Градски одбор СПС Нови Сад
Светски дан планете

Широм света данас (22.04.2019) се обележава Дан планете Земље, како би се указало на штетне утицаје људи на животну средину. Овогодишња тема светског Дана планете је „Заштити наше врсте – у природи ништа не постоји само“ и фокусирана је на заштиту угрожених врста, која су на ивици изумирања због климатских промена, загађења воде, земље и ваздуха, крчења шума и криволова.

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ОМЛАДИНЕ ГО СПС НС

У пуној сали Покрајинског одбора СПС у Војводини дана 12.04.2019, године је одржана Изборна конференција СОС Градског одбора СПС у Новом Саду. На конференцији су изабрани чланови Савета СОС Градског одбора, као и председник Социјалистичке омладине Србије Градског одбора СПС у Новом Саду Никола Урошеви

Заједничко веће општина – Вуковар у посети Новосадском сајму

У склопу припрема пред Међународни пољопривредни сајам, који ће бити одржан од 11. до 17. маја, генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора Социјалистичке Партије Србије Нови Сад, Слободан Цветковић примио је данас, представнике Заједничког веће општина, једине институције српске националне мањине, на подручју источне Славоније, Барање и западног Срема у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији, односно Републици Хрватској.

Протокол као последица одличне сарадње у пракси

Протокол о међусобној сарадњи Привредне коморе Војводине и Новосадског сајма, данас су потписали председник ПКВ, Бошко Вучуревић и генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић.

Сарадња Русије и Србије у области иновација посредством Новосадског сајма

Конгресни центар Новосадског сајма биће домаћин пословних ''B2B'' сусрета током октобра ове године и Руско – Српског форума о иновацијама и технолошком развоју који би требало да буде одржан током 2020. године.

ДА  СЕ  НЕ  ЗАБОРАВИ!

Поводом обележавања двадесетогодишњице од НАТО агресије на СР Југославију одржана је свечана академија под називом „Да се не заборави!“ у Великој сали Покрајинског одбора СПС, у понедељак, 18. марта 2019. године у организацији МО СПС Лиман 3 и уз несебичну подршку председништва ГО СПС Нови Сад и новосадског Форума жена.

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА СВРАТИШТУ ЗА ДЕЦУ У НОВОМ САДУ

Председник ГO СПС Нови Сад, Слободан Цветковић данас је са Социјалистичком омладином СПС Новог Сада, посетио Свратиште за децу у Новом Саду и том приликом уручио симболичну донацију у виду слаткиша и средстава за хигијену деци која су социјално угрожена и која се налазе на друштвеној маргини.

Најављен 13. Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре у Градској кући, на којој је најављен 13. Сajам пoслoвних мoгућнoсти и стручних прaкси – КOНTEХ у организацији Удружења студената електротехнике Европе-Локални комитет Нови Сад (EESTEC LS). Конференцији су присуствовале и прeдстaвница кoмпaниje Vega IT, кoja je гeнeрaлни пoкрoвитeљ сajмa, Маја Божић као и глaвна oргaнизaтoрка КOНTEХ-a Aндриjaнa Нeдeљкoвић.

Новосадски сајам повезао образовање и привреду кроз две манифестације

Сајму књига и Изложби уметности Арт Еxпо који се одржавају на Новосадском сајму до понедељка, 11. марта, придружио се и 14. међународни сајам образовања „Путокази“, који траје до суботе, 9. марта.

ЛЕВИЦА  ЈЕ  ЖЕНСКОГ  РОДА

Трибина под називом „Левица је женског рода“ у организацији новосадског Форума жена СПС и Социјалистичке омладине Новог Сада одржана је 6. марта 2019. године у 18.00 у Мастер центру. Гост предавач је био професор др Предраг Марковић потпредседник Социјалистичке партије Србије.

Позив на трибину „ЛЕВИЦА ЈЕ ЖЕНСКОГ РОДА”

Позивамо вас да присуствујете трибини: „Левица је женског рода“ на којој ће говорити проф. др Предраг Марковић, потпредседник Социјалистичке партије Србије, српски историчар, доктор историјских наука и политичар.

ПОЧЕЛИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ

Међународне дане енергетике и инвестиција данас је на Новосадском сајму свечано отворио министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије и потпредседник Социјалистичке Партије Србије, Александар Антић.

8. Међународни дани енергетике и инвестиција

У сусрет 5. марту, Светском дану енергетске ефикасности, одржавају се Међународни дани енергетике и инвестиција. Учествују представници Владе Републике Србије, АП Војводине, локалних власти, као и експерти из тематских области заступљених на стручном скупу.

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ОБУКА У ОБЛАСТИ СТАРОГ ЗАНАТСТВА И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА

У оквиру Акционог плана запошљавања Града Новог Сада реализована је Обука за старе и уметничке занате и послове домаће радиности која обухвата цeлoкупaн прoцeс изрaдe уникaтних прoизвoдa, уз кoришћeњe мaхoм jeднoстaвних aлaтa.

