Градски одбор СПС Нови Сад
Др Мирка Лукић Шаркановић: Анестезиолози су неправедно запостављени, а имали су огромну улогу у лечењу оболелих од короне

Управница Клинике за анестезију, интензивну терапију и терапију бола доц. др Мирка Лукић Шаркановић била је на првој линији фронта у борби против ЦОВИД – 19 која се одвијала у Клиничком центру Војводине и у интервјуу за ’’Блиц’’ након извојеване победе сабира утиске и каже да је вероватно најважније правовремено кренути са лечењем пацијената.

ЗА НАШ ИДЕНТИТЕТ, ЗА ОБРАЗ И ЧАСТ И ЦРВЕНУ БОЈУ!

У препуној сали Српског народног позоришта у Новом Саду данас је одржан први у низу скупова којима ће Социјалистичка партија Србије обележити тридесет година рада, а мото је -„30 година – ми стојимо постојано“.

ВЕЛИКИ СКУП ФОРУМА ЖЕНА

У петак, 24. јануара 2020. године, у свечаној сали „ Exclusive NS“, у организацији Форума жена ГО СПС Нови Сад, уприличен је велики, свечани скуп жена Социјалистичке партије Србије. Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је великим трудом и залагањем својих чланица окупио све оне жене које су својим радом и личним интегритетом одржале висок ниво рада Социјалистичке партије у Новом Саду, при том не заборављајући партијске другарице из осталих војвођанских градова, како би заједничким снагама унапређивале партијски рад. Новосадски Форум жена је у претходном периоду анимирао велики број жена које нису чланови Партије, али које су препознале идеје и изразиле спремност на сарадњу у предизборним и изборним активностима на свим нивоима.

Бајатовић донирао дресове малим фудбалерима са Клисе и Слане баре, грађане позвао на национално јединство

Фудбалски клуб Пролетер организовао је данас новогодишње дружење код свог стадиона, а директор Србијагаса Душан Бајатовић младим фудбалерима из овог дела града поделио је спортску опрему.

Бајатовић: Три брата из евроатланског јата

Поводом напада Чеде Јовановића, Зорана Лутовца, и коментара предоброг и препоштеног читача Устава и закона Родољуба Шабића на изјаве Ивице Дачића везано за ситуацију у Црној Гори : Три брата из истог евроатланског јата, увек слепи за одбрану националних интереса, отворили по четири ока и коментаришу само оно сто су желели да чују и да, извучено из контекста, коментаришу. У изјави коју је Ивица Дачић дао РТС-у, у својству шефа дипломатије, је све изречено просто - тачно!

"Шта желиш Новом Саду у 2020. години?"

Новосадски млади Социјалисти су овог викенда организовали акцију под називом "Шта желиш Новом Саду у 2020. години?". Пролазници су имали прилику да своје предлоге и сугестије у погледу побољшања услова живота у граду запишу на цедуљице које ће бити прослеђене одборничкој групи СПС-а.

Подељени украси за новогодишњу јелку

У духу празничне атмосфере, Социјалистичка омладина Новог Сада данас је на више локација у граду суграђанима делила украсе за новогодишњу јелку. Акција ће бити настављена и наредних дана. ДО ПОБЕДЕ!

ПРИХОД 3 МИЛИЈАРДЕ У ПРОТЕКЛИХ ПЕТ ГОДИНА

У 2019. години успешно је реализовано 19 сајмова и изложби у 74 сајамска дана. У Конгресном центру је одржано чак 218 догађаја, а просторни капацитети били су заузети 270 дана. Манифестације на Новосадском сајму видело је 320.000 посетилаца. Стратешки партнер и у овој години било је Генерали Осигурање Србија.

И СРБИ И АНТИФАШИСТИ! - И СРБИ И ГРАЂАНИ!

„Треба да будемо и Срби и антифашисти! Тамо где недостаје правде, треба да будемо левичари, јер нема разлога да се историјски стидимо свега оног доброг – и социјалне правде и правде. Коначно, где то левичари нису били патриоте, у којим то редовима, у којим то борбама, у којим то судњим данима за овај народ и за унапређење онога што смо звали радничким правима, а данас злоупотребљено зову људским правима, левичари нису поштено учествовали? Позивам вас да то запамтимо: и Срби и грађани, и Срби и левичари; Срби су били и левичари и антифашисти и тога не треба да се стидимо. Цела Европа мора бити антифашистичка. Дан Европе је 9.мај, дан када је побеђен фашизам.“ Ово је на данашњем скупу социјалиста на Тргу слободе рекао председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и народни посланикДушан Бајатовић.

Дан примирја у Првом светском рату

Социјалистичка омладина Новог Сада обележила је државни празник – Дан примирја у Првом светском рату. Овим поводом омладинци су грађанима делили амблем Наталијине рамонде, који је симбол Дана примирја, као и флајере са занимљивим чињеницама везаним за овај празник. ДО ПОБЕДЕ!

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ У АДИЦАМА НА ТЕМУ „НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ“

У препуној сали Месне заједнице „Адице“ у организацији МО СПС „Адице“ и Форума жена ГО СПС Нови Сад у среду, 6.новембра 2019.године, са почетком у 18.00 часова је одржано предавање на тему „Насиље у породици“.

