Градски одбор СПС Нови Сад
И СРБИ И АНТИФАШИСТИ! - И СРБИ И ГРАЂАНИ!

„Треба да будемо и Срби и антифашисти! Тамо где недостаје правде, треба да будемо левичари, јер нема разлога да се историјски стидимо свега оног доброг – и социјалне правде и правде. Коначно, где то левичари нису били патриоте, у којим то редовима, у којим то борбама, у којим то судњим данима за овај народ и за унапређење онога што смо звали радничким правима, а данас злоупотребљено зову људским правима, левичари нису поштено учествовали? Позивам вас да то запамтимо: и Срби и грађани, и Срби и левичари; Срби су били и левичари и антифашисти и тога не треба да се стидимо. Цела Европа мора бити антифашистичка. Дан Европе је 9.мај, дан када је побеђен фашизам.“ Ово је на данашњем скупу социјалиста на Тргу слободе рекао председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и народни посланикДушан Бајатовић.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ У АДИЦАМА НА ТЕМУ „НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ“

У препуној сали Месне заједнице „Адице“ у организацији МО СПС „Адице“ и Форума жена ГО СПС Нови Сад у среду, 6.новембра 2019.године, са почетком у 18.00 часова је одржано предавање на тему „Насиље у породици“.

Екипа Социјалистичке партије Србије на футошкој “Купусијади”

Са својом екипом “Црвена банда” чланови Градске организације Социјалистичке Партије Србије Нови Сад су данас уз добро дружење учествовали у такмичарском делу на футошкој "Купусијади". Социјалисти и Месни одбор СПС Футог традиционални су учесници ове манифестације.

Генерални директор Новосадског сајма лидер одрживог развоја Подунавља

Генералном директору Новосадског сајма и председнику Градског одбора СПС Нови Сад, Слободану Цветковићу уручено је признање „Лидер одрживог развоја и конкурентности Подунавља“, за активан допринос на спровођењу Дунавске стратегије и макроекономске стабилности и сарадње у Региону Подунавља.

ДАНАС ПОЧИЊЕМО!

„Ово је наш први радни састанак. Поделићемо задатке које треба да испунимо пре избора који се на свим нивоима очекују у марту следеће године. Наш нови састанак биће у другој половини новембра у Српском народном позоришту када ћемо обележити почетак рада Покрајинског одбора СПС и разговарати о реализацији задатака које данас договоримо.

ПРЕДАВАЊЕ „АРТЕРИЈСКА ХИПЕРТЕНЗИЈА“ У МЗ „БОШКО БУХА“

Дана 23.октобра 2019.године са почетком у 19.00 часова одржано је предавање „Артеријска хипертензија“ у Месној заједници „Бошко Буха“ у организацији Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад и МО СПС „Бошко Буха“ , МО СПС „7.јули“, МО СПС „Вера Павловић“, МО СПС „Иво Андрић“ и МО СПС „Лиман 3“.Предавач је др Белинда Поповић.

Свечано отворен четврти "Новосадски Октоберфест”

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад , присуствовао је отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“ која се четврти пут организује у „Мастер хали” Новосадског сајма.

Отворен 52. сајам туризма

Циклотуризам и бањски туризам су највећи потенцијали Војводине и Србије рекао је министар потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић чиме је свечано отворен 52. међународни сајам туризма. На овој значајној манифестацији, која се одржава до 5. окртобра на Новосадском сајму, учествује 220 излагача, а централне теме су Бањски, спа и велнес туризам.

Отворени међународни сајмови "Лорист"

У оквиру Међународних сајмова “Лорист”, који су окупили 500 излагача из 20 земаља, на Новосадском сајму су отворени 52. међународни сајам лова и риболова и 27. сајам екологије. Земља партнер Лориста је Мађарска, а манифестацију је отворио председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине Иштван Пастор.

ПРВА АУТО-МОТО БЕРЗА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

У Градској кући у Новом Саду одржана конференција за медије на којој је најављена „Ауто-мото берза“ Конференцији су присуствовали директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић , члан Градског већа за привреду и функционер СПС-а Милорад Радојевић као и председник Савеза возачаВојводине и члан Градског одбора СПС Нови Сад Марко Топо.

НОВИ ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛ ЦРНЕ ГОРЕ ПОСЕТИО НОВОСАДСКИ САЈАМ УОЧИ САЈМА ТУРИЗМА

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад Слободан Цветковић примио је данас генералног конзула Црне Горе у Србији, Драгана Ђуровића на Новосадском сајму

Директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, био је део делегације која је дочекала председника Р Српске са сарадницима

Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, и председник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, састали су се јуче у Новом Саду, у Привредној комори Војводине, а део наше делегације је био и директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић.

ТРИБИНА „ТРГОВИНА ЉУДИМА“

У четвртак, 13.јуна 2019.године, са почетком у 19.00 часова одржан је други, радионичарски део трибине „Трговина људима“ у организацији новосадског Форума жена, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад.

