОЖ је у сарадњи са МО СПС Каћ организовао предавање 1. децембра 2017. године у 19,00 часовау Месној заједници Каћ под називом „Превенција ХИВ инфекције“.