Екипа Социјалистичке партије Србије на футошкој “Купусијади”

Са својом екипом “Црвена банда” чланови Градске организације Социјалистичке Партије Србије Нови Сад су данас уз добро дружење учествовали у такмичарском делу на футошкој "Купусијади". Социјалисти и Месни одбор СПС Футог традиционални су учесници ове манифестације.

Генерални директор Новосадског сајма лидер одрживог развоја Подунавља

Генералном директору Новосадског сајма и председнику Градског одбора СПС Нови Сад, Слободану Цветковићу уручено је признање „Лидер одрживог развоја и конкурентности Подунавља“, за активан допринос на спровођењу Дунавске стратегије и макроекономске стабилности и сарадње у Региону Подунавља.

ДАНАС ПОЧИЊЕМО!

„Ово је наш први радни састанак. Поделићемо задатке које треба да испунимо пре избора који се на свим нивоима очекују у марту следеће године. Наш нови састанак биће у другој половини новембра у Српском народном позоришту када ћемо обележити почетак рада Покрајинског одбора СПС и разговарати о реализацији задатака које данас договоримо.

ПРЕДАВАЊЕ „АРТЕРИЈСКА ХИПЕРТЕНЗИЈА“ У МЗ „БОШКО БУХА“

Дана 23.октобра 2019.године са почетком у 19.00 часова одржано је предавање „Артеријска хипертензија“ у Месној заједници „Бошко Буха“ у организацији Форума жена Градског одбора СПС Нови Сад и МО СПС „Бошко Буха“ , МО СПС „7.јули“, МО СПС „Вера Павловић“, МО СПС „Иво Андрић“ и МО СПС „Лиман 3“.Предавач је др Белинда Поповић.

Свечано отворен четврти "Новосадски Октоберфест”

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад , присуствовао је отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“ која се четврти пут организује у „Мастер хали” Новосадског сајма.

Отворен 52. сајам туризма

Циклотуризам и бањски туризам су највећи потенцијали Војводине и Србије рекао је министар потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић чиме је свечано отворен 52. међународни сајам туризма. На овој значајној манифестацији, која се одржава до 5. окртобра на Новосадском сајму, учествује 220 излагача, а централне теме су Бањски, спа и велнес туризам.

Отворени међународни сајмови "Лорист"

У оквиру Међународних сајмова “Лорист”, који су окупили 500 излагача из 20 земаља, на Новосадском сајму су отворени 52. међународни сајам лова и риболова и 27. сајам екологије. Земља партнер Лориста је Мађарска, а манифестацију је отворио председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине Иштван Пастор.

ПРВА АУТО-МОТО БЕРЗА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

У Градској кући у Новом Саду одржана конференција за медије на којој је најављена „Ауто-мото берза“ Конференцији су присуствовали директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Слободан Цветковић , члан Градског већа за привреду и функционер СПС-а Милорад Радојевић као и председник Савеза возачаВојводине и члан Градског одбора СПС Нови Сад Марко Топо.

НОВИ ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛ ЦРНЕ ГОРЕ ПОСЕТИО НОВОСАДСКИ САЈАМ УОЧИ САЈМА ТУРИЗМА

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад Слободан Цветковић примио је данас генералног конзула Црне Горе у Србији, Драгана Ђуровића на Новосадском сајму

Директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, био је део делегације која је дочекала председника Р Српске са сарадницима

Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, и председник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, састали су се јуче у Новом Саду, у Привредној комори Војводине, а део наше делегације је био и директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић.

ТРИБИНА „ТРГОВИНА ЉУДИМА“

У четвртак, 13.јуна 2019.године, са почетком у 19.00 часова одржан је други, радионичарски део трибине „Трговина људима“ у организацији новосадског Форума жена, у Великој сали Градског одбора СПС Нови Сад.

Новосадски сајам на Генералној скупштини ЦЕФЕ

Генерална скупштина Централноевропске сајамске алијансе – ЦЕФА, одржава се у Љубљани. Новосадски сајам, који је пуноправни члан од 2001. године, представљају генерални директор, Слободан Цветковић и извршни директор за конгресне активности, Андреа Кнези.

Шампиони Србије нови партнери Новосадског сајма

Сарадња, кроз Спонзорски уговор, остварена је између Новосадског сајма и Рукометног клуба „Војводина“, шампиона Србије и освајача три трофеја у сезони 2018/2019. Уз Суперлигу Србије пехар је „Војводини“ припао и у Купу Србије и Суперкупу Србије.

Завршен је 86. Међународни пољопривредни сајам

Завршен је 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, рекао је да је ту манифестацију ове године послетило 140 хиљада људи, те да је посета на прошлогодишњем нивоу

ЧЛАНОВИ СПС-а ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ БОШКУ ПЕРОШЕВИЋУ

Руководствo и чланови Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини положили су данас цвеће на спомен-обележје Бошку Перошевићу, који је погинуо на данашњи дан пре деветнаест година, обилазећи Новосадски сајам.