Новосадски сајам на Генералној скупштини ЦЕФЕ

Генерална скупштина Централноевропске сајамске алијансе – ЦЕФА, одржава се у Љубљани. Новосадски сајам, који је пуноправни члан од 2001. године, представљају генерални директор, Слободан Цветковић и извршни директор за конгресне активности, Андреа Кнези.

Шампиони Србије нови партнери Новосадског сајма

Сарадња, кроз Спонзорски уговор, остварена је између Новосадског сајма и Рукометног клуба „Војводина“, шампиона Србије и освајача три трофеја у сезони 2018/2019. Уз Суперлигу Србије пехар је „Војводини“ припао и у Купу Србије и Суперкупу Србије.

Завршен је 86. Међународни пољопривредни сајам

Завршен је 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, рекао је да је ту манифестацију ове године послетило 140 хиљада људи, те да је посета на прошлогодишњем нивоу

ЧЛАНОВИ СПС-а ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ БОШКУ ПЕРОШЕВИЋУ

Руководствo и чланови Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини положили су данас цвеће на спомен-обележје Бошку Перошевићу, који је погинуо на данашњи дан пре деветнаест година, обилазећи Новосадски сајам.

ПОЉОПРИВРЕДА ОЗБИЉНА РАЗВОЈНА ШАНСА СРБИЈЕ

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, најзначајнију и највећу сајамску манифестацију у југоисточној Европи, у присуству потпредседника СПС и председника Покрајинског одбора СПС за Војводину Душана Бајатовића, министра пољопривреде Бранислава Недимовића, председника Градског одбора СПС Нови Сад Слободана Цветковића, домаћих и иностраних званичника и многобројних гостију, свечано је отворио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, поручивши да је пољопривреда озбиљна шанса Србије, коју максимално морамо да искористимо.

Христос Васкрсе!

У име Градског одбора СПС Нови Сад, као и у своје лично име, срдачно вам честитам велики хришћански празник - Васкрсење Христово.

Светски дан планете

Широм света данас (22.04.2019) се обележава Дан планете Земље, како би се указало на штетне утицаје људи на животну средину. Овогодишња тема светског Дана планете је „Заштити наше врсте – у природи ништа не постоји само“ и фокусирана је на заштиту угрожених врста, која су на ивици изумирања због климатских промена, загађења воде, земље и ваздуха, крчења шума и криволова.

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ОМЛАДИНЕ ГО СПС НС

У пуној сали Покрајинског одбора СПС у Војводини дана 12.04.2019, године је одржана Изборна конференција СОС Градског одбора СПС у Новом Саду. На конференцији су изабрани чланови Савета СОС Градског одбора, као и председник Социјалистичке омладине Србије Градског одбора СПС у Новом Саду Никола Урошеви

Заједничко веће општина – Вуковар у посети Новосадском сајму

У склопу припрема пред Међународни пољопривредни сајам, који ће бити одржан од 11. до 17. маја, генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора Социјалистичке Партије Србије Нови Сад, Слободан Цветковић примио је данас, представнике Заједничког веће општина, једине институције српске националне мањине, на подручју источне Славоније, Барање и западног Срема у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији, односно Републици Хрватској.

Протокол као последица одличне сарадње у пракси

Протокол о међусобној сарадњи Привредне коморе Војводине и Новосадског сајма, данас су потписали председник ПКВ, Бошко Вучуревић и генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић.

Сарадња Русије и Србије у области иновација посредством Новосадског сајма

Конгресни центар Новосадског сајма биће домаћин пословних ''B2B'' сусрета током октобра ове године и Руско – Српског форума о иновацијама и технолошком развоју који би требало да буде одржан током 2020. године.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Поводом обележавања двадесетогодишњице од НАТО агресије на СР Југославију одржана је свечана академија под називом „Да се не заборави!“ у Великој сали Покрајинског одбора СПС, у понедељак, 18. марта 2019. године у организацији МО СПС Лиман 3 и уз несебичну подршку председништва ГО СПС Нови Сад и новосадског Форума жена.

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА СВРАТИШТУ ЗА ДЕЦУ У НОВОМ САДУ

Председник ГO СПС Нови Сад, Слободан Цветковић данас је са Социјалистичком омладином СПС Новог Сада, посетио Свратиште за децу у Новом Саду и том приликом уручио симболичну донацију у виду слаткиша и средстава за хигијену деци која су социјално угрожена и која се налазе на друштвеној маргини.

Најављен 13. Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре у Градској кући, на којој је најављен 13. Сajам пoслoвних мoгућнoсти и стручних прaкси – КOНTEХ у организацији Удружења студената електротехнике Европе-Локални комитет Нови Сад (EESTEC LS). Конференцији су присуствовале и прeдстaвница кoмпaниje Vega IT, кoja je гeнeрaлни пoкрoвитeљ сajмa, Маја Божић као и глaвна oргaнизaтoрка КOНTEХ-a Aндриjaнa Нeдeљкoвић.