Усвојен Предлог локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада

Председник Градског одбора СПС Нови Сад, мр Слободан Цветковић председавао је седницом Савета за младе Скупштине Града Новог Сада на којој је усвојен Предлог локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2019. до 2022. године.

Трибина  у  МЗ „Бошко Буха“

У организацији ФОЖ МО СПС „Бошко Буха“ организована је трибина која је обухватила две актуелне теме: „Остеопороза – тихи убица“ и „Улога кућног лечења у здравственој заштити“ у среду, 13. Фебруара 2019. године у 18.00 часова у просторијама МЗ „Бошко Буха“. Предавачи су: прим.др Веселин Бојат, хирург- ортопед и др Татјана Покушевски, спец.опште медицине.

Никола Шаиновић за Курир открио тајну последњег папира из Рамбујеа

Некадашњи председник Владе Србије Никола Шаиновић открио је како су Американци изабрали ОВК уместо Ибрахима Ругове, шта се све догађало иза затворених врата у Рамбујеу и када је Југославија добила прве претње бомбардовањем.

ДАН ГРАДА НОВОГ САДА

Поводом Дана Града Новог Сада, Градски одбор СПС честита свим суграђанкама и суграђанима 271. рођендан града. На данашњи дан, Нови Сад је проглашен слободним краљевским градом, када је царица Марија Терезија потписала “Повељу слободног краљевског града”. Нови Сад је том повељом стекао статус слободног краљевског града у оквиру тадашње Хабсбуршке монархије

Дом здравља “Нови Сад” ће у четвртак обележити Национални дан без дуванског дима.

Дом здравља “Нови Сад” ће у четвртак 31.01.2019. часова на више места у граду обележити Национални дан без дуванског дима. Промотивни центар ће од 10:00 до12:00 часова у ТЦ Променада, заједно са Институтом за јавно здравље Војводине, студентима из Интернационалног центра за професионалне студије (ICEPS) и студентима основних струковних студија здравствене неге спровести превентивну акцију.

Божићна честитка

Поводом великог хришћанског празника Христовог рођења у име Градског одбора СПС Нови Сад честитке је упутио председник Градског одбора Слободан Цветковић .

Стеван Лугоња, директор Паркинг сервисa: Добро, стабилно и домаћински и у наредној години

Могу рећи да смо у овој години наставили оно што смо започели у 2017-ој, а то је изградња паркинг места и наставак улагања у одржавање паркиралишта из сопствених средстава. Прошлу годину је, уз остале радове, обележила изградња паркинг простора код Матице српске, а 2018. годину обележили су радови на Булевару ослобођења

Х конгрес СПС- МИ СТОЈИМО ПОСТОЈАНО!

У Центру “Сава“ одржан је Х конгрес СПС под називом “Ми стојимо постојано“ на коме је Ивица Дачић изабран за председника партије. Изабран је једногласно од стране преко 2700 присутних делегата.

Изузетни резултати Новосадског сајма: Приход Новосадског сајма у последње две године већи од 1,2 милијарде динара

У 2018. години успешно је реализовано 18 сајмова и изложби у 63 сајамска дана. У Конгресном центру је одржано чак 198 догађаја, а просторни капацитети били су заузети 260 дана.

Нова опрема у Дому здравља „Нови Сад“

У среду 12.12.2018. године у 10 часова градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су свечаном пуштању у рад и представљању опреме и аутомобила купљених средствима добијеним од оснивача, Града Новог Сада.

„Мој бизнис у глобалном селу“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је пословном форуму под називом „Мој бизнис у глобалном селу“ у организацији удружења „Трг предузетништва“ и Војвођанског пројектног центра.

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА НОВОГ САДА ДОБИТНИК ЈЕ НАЈПРЕСТИЖНИЈЕ НАГРАДЕ У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“

Туристичка организација Србије данас је у Југословенској кинотеци у Београду, приредила свечаност поводом доделе најпрестижније награде у области туризма „Туристички цвет“.

Гостовање прим. др Веселина Бојата, директора Дома здравља “Нови Сад” и потпредседника Градског одбора СПС Нови Сад у емисији “Отворено” Радио Новог Сада

Успеси у превазилажењу свакодневних изазова са којима се запослени суочавају, пројекти и акције које су показатељ бриге за своје суграђане, резултати на подизању свести код грађана о значају превентивне здравствене заштите као, и даље, лидерска позиција у односу на друге установе примарне здравствене заштите у земљи, били су повод за разговор.

Одржана 10. Изборна конференција Градске организације СПС у Новом Саду, у сусрет 10. Конгресу СПС-а.

Социјалистичка партија Србије постоји 28 година током којих заговара социјалну правду и патриотизам као најважније вредности. На Изборној конференцији градског одбора СПС Нови Сад, којом је преседаво председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић изабрани су делегати Градског одбора СПС-а Нови Сад у Београду на Десетом конгресу, који ће се одржати 22. децембра 2018. године.